Router Tenda N301: Navodila, pregledi, nastavitve

Usmerjevalniki Tenda so priljubljeni zaradi svoje vrednosti. Trenutno je v proizvodni liniji tega proizvajalca več proračunskih modelov. Primerni so za nezapletene uporabnike, ki želijo namestiti usmerjevalnik doma. V tem članku bomo govorili o usmerjevalniku Tenda N301. Povedali vam bomo, kako ga nastavite za pravilno delo. Ta usmerjevalnik za svoj denar je dobra naprava, je sposoben opravljati katero koli nalogo. Potrebno ga je le pravilno nastaviti.
Za več podrobnosti si oglejte, kako dostopati do nadzorne plošče, konfigurirati internetno povezavo, ustvariti omrežje Wi-Fi in kako povezati usmerjevalnik z računalnikom. Značilnosti Tenda N301 privlačijo številne kupce.

Opis instrumenta

Ta enota je ena od tipičnih v območju. Ko prenašate podatke po zraku, dobite približno 300 megabitov na sekundo. Podprti so trije različni protokoli povezav. Obstajata dve anteni. Oba delata s 5dBi. Varnost naprave podpirajo standardne funkcije WEP, WPA-PSK in WPA2-PSK. Obstajajo WEP s hitrostjo 128-bitne povezave. Uporabite lahko način WPS. Načini dela so enaki. Obstaja usmerjevalnik, most. Vgrajen repetitor. Lahko klonirate mac naslove, Tenda N301 pa lahko konfigurirate tudi prek globalnega omrežja. Razvit je bil tudi repetitor za to napravo, imenovan Tenda A301.

Tenda N301: Povezovanje in prijavljanje v Nastavitve

Preden začnete delo z usmerjevalnikom, moratenamestite in povežite Ta postopek je v celoti odvisen od naprave, iz katere bodo nastavitve izvedene. Če gre za prenosni računalnik ali običajni računalnik, morate uporabiti povezavo z omrežnim kablom. Najdete ga v kompletu. Nato morate usmerjevalnik povezati z napajalnikom. Kabel od ponudnika internetnih storitev mora biti nameščen na vratih WAN.


Če se želite povezati s Tenda N301 prek omrežja Wi-Fi, morate le vklopiti napravo. Privzeto je naprava konfigurirana tako, da distribuira tovarniško omrežje, ki nima gesla. Potrebno ga bo namestiti pozneje v postopku namestitve. Če še vedno zahtevate geslo, morate vnesti številke od 1 do 8. Včasih proizvajalec na nekaterih napravah nastavi naslednjo kodo. Na ta način se lahko povežete z napravo, tudi iz tabličnega računalnika ali telefona, nato pa neposredno iz njih in izvedete nastavitev. Glavna stvar je, da je naprava povezana z omrežjem. Za tiste, ki ne vedo, kako delati z usmerjevalnikom in to storiti prvič, glavna stvar - razumeti, da takoj po priključitvi naprave na internet ne bo. Da bi dobili pravo omrežno povezavo, morate konfigurirati napravo za povezavo s ponudnikom. Internet ni potreben za vnos nastavitev usmerjevalnika. V računalniku ne bi smela biti povezana nobena povezava. Kaj pa nastavitev usmerjevalnika Tenda N301? Za dostop do nastavitev morate zagnati kateri koli brskalnik in se pomakniti na poseben naslov. Standardna je in izgleda kot 1921680.1. Naprej bo odprla stran, kjer morate avtorizirati. V graf je treba vnesti geslo, prijava pa je enakanabor znakov: admin

Nastavitve nalepk

Opozoriti je treba, da je naslov za vstop v panel, tovarniško geslo (če obstaja) iz Wi-Fi in mac-naslovi označeni na nalepki na dnu naprave. Nato morate klikniti V redu. Če se ne morete prijaviti na nadzorno ploščo, morate rahlo spremeniti nastavitve računalnika. Težava se pojavi, če naprava samodejno ne prejme naslova IP. Ko je ta možnost nastavljena, bo takoj konfigurirana za dostop do nadzorne plošče usmerjevalnika. V Tenda N301 je tudi način IPTV. Nato bo lastnik videl glavne parametre. Tu lahko določite vrsto povezave, spremenite geslo, nastavite vse ostale potrebne parametre. Priporočljivo je, da odprete osnovne nastavitve in nastavitve. Tukaj bo izvedena sama konfiguracija.

Nastavitve internetne povezave (WAN)

Za začetek se prepričajte, da je internetni kabel priključen na vrata WAN. Ta kabel lahko kupite z modemom ali neposredno pri ponudniku storitev. Nato morate narediti najpomembnejše - nastavitve. Nastavite parametre, s katerimi se bo usmerjevalnik lahko brez težav povezal z internetom. Če so ti parametri Tenda N301 podani nepravilno, bo Wi-Fi omrežje ustvarjeno brez dostopa do interneta. Prepričajte se, da ugotovite, katero vrsto povezave uporablja določen ponudnik. Nato boste morali podati podatke, ki so odvisni od podanega parametra. V podjetju, ki ga uporablja, mora biti tudi navedeno, da se veže na naslov MAC. Če je povezavadinamično in ne uporablja vezave na naslov, potem dodatne nastavitve niso potrebne. Usmerjevalnik bo samodejno nastavil potrebno vrsto povezave in internet bo na voljo. Spomnimo vas, kako povezati zgoraj opisano Tenda N301. Če se sklicujete na naslov MAC, morate v nastavitvah klikniti na ključ za kloniranje mac-naslovov. Če je težko, lahko pokličete neposredno na podjetje in ga prosite, da v nastavitvah nastavijo nove podatke. Poleg tega mora upravljavec narekovati tudi naslov usmerjevalnika. Že po tem se lahko odpravite na nastavitev samega omrežja.

Konfiguriranje PPPoE na Tenda N301

V ploščo "Wan Connection Settings" se morate prijaviti na ploščo. Nato se prikaže meni, kjer morate pravilno izbrati vrsto povezave. Treba je določiti potrebno, nato pa prijaviti prijavo in geslo, ki ju določi ponudnik. V načinu naslovov Tenda N301 izberite dinamični tip. Nato označite polje poleg možnosti »Poveži se samodejno«. Če želite shraniti nastavitve, kliknite »V redu«. Če so bili ti parametri pravilno nastavljeni, se bo prikazal dostop do interneta.

Konfiguriranje PPTP ali L2TP

Na zavihku "Nastavitve povezave Wan" morate izbrati vrsto povezave. Nato morate podati naslov strežnika. Tik spodaj morate podati uporabniško ime in geslo. Če želite shraniti nastavitve usmerjevalnika Tenda N301 (opisane spodaj), pritisnite OK. Načini PPTP ali L2TP ne zahtevata širokopasovne povezave. Aktivirana je podobna funkcijasamodejno. Glavna stvar je pravilno vzpostaviti povezavo. Ko usmerjevalnik začne vzpostavljati povezavo z internetom, morate konfigurirati omrežje.

Wi-Fi nastavitve

Če želite spremeniti ime Wi-Fi in nastaviti geslo, pojdite na zavihek "Wireless Mode". Na kartici z imenom omrežja mora biti ime poljubno. Če želite, lahko pustite standardno poimenovanje, ki ga je namestil proizvajalec. Če želite, lahko tu gostiteljsko omrežje aktivirate. Če želite shraniti nastavitve, morate klikniti »Shrani«. Nato pojdite v meni "Zaščita". Tam lahko spremenite svoje geslo in nastavite šifriranje. Kot kodo lahko ustvarite vse 8 znakov. Nato morate shraniti nastavitve. Podrobnejša navodila za Tenda N301 so vključena. Ko se usmerjevalnik ponovno zažene, se prikaže omrežje z geslom in novim imenom. Za ponovno zagon naprave pritisnite ustrezno tipko na nadzorni plošči. Konfiguracija tega usmerjevalnika je končana. Priporočljivo je, da ponovno greste v nastavitve in spremenite tovarniško geslo za dostop do nadzorne plošče. V nasprotnem primeru lahko nekdo drug pride do parametrov naprave in spremeni nastavitve.

Spremeni geslo admin

Geslo, ki ga uporabljate, lahko spremenite v zavihku "Upravljanje sistema". Obstaja funkcija za spreminjanje gesla, ki je prikazana v ločenem stolpcu. Nato morate samo navesti staro kodo in nato dvakrat novo. Ne pozabite shraniti sprememb. Zaželeno je, da ne pozabite novega gesla, sicer boste morali ponastaviti nastavitve brezžičnega usmerjevalnika Tenda N301.To storite tako, da pritisnete gumb RESET in ga držite 10 sekund.

Mnenja o usmerjevalniku

V skladu s pregledi strank lahko zagotovite, da so vse značilnosti naprave čim višje, kot jih je določil proizvajalec. V omrežjih so stroški te naprave včasih različni. Lahko se giblje od 500 do 1500 rubljev. Mnogi kupci ugotavljajo, da bi bilo mogoče namestiti čip radiatorja. Potem bi naprava delovala veliko bolje. LAN vrata niso gigabitne informacije, vendar je za veliko 100 Mbps dovolj. Naprava deluje brezhibno s pametnim televizorjem, v bolnišnici in potegne tako prenosni računalnik kot računalnik prek omrežnega kabla. Mnogi ugotavljajo, da naprava nikoli ni ponovno zagnala celotnega časa delovanja. Vendar pa obstajajo nekatere slabosti. Kaj si ti? Včasih so kupci opazili, da pri delu z načinom PPPoE obstaja povezava. Na stari vdelani programski opremi včasih pride do težav s pingom. Zaradi dejstva, da na čipu ni radiatorja, naprava ne bo sposobna obvladovati velikega bremena. Na tabli ni zaslona. Na žalost je mogoče napravo namestiti na steno, možnost vertikalne namestitve ni. Proizvajalec je prenehal proizvajati novo firmware, in na forumu 4PDA ta naprava ni nikomur zanimiva. Zato staro firmware nihče ne optimizira. Glede na to, da deluje z dvema megabajtoma pomnilnika, to še vedno ni povezano s samo programsko opremo. Na splošno naprava čim bolj izpolnjuje svojo vrednost. Hitro se prilagodi, ne segreje, obstaja veliko možnosti. Proizvajalcu je dana 2-letna garancija. Gearmnogi priporočajo za nakup. Ne podcenjujte pripomočka, pazite na to pri izbiri modema.

Sorodne publikacije