Kateri so najbolj zanesljivi SSD-ji

Polprevodniški pogoni so bolj zanesljivi pri zajemanju trga za domače diske. Počasi premikajo mehanske trde diske in zato obstajajo določeni razlogi. Ampak nikoli ne bodo popolnoma premagali preteklosti, saj so klasični trdi diski še vedno primernejši za shranjevanje velikih količin informacij. Ja, in z zanesljivostjo nekako malo bolje. Mimogrede, o zadnji in sem hotel govoriti. Kaj je najbolj zanesljiv pogon SSD, ki je na voljo na trgu? Brez dvoma je odgovor na to vprašanje zaskrbljujoč za mnoge. Zato je bila ta razvrstitev sestavljena iz najbolj zanesljivih polprevodniških pogonov leta 2018. Najprej pa po tradiciji nekaj splošnih informacij. Nikoli se ne bo vmešavala.

Kaj je SSD pogon?

Najprej bomo morali odgovoriti na to vprašanje in šele nato pogledati bolj zanesljive pogone na trgu. Torej, SSD je angleška kratica Solid State Drive, ki dobesedno pomeni polprevodniški pogon ali pogon. Njegova ključna značilnost je, da uporablja solid-state flash pomnilnik v obliki mikrovezij. Ta rešitev je bistveno izboljšala hitrost izmenjave podatkov med vodilom in pogonom. Zato se ti diski običajno uporabljajo za namestitev operacijskega sistema in pomembnih aplikacij na njih. Slabosti teh pogonov lahko imenujemo njihove relativno visoke hitrosti in ne zelo veliko delovno življenje. Tudi najbolj zanesljiv SSD redko traja 5 let. Ampak o tempogovorili se bomo kasneje.


Razlog, da so polprevodniški pogoni začeli prestavljati klasične trde diske, je jasen. Slednji le fizično ne morejo dati takšne podatkovne hitrosti kot flash pomnilnik. Toda dokler SSD-jev vir ni posebej velik in cena za model z velikimi količinami je visoka, HDD ne bo popolnoma izginil. Kljub temu je cena gigabajtov v trdnih diskih precej visoka. Toda njihove učinkovitosti ni mogoče zanikati. V zvezi z zanesljivostjo si proizvajalci prizadevajo za povečanje te številke. Samo vsi ne gredo ven. Zato je potreben najbolj zanesljiv SSD. Začnimo s pregledom zdaj. Pogledali bomo najbolj zanesljive in zanimive modele različnih proizvajalcev.

# 1. Samsung MZ-76E250BW

To so najbolj zaupanja vredni SSD diski v proračunskem segmentu. Ta disk ima veliko prednosti. Na primer, hitrost prenosa podatkov v takih diskih je neverjetno visoka. Toda to ni glavna stvar. Ta pogon uporablja pomnilnik TLC. sama po sebi ne razlikuje visoke zanesljivosti. Toda Samsung je razvil posebno tehnologijo za povečanje življenjske dobe svojih polprevodniških pogonov. Če upoštevate mehansko zanesljivost, potem tudi s pomnilnikom Samsung, je vse v redu. Plošča skupaj s čipi je zaščitena z močnim kovinskim ohišjem, v notranjosti pa je posebna tesnila za neželene posledice za zmanjšanje vibracij.


Kar zadeva kakovost, se pogoni tega modela tradicionalno razlikujejo po visoki kakovosti montaže in se uporabljajosestavnih delov Čeprav se tukaj uporablja najzanesljivejša vrsta SSD, vendar pa je zaradi lastniških tehnologij Samsunga zmogljivost pomnilnika pogona povečana na 2 petabajtov. Za običajnega uporabnika ta številka ne pove ničesar. Zato pojasnimo preprosteje: doma je doseganje takšnega obsega ponovnega pisanja o shranjevanju informacij nemogoče. Preprosto povedano, pogon je že prej zastarel in ga je treba zamenjati pred koncem svojega življenja. In to je impresiven rezultat.

Uporabniške ocene za Samsung MZ-76E250BW

Govorimo torej o najbolj zanesljivih SSD-jih. Povratne informacije o modelih podjetja Samsung so večinoma pozitivne. Uporabniki ugotavljajo, da ti pogoni delujejo zelo hitro. Tisti, ki uporabljajo operacijske sisteme Linux, pravijo, da je to eden najboljših polprevodniških pogonov, ki v celoti podpirajo TRIM za te sisteme. Druga značilnost: MZ-76E250BW ima povečan vir. Inženirji podjetja so trdo delali na tem vprašanju. Tako so dobili najbolj zanesljiv pogon SSD v proračunskem segmentu. In to mnenje delijo tisti, ki so že uspeli pridobiti ta model zase. Najbolj zanimivo je, da uporabniki v tem pogonu niso našli nobenih negativnih lastnosti. Vsaj v platformi strojne opreme. Toda cena diska je previsoka. Še posebej za proračunsko ureditev. Toda za plačilo kakovosti in zanesljivosti.

št. Kingston SKC400S37 /256G

Še naprej iščemo najbolj zanesljiv SSD pogon. Pregled bi bil nepopoln brez Kingstonovega modela.Natančneje, ta model ima ne samo prijetno ceno, ampak tudi povečan vir. Proizvajalec je tako prepričan v ta izdelek, ki je povečal garancijsko obdobje s 3 na 5 let. in veliko govori o tem. To pomeni, da bo vir pogona točno trajal 5 let. In če podjetje daje jamstvo za ta izraz, potem je vir mogoče varno dodati še 5 let. V tem času pogon ne bo pravilno izpadel. Samo deset let kasneje bo uporabnik moral zamenjati SSD, ker je banalno zastarelo. in kdo se zanima za uporabo starega železa? Mimogrede, ta model ima precej dobrih 256 gigabajtov. To bo dovolj za sam operacijski sistem in vse programe. Ampak, če nameravate namestiti na pogon in igro, je bolje izbrati model z velikim obsegom (od 512 gigabajtov).
Torej, zakaj je to najbolj zanesljiv SSD? Ker ima neverjeten vir. Če je prejšnji devus iz "Samsung" imel omejitev 2 petabajta, potem se je povečal na pet. Tukaj so zaključki. Poleg tega ta pogon uporablja tudi bliskovni pogon tipa TLC. Druga značilnost tega pogona je, da je varno pokrit s kovinskim ohišjem. Tako, da slabi udarci zanj niso grozni. Tako kot prah in umazanija. Velika sreča bi bila le vodoodpornost. Vendar ta možnost ponuja samo zunanje diske SSD. Vendar ne vsi. Tudi s takšnimi značilnostmi pogon iz "Kingstona" zasluži naziv najboljšega in najbolj zanesljivega. In če upoštevate njegovo ceno, potem je bolje, kot da sploh ni. Samo nejasno jezakaj je diskontiran "Samsung" disk velja za najboljši v segmentu proračuna?

Ocene o Kingston SKC400S37 /256G

Torej, kaj so najbolj zanesljivi SSD-ji? Odgovori uporabnikov bodo odgovorili na to vprašanje. Treba je omeniti, da mnogi uporabniki menijo, da je najbolj zanesljiv model Kingston SKC400S37 /256G. Iz tega razloga obstaja kar nekaj razlogov. Prvič, proizvajalec daje garancijo na te pogone za obdobje petih let. Že zdaj je veliko o tem, kar piše. Drugič, vir tega polprevodniškega pogona je 5 petabajtov, kar je neverjetno veliko. Tretjič, plošča tega pogona je varno zaščitena s kovinskim ohišjem. Kateri dodatni dokazi so potrebni? Treba je dodati, da ta disk zagotavlja visoke hitrosti prenosa podatkov in omogoča sistemu Linux, da ustrezno upravlja možnost TRIM. Upoštevati morate tudi ceno pogona. To je tako, da ne bo povzročilo oprijemljive luknje v družinskem proračunu, če uporabnik nenadoma želi kupiti ta disk SSD. Na splošno so prednosti izdelka Kingston dovolj. Da ne omenjam, da je neverjetno zanesljiv.

št. Intel SSDPEKKW256G801

Kateri od pogonov je tretji najbolj zanesljiv SSD, ki ga ocenjujejo ugledne izdaje in strokovnjaki? Čudno je, da je to Intelov pogon. Čeprav je modra blagovna znamka v tem pogledu hitreje dohitevala, ne vodi. Kljub temu model SSDPEKKW256G801 ni v dobrem položaju. Prvič, to je prvi pogon v našem pregledu, ki uporablja vrsto povezave M2. Vsi drugi so uporabljali SATA. Drugič, ta model je najbolj zanesljiv iz enega preprostega razloga.Ko se disk izteče, se ne izklopi, prenaša vse podatke, ampak gre v način samo za branje, kar omogoča preprosto kopiranje vseh podatkov na nov disk. Toda tudi s to možnostjo bodo morali uporabniki počakati dolgo časa, da jo uporabijo. Vir pogona je 5 petabajtov. In to je veliko. Njegov vir se bo začel približevati kritični točki šele po desetih letih uporabe. V tem času se lahko uporabnik popolnoma odloči, da bo čas za posodobitev konfiguracije opreme in nakup naprave za shranjevanje z večjo zmogljivostjo.
Glavna prednost SSD-pogona podjetja Intel je zelo visoka hitrost prenosa podatkov. vendar je to razumljivo, saj se uporablja vmesnik za povezavo M2. Ampak ne hitrost, da je eden od najbolj zanesljivih diskov SSD na svetu. Celotna stvar v njegovem viru in možnost "samo za branje". Toda primer pogona ni posebej zaščiten. predstavlja golo desko z razstavljenimi čipi. Ni potrebno reči, da v pogonu ni zaščite pred udarci (tudi najsvetlejšimi). To je žalostno. vendar ima uporabnik visoko hitrost prenosa podatkov in dostojen vir. Prav tako je drago. Opozoriti želim tudi na visoko kakovost izdelkov "Intel". V tem pogonu so bili uporabljeni le visokokakovostni materiali. In to je izrazito golo oko. Malo verjetno je, da se bo katerikoli od teh pogonov v tem pogledu ujemal s pogonom podjetja Intel. Vendar je cena pogona previsoka. Čeprav je za pogone tipa M2 to običajno. In zdajPoglejmo, kaj bodo pokazali tisti, ki so že kupili dani pogon.

Uporabniški pregledi za Intel SSDPEKKW256G801

Tisti, ki so kupili ta model SSD, pravijo, da deluje zelo hitro (posebej izmerjeno). Ampak tukaj o možnostih "samo branje" nihče ni zapustil povratne informacije, kot nihče, dokler vir še ni potekel. Prav tako uporabniki pravijo, da v operacijskem sistemu Linux tehnologija TRIM deluje tako, kot bi morala. Zdi se, da so se proizvajalci odločno odločili, da bodo svoje izdelke prilagodili »Linuxu«. In to je v redu. Tudi ta pogon se razlikuje po zelo enostavnem postopku povezovanja. Tujci opozarjajo, da je dovolj, da ga namestite v vrata M2. Tudi vam ni treba namestiti nobenih gonilnikov. operacijski sistem bo vse naredil sam. Toda pomanjkanje popolnega razočaranega telesa uporabnikov. Po drugi strani pa, če je bil primer, potem, kako priročno bi bilo, da namestite ta pogon v priključek M2? Še ena pomanjkljivost uporabnikov je bila relativno visoka cena pogona. Toda to je subjektivno. Najbolj zanesljivi pogoni ne stanejo poceni. Še posebej, če so iz tako uglednega proizvajalca.

# 4. A-Data SD700 External

Torej je prišel čas za zunanje trdne pogone. Najbolj zanesljiv zunanji SSD pogon je A-Data SD700 External. In zdaj boste razumeli, zakaj. Prvič, ima izjemno zaščito pred udarci, prahom, umazanijo in vodo. Njegov primer ne daje zunanjim dejavnikom ene možnosti, da poškoduje ploščo s čipi. In to ne more, ampak prosim. Drugič, njegov vir je 3 petabajtov.Za zunanji pogon je veliko. Upoštevajte, da to ni notranji pogon. V skladu s tem bo manj prepisljiv. In to pomeni, da bo njegov vir trajal petnajst let. Vsaj Zdaj o drugih njegovih značilnostih. Devays lahko snemanje podatkov do 480 megabitov na sekundo. To je velika hitrost. Vendar ne pozabite, da mora imeti vaš računalnik ali prenosni računalnik vrata USB, ki omogočajo takšno hitrost prenosa podatkov. Glede na obseg, so različne spremembe tega pogona. Do 1 terabajt. Toda cena slednjega je zelo draga. Kljub temu jih mnogi kupujejo. Ker je tako trdno trdno stanje pogona (kot tudi zunanji) v drugih proizvajalcev samo ne obstaja. Zdaj o drugih funkcijah diska. Treba je omeniti, da zunanja moč za to pošast ni potrebna. lahko deluje iz napetosti običajnega USB vhoda. In to je zelo dobro, saj navzočnost zunanjega napajanja ne bi imenovala tega prenosnega pogona. Torej je lahko s seboj povsod. Trden primer ga varuje pred kakršno koli grožnjo. Najbolj zanesljivi SSD-ji s to zasnovo običajno stanejo veliko denarja, A-Data pa ima precej demokratično ceno. V vsakem primeru njegov nakup ne bo vplival na družinski proračun. Če, seveda, ne kupite velike količine pogona. Ne glede na primer, je ta solid-state pogon najboljši prenosni domači SSD. O potrebah strokovnjakov v tem pregledu ne razpravljamo. Če potrebujete kakovostno zunanjopogon, je smiselno posvetiti pozornost temu modelu. Razočaran po nakupu, uporabnik zagotovo ne bo ostal. Prav tako je treba opozoriti, da ta pogon odlično deluje s televizorji in drugimi gospodinjskimi aparati, kar je seveda še en plus.

Ocene uporabnikov za A-Data SD700 External

Če pogon obstaja za prosto prodajo, to pomeni, da ga je nekdo že kupil. Zato je zelo koristno videti, kaj uporabniki govorijo o A-Data SD700 External. Ali je tako dobro, kot obljubljajo proizvajalci? Treba je opozoriti, da je velika večina pregledov o napravi pozitivna. Uporabniki ugotavljajo, da pogon deluje zelo hitro. Težave z njo se nikoli ne pojavijo. Če hočete film v polni visoki ločljivosti hitro zavreči, potem pogon za trenutek ne razmišlja. Še ena značilnost, ki je uporabnikom všeč - varno zaščiten primer. nekateri trdijo, da so cisterno večkrat vrgli v vodo. in potem je delal, ker se ni nič zgodilo. No, verjemi jim v besedo. Tukaj je samo, da preverijo, da njihova nepotopljivost ni potrebna. Zaščita je zaščitena, vendar jamstvo za utopitev ne velja. Obstajajo tudi številni znaki, da je pogon večkrat padel (včasih celo na ploščice), nato pa je deloval odlično. Na splošno ljudje radi takšno napravo kot veliko. Vendar pa je žlička katrana. Na primer, uporabniki so kategorično neprijetni zaradi dejstva, da so nizke cene samo za modele z relativno majhno količino pomnilnika. Vse, kar je višje od 512 gigabajtov, je preveč drago. toda to so posebnosti trdih diskov. Tukajničesar ne boste storili. Prav tako uporabniki ugotavljajo, da bi bilo dobro povečati hitrost prenosa podatkov. Vsaj do meja notranjih pogonov. vendar je to zelo težko, saj se USB kanal uporablja za prenos podatkov. sama po sebi ni zelo hitra. Notranji pogoni uporabljajo SATA in M2. In to so precej različne hitrosti. Kljub temu je ta naprava bolj verjetno, da bo pritegnila uporabnike, kot jim ni všeč. Tako je bil vključen v razvrstitev najboljših in najbolj zanesljivih polprevodniških pogonov.

Zaključek

Torej smo poskušali razmisliti o najbolj zanesljivem SSD v tej razvrstitvi. Top 10 ni sproščen, vendar so celo izbrane možnosti dovolj, da izberete pogon SSD, ki je pravi za vas. In ni nujno, da kupite najbolj kul model z veliko količino pomnilnika. Prvič, to je zelo drago. In drugič, dovolj je, da se premaknete na tak pogon operacijskega sistema in programa, da bi občutili bistveno razliko v hitrosti računalnika. In za te namene bo dovolj solid state disk 256 GB. 512 je potreben le, če želite pospešiti celo igro. Ta material se je končal. Zdaj točno veste, kateri SSD-ji so najbolj zanesljivi.

Sorodne publikacije