Gonilniki za aplikacije in naprave: namestitev in podpora v trenutnem stanju

Kot veste, so gonilniki za programe in naprave, ki se lahko uporabljajo za delo s sistemskimi ali prilagojenimi aplikacijami, ključni sestavni deli, brez katerih strojna oprema računalnika, ne glede na to, ali je super-moderna, ne bo delovala pravilno (in sploh ne bo delovalo). Tu je še nekaj aplikacij, ki vam bodo pomagale optimizirati iskanje in namestitev programske opreme ter nekatere vidike, povezane z njihovo uporabo.


Zakaj potrebujem gonilnike programske opreme?

Pravzaprav so gonilniki potrebni samo, če so sami virtualne naprave.
V večini primerov se voznik uporablja izključno za komunikacijo med programskim okoljem in "strojno opremo", ki se lahko aktivira na neki točki. Vsak uporabnik ve, da je ta vrsta programske opreme v celoti nameščena na vse naprave, ki sestavljajo računalnik ali pripadajo periferiji. In brez voznika monitor in operacijski sistem sam ne bo deloval, ker računalniško okolje ne more najprej prikazati grafični vmesnik. Kot za naprave so na voljo zvočni čipi in grafične kartice ter kamere, tipkovnice in miške, igralne palice, igralne plošče in krmilniki USB ter čitalniki kartic, tiskalniki in optični bralniki ter še več, tudi mobilne naprave in navidezne naprave gostitelji in še veliko več.

Težave pri nameščanju gonilnikov v sistemih Windows

V operacijskem sistemu Windows, tudi pri najnovejših posodobitvah, se gonilniki namestijo samodejno bodisi v fazi namestitve sistema ali ko je naprava povezana z računalnikom.


Glavni problem pa je, da ne glede na to, kako velika je podatkovna zbirka sistema, ne more upoštevati absolutno vseh naprav. Za nestandardno opremo lahko namesti, kot se zdi, najbolj primerno, vendar v večini primerov ne deluje ali deluje nepravilno. V takem primeru je videti, da vsak avtomatiziran program za namestitev gonilnika izgleda na zgornji strani. Ampak o tem kasneje. In seveda morajo biti gonilniki za programsko in strojno opremo vedno posodobljeni, stalno posodobljeni. Toda Windows sistemi ne vedo, kako to narediti samodejno. Kaj lahko rečemo? Tudi če ročno posodobite, potrebnih (in najnovejših) gonilnikov ni mogoče vedno najti. V nekaterih primerih je priporočljivo uporabiti posebne identifikatorje VEN in DEV, da najdete želeno programsko opremo, ki jo lahko najdete v upravitelju naprav na seznamu Device ID na kartici Data. Toda tudi takšen pristop pogosto ne prinaša rezultatov.

Avtomatizirani programi za iskanje in nameščanje voznikov

Do sedaj je takih programov kar precej, toda med temi različicami je mogoče razlikovati tri glavne programe, ki so po mnenju velike večine strokovnjakov in uporabnikov najboljši v svojem: 15)
 • Rešitev DriverPack.
 • Slim Drivers.
 • Gonilnik voznika.
 • Treba je omeniti, da je DriverPack Solution Driver Program včasih lahko del distribucije Windows po meri. Njegova baza podatkov velja za največjo med vsemi podobnimi programi. Tako tudi v fazi namestitve operacijskega sistema, če uporabnik nima izvirnega gonilnika ali zmožnosti prenosa gonilnikov z interneta, namestite ustrezno programsko opremo, ne bo delovalo.

  Koristi

  Vse tri aplikacije imajo enako posebnost: gonilnike za aplikacije in naprave, ki jih lahko najdejo samodejno z vnaprejšnjim pregledom absolutno vseh "strojne opreme" in navideznih naprav, ki so na voljo v računalniškem sistemu.
  Toda to ni vse. Če Windows dostopa do lastne baze podatkov ali Microsoftovih razširjenih virov, lahko v primeru nestandardne opreme najdete ustrezno. Program gonilnika gonilnikov gonilnikov (Driver Booster Driver) pa sploh ne uporablja baze podatkov, temveč neposredno generira zahteve za vire proizvajalcev strojne opreme, kar vam omogoča namestitev najnovejših originalnih gonilnikov za določeno napravo in izključitev prenosa programske opreme iz vprašljivih virov, kaj šele prodor v programsko opremo iz vprašljivih virov, kaj šele prodor v program. virusa. Ko je treba poiskati naročilo, mora uporabnik le sprejeti ponudbo in jo namestiti, namestitev pa bo končana brez sodelovanja. Vendar imajo vsi trije programski paketi take zmogljivosti. Potrebna je samo aktivna internetna povezava.

  Kratek povzetek

  Na kratko, sklep je očiten: uporabo specializirane programske opreme za avtomatizacijo iskanja in namestitve najprimernejših in najnovejših gonilnikov v sistemih Windows je najbolje storiti na račun zgornjih orodij. Vsaj v tem primeru ste lahko popolnoma prepričani, da bo prenesena in nameščena programska oprema uradna in relevantna na dan namestitve ter naprave, za katere je namenjena, ki se imenujejo, brez prikljuka in kljuke.

  Sorodne publikacije