Napaka BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO: kaj je to in kako jo popraviti?

Ko zaženete Windows (še posebej pri namestitvi desete različice), lahko pogosto najdete videz modrega zaslona (BSoD), ki označuje napako BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO. Domneva se, da je to ena od najbolj kritičnih napak, ki signalizirajo prisotnost usodnih napak v sistemu, kar vodi do popolne invalidnosti OS zaradi nezmožnosti prenosa. Toda boj s tem pojavom lahko in mora biti. Obstaja več preprostih načinov za to.

Napaka BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO: kaj je to?

Neuspeh pri tem naslovu je treba razumeti na podlagi njihovega prevajanja sporočila. V tem primeru je napaka določiti konfiguracijske podatke, ko se OS zažene.
Toda zakaj sistem naredi tako neuspeh? Obstaja veliko razlogov za njegov videz (poškodbe sistemskih knjižnic, napake obveznega dostopa do RAM-a ali zrušitve v slotih RAM, težave z konfiguracijo NTDLR itd.).

Prenos operacijskega sistema Windows v načinu za obnovitev konfiguracije

V idealnem primeru napaka BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO izda sistem Windows v fazi prenosa. Če se ta težava pojavlja na tej točki, morate uporabiti tipko za bližnjico do zagonskega menija F8, kjer morate izbrati začetek zadnje uspešne ali uporabne konfiguracije.
Windows 10 ne dobi tega trika. Zato morate najprej uporabiti zagonski zunanji medij z ukazno vrstico za nastavitev starejšega načina zagona (malo kasneje). V najenostavnejšem primeru bi moral sistempreverite trdi disk in datoteke, potrebne za zagon sistema, čemur sledi takojšen začetek. Toda težava je lahko, da se tudi po tem sporočilu BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO še vedno zruši.

Zagon sistema z izmenljivimi mediji

Menijo, da je treba najprej preveriti razpoložljivost in zmogljivost najbolj dinamičnih knjižnic. Ker pa se sistem ne naloži, boste morali uporabiti zagon obnovitvene diskete ali zagonskega bliskovnega pogona tako, da v BIOS vnaprej namestite ustrezno zagonsko prednost. Nato morate vnesti poseben razdelek za obnovitev, ki je na voljo v katerem koli zagonskem meniju. Če to ne pomaga, boste morali iti v ukazno konzolo, ki se v večini primerov, ko začnete z izmenljivim medijem, prikliče s kombinacijo Shift + F10.

BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO: kako popraviti iz ukazne vrstice?

Ukazna vrstica - orodje je nujno potrebno. To vam omogoča, da odpravijo takšne težave, da celo sistem sam ne more popraviti. Med temi napakami in napakami je BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO. Ukrepi za odpravo težave so:
 • zagon z diska ali USB medija;
 • klic ukazne konzole;
 • preverjanje sistemskih knjižnic z ukazom sfc /scannow;
 • ponovno zaženite v normalnem načinu.
 • Če to zaporedje dejanj ne pomaga (sistem lahko poda rezultat skeniranja, kar pomeni, da je v knjižnicah vse v redu), bo moral posebno pozornost nameniti obnovitvi zagonskega in zagonskega zapisa.
  V ukaznem pozivu morate obnovitivnesite zaporedje ukazov, prikazanih zgoraj.
  Če to ne deluje, boste morali popolnoma prepisati zagonski zapis. To povsem pomaga v vseh primerih. Po tem boste morali samo izvleči zagonsko disketo in zagnati sistem v normalnem načinu (v odsotnosti optičnega diska v pogonu ali bliskovnem pogonu v USB vhodu ne morete niti spremeniti prioritetnih nastavitev v BIOS-u).

  Dodatni ukrepi

  Samo takšne operacije, ki omogočajo uporabo operacijskega sistema Windows, lahko in brez omejitev. V primeru izpostavljenosti virusom, ko je osebje skener že zamudil grožnjo, morate uporabiti prenosne pripomočke ali bolje - ustvariti zagonsko disketo na osnovi Kaspersky Rescue Disk, začeti z izmenljivim optičnim medijem in preveriti sistem za grožnje. Neznane redne protivirusne kode bodo najdene (morda celo brez dvoma). V skrajnem primeru lahko DLL Suite obnovite izgubljene ali manjkajoče dinamične knjižnice. Če nič ne pomaga, boste morali ponovno namestiti sistem. Vendar, če obstajajo napake in napake te vrste, se zdi, da to ni tako. Nekateri uporabniki priporočajo uporabo majhnega Microsoftovega programčka z imenom Fix It. Ampak tukaj je treba opozoriti, da je ta pripomoček, čeprav je namenjen za odpravo težav v sistemih Windows, ampak predvsem njegov namen je usmerjen v neuspeh za povezavo z internetom. Vendar se lahko, kot možnost, seveda uporabi tudi program. Malo, mogoče, je bila popolnoma drugačna napaka in napaka zanjenenamerno.

  Sorodne publikacije