Mercedes-Benz Sprinter Classic: opis, specifikacije, pregledi

Vsi dobro poznamo pojem "sprinter". Ne, zdaj ne gre za atletiko. Danes bomo govorili o gospodarskih vozilih - Mercedes-Benz Sprinter Classic. Ta avto je videl vse v potniški ali tovorni varianti. Mnogi se imenujejo nemška "Gazela". "Sprinter" je resen konkurent na področju manjšega tonažnega prometa. Trenutno se proizvaja druga generacija avtomobilov (tako imenovani "Dolphin"). Toda pred kratkim so se Nemci odločili za oživitev legende. Skupaj z Dolphinom je na voljo tudi klasična različica minibusa - Mercedes-Benz Sprinter Classic. Oglejte si tehnične specifikacije in pregled v našem članku.

Oblikovanje

Ni bilo zunanjih sprememb. Avto je na voljo v enaki obliki kot v oddaljenem letu 2006. Osnova prenovljene različice prvega "Sprintera" - z zaokroženo optiko in belimi smerniki. Odbijači niso več pobarvani v barvi karoserije.
Kolesa - žigosana, enake velikosti (16 palcev). Avto ima skromen in lakoničen videz. Še več let kasneje se Mercedes-Benz Sprinter Classic ne zdi kot stari "dinozaver". Stroj se enostavno izgubi v toku sodobnih strojev. Kot je navedeno v pregledih, ima Mercedes-Benz Sprinter Classic kakovostno pokritost z lahkim gospodarskim vozilom. Telo še vedno ne gnezdi - seveda, če prej, ni bilo pretreseno.

Salon

Notranjost je skromna, vendar ergonomska, - zabeležite povratne informacije. Avto se razlikuje od preproste notranjosti. Toda notranjost je premišljena do najmanjše podrobnosti. Kontrolna točka se nahajav torpedu To je omogočilo povečanje prostega prostora brez ogrožanja avtomobila. In to je bolj priročno, da se raztezajo na tako vzvod - ročaj je vedno pri roki. Sedeži - kot vedno togi, vendar z izrazito stransko in ledveno oporo. Obstaja tudi naslon za roke. Pregledi pravijo, da je avtomobil popolnoma prilagojen za vožnjo na srednjih razdaljah.
Kermo - z množico prilagoditev, vendar brez dodatnih ključev (vse kot leta 2000). Instrumentna plošča je priročna in informativna. V sredini je ogromen merilnik hitrosti, tahometer, puščica temperature ICE in nivo goriva. Žarnice z napakami na dnu se ne bodo kmalu prižgale (seveda, če je bil stroj redno vzdrževan). Tudi pregledi so dobra vidljivost zaradi pristanka kapitana. Glede na spremembo lahko "Sprinter" sprejme na krov dva do šest potnikov. To je, ko gre za tovorno različico. Potniški minibus "Mercedes" je namenjen za 19 sedežev, brez voznika.

Specifikacije

Mercedes ne izdaja svojih tradicij. Linija agregatov za Sprinter - izključno iz dizelskih motorjev. In oba imata enak volumen - 21 litrov. Za razliko od dizelskih motorjev iz prve serije (ki so bili proizvedeni v "nič"), so ti motorji izostreni do okoljskega standarda "Euro 6". Kot osnova je bil vzet motor OM-646.

Mercedes-Benz Sprinter Classic razvija 109 konjskih moči v osnovnih različicah. Zanimivo je, da je motor opremljen s turbopolnilnikom z zračnim hlajenjem in elektromagnetnimi injektorji. Navor tegaenota - 280 Nm. Ta sprememba je prejela indeks 411.
Verzija Mercedes-Benz Sprinter Classic 413 je opremljena z motorjem s 136 konjskimi močmi. Ta motor proizvaja 320 Nm navora. Potisk je na voljo v razponu od 18 do 22 tisoč vrtljajev. Med pomanjkljivostmi je veliko povpraševanje po kakovosti goriva in predpisi za zamenjavo potrošnega materiala (zračni in filtri za gorivo). Če je filter precej onesnažen, lahko pride do težav s turbino. Ne bo mogel črpati nekdanjega volumna zraka v jeklenke in s tem ustvariti vakuum v sistemu.

Prenos

Obe spremembi minibusov "Mercedes" sta opremljeni z mehanskim menjalnikom 5 stopinj. Samodejni stroj ni na voljo. Vendar to polje ne povzroča pritožb lastnikov. To dokazujejo številni pregledi. Menjalnik lahko prenese obremenitev še bolj kot običajno.

Uspešnost

"Sprinter" je zelo hiter minibus. Pospešek do 80 kilometrov na uro je 13 sekund. Največja hitrost je 173 kilometrov na uro. Avto je popolnoma prilagojen za pot. Optimalna za njen hitri način - 100-120 kilometrov na uro. Res je, da ni dovolj šestega prenosa. Z njim bi bilo lažje - recimo povratne informacije. V načinu "izven mesta" porabi približno osem litrov na sto. Na mestni meji ta številka naraste na deset.
Iz pozitivnih trenutkov lastniki opazijo dober oprijem. S tem strojem ni preobremenitve - zagotovo se vzpenja in stalno narašča. Navor za Sprint je dovolj za glavo.Sistem vzmetenja v kombiju Mercedes-Benz Sprinter Classic se tudi ni spremenil. Glej njen opis spodaj.

Podvozje

Prednji del vozila je opremljen z neodvisnim vzmetenjem (regali "Macpherson"). Vijačne vzmeti so odsotne. Namesto njih so enodelne vzmeti in stabilizator prečne stabilnosti. Od zadaj - odvisna shema vzmetenja z nerazpoznavnim mostom. Slednji se "naslanja" na majhne listnate vzmeti. Krmilni sistem - tip železnice (v nasprotju z "Gazelo", kjer se uporablja arhaično orodje). Hidravlični ojačevalnik je že v osnovni konfiguraciji. Zavorni sistem je opremljen z različnimi pomočniki - ABS, EBD in drugimi. Sprednje in zadnje kolutne zavore. Mimogrede, tudi na prednji osi.

koristen tovor

Avto ima veliko sprememb in ne ustreza vedno kategoriji "B". Da, nosilnost različic s 411 indeksi je 4132290 kilogramov. V višini največje dovoljene teže je približno 45 ton.
Vendar pa obstajajo spremembe 311 in 313. Nosilnost je do 1300 kilogramov (brez naslikanih koles zadaj) in vstavljene v PTS kot avtomobil kategorije "B". Izjeme so spremembe 19 potniških sedežev - tukaj je edina kategorija "D". Upoštevajte, da so vse zgoraj navedene različice opremljene z enakimi motorji pri 21 litrih. Vendar ti motorji ne povzročajo pritožb. Stroj dobro deluje z obremenitvijo in zadovoljuje porabo goriva.

Cena, specifikacije

Da bi pritegnili pozornost prevoznikov do prejšnjega modela, je proizvajalec znižal ceno na Mercedes Benz Sprinter Classic. AtZa razliko od Dolphina je cena v povprečju 500.000 rubljev nižja. Začetni strošek minibusa Mercedes Benz Sprinter Classic je 2 milijona 5 tisoč rubljev. V skladu s potniško različico bo moral plačati 184 tisoč rubljev. V "bazi" je ena zračna blazina, drsna desna vrata, pralni prostor za oblazinjenje, 12V cigaretni vžigalnik, ojačevalnik, oblazinjenje tkanine, centralno zaklepanje in sistem "nadzora proge".
"Mercedes Benz Sprinter Classic" v izvedbi "potniškega minibusa" in popolna "Advance" je na voljo po ceni 2 milijona 540 tisoč rubljev. Treba je omeniti, da je to precej kakovostna različica avtomobila. Ta cena vključuje:
 • Ogrevana zunanja ogledala in voznikov fotelj.
 • Dva dvigala.
 • Zvočni sistem.
 • Osvetlitev vhoda in izhoda.
 • Lesena tla.
 • Notranje ograje za potnike.
 • Klimatska naprava.
 • Dodatni in tekoči grelnik.
 • Kot opcija je na voljo tudi metalizirana barva karoserije in vgradnja:
 • vlečna sklopka nosilnosti treh ton in 13-polne vtičnice;
 • dodatna baterija in generator za 180 amperov;
 • zadnjega stojala.
 • Sklep

  "Mercedes Benz Sprinter Classic" je odličen dodatek k liniji gospodarskih vozil. Kot pravijo, stari konj ne pokvari brazde. Stroj ima dobre lastnosti in je na voljo po bolj demokratični ceni. To je odlična možnost za tiste, ki potrebujejo poceni in zanesljiv prevozvsakodnevno delovanje.

  Sorodne publikacije