Začasne oznake v PHP: časovni žig in časovni izračuni

Čas je vedno pomemben. Stran, ki ne nadzoruje časa in je ne uporablja neprekinjeno, ni, da nima pravice do življenja, ampak se zagotovo ne nanaša na sodobne internetne vire z vsemi funkcijami.

Funkcije PHP za delo s časom

V PHP so čas in datum predstavljeni z nizom funkcij, ki zadoščajo za delo brez omejitev, in zmožnost, da čas in datum prinesejo na eno samo podlago. Razvijalec lahko vedno dobi časovni žig za beleženje (sledenje) dogodkov in izvedbo izračuna datuma.


Ni potrebe, da napišete svojo lastno kodo, kontrolirate (izračuna število dni v mesecu, prestopno leto, dan v tednu, ime meseca itd. Na projektu lahko delate in se popolnoma zanašate na zmožnost PHP-a za delo s tem parametrom.
Načeloma sta dve funkciji (getTimeStamp, GetDate) dovolj za reševanje vseh nalog pri delu z datumom in /ali časom. Toda izkušeni razvijalec lahko uporablja druge funkcije. V bistvu: PHP timestamp je vrsta numerične lestvice, ki ima vsaka sekunda nov numerični pomen (vrednost). Zgodovinsko gledano je ta številka število sekund, ki so potekale s severa 1. januarja 1970.

Objektivna realnost in časovni žig

Vedno je bilo veliko datumov programiranja. Kot vsak dostojni programer se spomni datuma svojega prvega programa, družina junksoidov pa spominja na začetek svojega obdobja.
Hkrati je zamisel o izvajanju metode časovno omejena. Uporabite ga lahko samo do 19Januar 2038 V 03:14:08 bo število sekund, ki je minilo od 01011970, doseglo 2 ^ 31 (2147483648), zaradi česar je to število negativno. Rečeno je, da bo uporaba ne-32-bitne in 64-bitne spremenljivke za prihranek časa povzročila zamudo pri še 300 milijardah letih: programerji radi radi šalijo, zlasti po letu 2000.


Izračunavanje obdobja in določanje datuma

Čas, ki ga predstavlja praštevilo, omogoča preprosto aritmetiko.
Zanimiva ideja je uporabiti to aritmetiko kot ključne zapise in /ali edinstvene dogodke. Z uporabo časovnega žiga PHP v programu z ID-jem uporabnika ali obiskovalca kot ključ, ne morete skrbeti za njegovo edinstvenost in ne zapravljati časa.

Obratno preoblikovanje v datum in čas

Funkcija time () neposredno podaja numerično znanje časovnega žiga. Ne glede na to, kako in kdaj je bil izveden datum PHP za časovni žig, ga je mogoče vrniti na katero koli priročno predstavitev po formatu datuma [, timestamp]). Če drugi parameter manjka, bo izdan trenutni datum in /ali čas. Vrednost formata je lahko poljubna, jezikovna orodja nudijo vse potrebne možnosti za lokalizacijo in oblikovanje datuma in časa.
Ohranjanje v numerični obliki je vedno boljše kot simbolično, poleg tega pa je možnost sortiranja bistveno poenostavljena. Prav tako je pomembno uporabiti preprosto matematiko za nadzor časovnih obdobij in izračun datumov. Napaka pri takšnih izračunih je komaj mogoča, rezultat kakršnih koli izračunov se interpretira v naravnemOblika datuma /ure je vedno pravilna.

Lokalizacija časa

In čeprav se datum PHP in časovno obdobje in nadaljnje delo s številko v sodobnem svetu zdi udobno in popolno, je še vedno veliko razlogov, da se datum shrani in uporabi v naravni, včasih izključno nacionalni obliki.
Moč sodobnih računalnikov je zadostna, baze podatkov učinkovito predstavljajo in shranjujejo informacije, vzorčenje se izvaja hitro, pravilen algoritem pa omogoča, da je delo z realnimi datumi povsem izvedljivo. Montažni sklopi in prihranki v bajtih že dolgo v preteklosti. Ni veliko nalog, ki zahtevajo veljavno strojno kodo in kompaktno predstavitev podatkov, večina projektov pa je povezana s praktičnimi socialnimi področji, kjer je treba datum predstaviti v ustreznem naravnem formatu. Z vsem tem, manipulira s podatki v PHP, časovni žig ne izgubi svoje praktične vrednosti in si zasluži, da je v arzenalu kvalificiranega razvijalca.

Trenutna časovna točka

Splošno pravilo vseh funkcij časa PHP: trenutni čas = časovni žig. Vsi datumi, ki jih uporabnik dodeli ročno ali razvijalec, so praviloma podatki: začetek ali konec obdobja, datum rojstva, zaposlovanje itd. Začasne podatke lahko vnesete z interaktivnim koledarjem. Še posebej je to zbirka podatkov jQuery, ki vam omogoča, da vnesete datum in /ali čas neposredno v okolje brskalnika na strani spletnega mesta.
Podatkovna zbirka podatkov in podobni dogodki niso le popolni. Prav tako zagotavljajo prilagodljivo lokalizacijo kot oblikodatum /čas in imena mesecev, dni v tednu, simboli delitve elementov datuma in časa. Razvijalec lahko izvede PHP datum do časovnega žiga, da preveri, primerja, izvede aritmetične operacije. V tem primeru podatki, ki jih vnese uporabnik (obiskovalec), niso funkcija časovnega žiga PHP, katerega namen je drugačen. Vendar pa ta specifičnost funkcij PHP omogoča razvijalcem, da nadzorujejo vnos časovnih podatkov in uporabniških podatkov.

Sorodne publikacije