Router DSL-2640U: opis, povezava in nastavitev

Prenos interneta po zraku znotraj doma - naloga je precej preprosta, ob upoštevanju sodobnih tehnologij in njihovega hitrega razvoja. Zdaj je potrebno le, da se s ponudnikom dogovorite o omrežnih storitvah in kupite potrebno opremo za distribucijo Wi-Fi. Pogosto se uporabljajo usmerjevalniki ali, kot se imenujejo usmerjevalniki. Mnogi ponudniki v mestih in velikih mestih zagotavljajo internet na podlagi namenskih namenskih linij. Druga je uporaba telefonskega kabla za povezavo. O eni od naprav, ki delujejo na ADSL tehnologiji, in bo obravnavana v tem članku. Proizvajalec opreme za gospodinjsko omrežje D-Link je izdal svojo napravo - DSL-2640U. Njegov namen je zagotoviti omrežje računalnikov, ki uporabljajo Wi-Fi in Ethernet. Dejansko za domačo uporabo in majhne pisarne.

Videz

Med razvijalci takšnih naprav obstaja težnja po ustvarjanju nezahtevnega oblikovanja. Ne izogibajte se temu in tej napravi. Oblika je preprosta črna škatla. Spredaj je na voljo standardni indikator statusa usmerjevalnika - LED z ikonami omrežja, priključki in Wi-Fi.
Zadnja plošča vsebuje 4 ethernetna vrata, 1 DSL, Wi-Fi omogočen gumb in napravo, WPS se spremeni. Na voljo je tudi priključek za priključitev napajalnika in antene. Spodnji in zgornji del naprave sta rešetki za ustvarjanje naravnega prezračevanja in hlajenja. Tukaj je par pritrdilnih elementov za montažousmerjevalnik na steni. Značilnost tega modela je, da se gumb za ponastavitev nahaja na dnu stroja.

DSL-2640U: Nastavitev in povezava

Običajno je povezava z usmerjevalnikom standardna - prek spletnega vmesnika. Toda za to morate najprej fizično povezati stroj in računalnik. To se doseže z uporabo patch kabla, ki je na voljo v kompletu. En konec je nameščen v kateremkoli LAN-usmerjevalniku, drugi pa je vrata računalnika. Ko vzpostavite povezavo med napravo in računalnikom, morate odpreti kateri koli brskalnik, vnesti naslov IP v naslovno vrstico in se pomakniti do njega. Zato morate odpreti spletno stran s povabilom za vpis uporabniškega imena in gesla. Obe možnosti imajo privzeto vrednost admin. Po prehodu na administrativni del bo mogoče spremeniti uporabniško ime in geslo.

Upravna plošča

V D-Link DSL-2640U lahko prilagodite vse potrebne nastavitve za katerokoli nalogo. Za udobje so vse glavne funkcije razvrščene in razvrščene.

Zavihek Stanje

V tem zavihku je več kategorij, na straneh katerih lahko spoznate trenutno stanje usmerjevalnika. Statistični podatki omrežja bodo prikazali obstoječe povezave in njihovo dejavnost. Kategorija "Stanje DSL" prikazuje stanje omrežja DSL. WAN vsebuje informacije o povezavi WAN. DHCP je tehnologija za samodejno pridobivanje naslovov IP, ki so povezani z usmerjevalnikom. Ta kategorija prikazuje seznam opreme z izdanimi IP-ji, njihov čas in naslove MAC. Tabela usmerjanja vsebujeinformacije o tem, kateri vmesniki so izmenjava paketov. V kategoriji "LAN Clients" je prikazano število in podrobnosti trenutno priključenih naprav.

Omrežni zavihek

Ta jeziček vam omogoča, da konfigurirate omrežne povezave ali ustvarite nove. Vsebuje samo eno kategorijo - "Povezava". Že ima eno LAN povezavo, priključen je na nastavitve usmerjevalnika D-Link DSL-2640U in ga ni mogoče odstraniti.

Kartica Wi-Fi

Kartica Wi-Fi vsebuje več kategorij, povezanih z ustvarjanjem lokalnega omrežja z dostopom do interneta prek brezžičnega omrežja. V splošnih nastavitvah lahko programsko onemogočite uporabo brezžičnega omrežja.
Kategorija "Osnovne nastavitve" vsebuje številne nastavitve za fino nastavitev usmerjevalnika. Med drugim obstaja možnost, da skrijete dostopno točko, povezava do katere bo izvedena šele, ko stranka vnese svoje točno ime. SSID je ime omrežja, ki ga lahko določite tukaj. Izbira kanala se uporablja za preklop na območje z manj obremenjenimi pregradami. Izberete lahko samodejni element, ki ga bo samodejno izvedel. Potrditveno polje »Izolacija kupca« se uporablja za prekinitev medsebojne interakcije povezanih naprav. Druge postavke se uporabljajo manj pogosto, spreminjanje njihovih vrednosti pa v večini primerov ni potrebno.
Oddelek Varnostne nastavitve je odgovoren za ustvarjanje gesla za povezavo z Wi-Fi. Te naprave je vredno vzeti resno, saj bodo pomagale preprečiti nepooblaščeno uporabo omrežja. ZaPrivzeti usmerjevalnik Wi-Fi DSL-2640U je konfiguriran za odprto povezavo, kar pomeni, da lahko vsaka naprava, opremljena z modulom Wi-Fi, dostopa do lokalnega omrežja.

Da bi se temu izognili, morate spremeniti Odpri na eno od drugih možnosti, kot sta WPA-PSK ali WPA2-PSK. Ko spremenite vrsto, se prikažejo podrobnejše nastavitve, v katerih lahko določite šifrirni ključ in dodatne možnosti preverjanja pristnosti. Filter MAC bo prekinil povezavo nezaželenih računalnikov z naslovom MAC. Dodatek se pojavi na zavihku MAC-naslov in brisanju. WPS vam omogoča hitro povezavo naprave z omrežjem z uporabo kode PIN usmerjevalnika. Uporabite to funkcijo, vendar je še vedno nevarna. "Napredne nastavitve" se uporabljajo za določanje parametrov, ki niso potrebni za vsakodnevno uporabo usmerjevalnika DSL-2640U.

Druge nastavitve

Zavihki »Napredno« in »Požarni zid« vsebujejo napredne nastavitve, ki se uporabljajo za fino nastavitev usmerjevalnika in jih uporabljajo izkušeni skrbniki. Ponavadi običajno niso potrebni.

Kontrola

Zavihek "Nadzor" vsebuje upravljanje interneta za uporabnike. Obisk lahko omejite na določene dneve in ure. To bo pomembno, na primer, v pisarni ali za otroke. Za aktiviranje pravila uporabe mora biti omogočeno in določiti naslov MAC, kateri napravi je treba zavrniti dostop do interneta, katere dneve in ure. Da bi se izognili obisku zaposlenih ali otrok prepovedanih in neželenih strani, lahko omejite njihovo razpoložljivostz usmerjevalnikom, tako da podate določen URL. Po analogiji z naslovi MAC lahko ustvarite seznam URL-jev.

Kartica System

Ta kartica se odziva na sistemske nastavitve. Tukaj lahko in morate spremeniti uporabniško ime in geslo za prijavo v upravno ploščo. V tej kategoriji morate shraniti vse spremenjene podatke. Tovarniška nastavitev ponovi učinek gumba za ponastavitev na dnu naprave, torej vrne usmerjevalnik DSL-2640U v prvotno stanje. Tako boste vse nastavitve vnaprej ponastavili.

DSL-2640U: Nastavitev prve povezave

Medtem ko ste na skrbniški plošči, morate iti na zavihek Omrežje. Moralo bi biti ime povezave in njena vrsta. Odvisno od vrste povezave bodo prikazane tudi druge nastavitve. Najpogostejši tip je PPPoE. Koristno bo imeti dogovor s ponudnikom, ki vsebuje vse potrebne parametre za povezavo. Po vnosu podatkov jih morate shraniti.
Da bi usmerjevalnik DSL-2640U internet prek Wi-Fi distribuiral, ga je treba predhodno konfigurirati. To storite tako, da odprete kartico Wi-Fi. Privzeto je brezžična povezava v usmerjevalniku vklopljena. Zato lahko takoj pojdete v kategorijo "Osnovne nastavitve". Standardno generično ime omrežja se po želji spremeni. Nato v razdelku "Varnostne nastavitve" nastavite vrsto šifriranja in nastavite veljavno geslo. Da bi lahko usmerjevalnik omogočil napravam dostop do interneta, bi morali ti parametri zadostovati. Zdaj morate shraniti vse. Če vas DSL-2640U prosi za ponovni zagon, morate to narediti.

Zaključki in posebnosti

\ tTreba je reči, da je v času obstoja firmwarea DSL-2640U radikalno spremenila svojo zasnovo. Zato se včasih uporabniki med prehodom zmedejo ali nadgradijo na novo. Na DSL-2640U je najnovejša različica programske opreme označena kot 1032.
Rostelecom je glavni ponudnik internetnih storitev v Rusiji z uporabo tehnologije ADSL. Zato je DSL-2640U še posebej pomemben za povezovanje ADSL naprav. Rostelecom zagotavlja popolno podporo za to vrsto omrežja za zanesljivo povezljivost. Za samostojno posodabljanje programske opreme prenesite ustrezno datoteko z uradne spletne strani D-Link. Na tej točki morate biti zelo previdni, saj ima DSL-2640U več revizij in vdelana programska oprema se bo prilegala le določenemu. Revizijo trenutnega usmerjevalnika lahko najdete na upravni plošči ali na nalepki na dnu naprave z oznako H /W Ver. Po prenosu datoteke morate na zavihku Sistem odpreti spletni vmesnik usmerjevalnika. Tam izberete kategorijo »Posodobitve programske opreme«. Nato morate v konfiguraciji navesti preneseno datoteko, kliknite »Posodobi« in »Znova zaženite napravo«. Na splošno so parametri dela in D-Link DSL-2640U tako zapleteni. Preprost in intuitiven vmesnik, ki ima veliko takšnih pripomočkov. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov se lahko usmerjevalnik ponaša z dobro zanesljivostjo in stabilnostjo.

Sorodne publikacije