Kako ponovno dodeliti tipke na tipkovnici Windows 7: navodila po korakih

Večina klasičnih PS /2 tipkovnic je priključenih na fiksne terminale ali prenosne računalnike in ima standardne nastavitve. Tudi če prekinete opremo, si lahko privoščite nakup nove tipkovnice, ker stane en peni. Pri prenosnih računalnikih je stanje nekoliko bolj zapleteno. Zamenjava tipkovnice - užitek ni poceni. Torej, namesto da bi ga kupili, morate rešiti problem, kako ponovno dodeliti tipke na tipkovnici operacijskega sistema Windows 7 ali drugega sistema, če nekateri gumbi ne delujejo. To lahko storite na več načinov. Vendar niso vsi zelo preprosti. Vsaj se lahko zapletete v svoja orodja, ki temeljijo na Windows. Ampak zaradi popolnosti bomo preučili vse načine.


Zakaj moram tipke ponovno dodeliti?

Začnimo s prenosniki. Najpomembnejši problem je, da različni proizvajalci dodajo dodatne tipke na tipkovnici ali nastavijo standardne gumbe za izvajanje različnih ukazov in procesov, ki se zaženejo.
Še posebej razlika se pojavi pri uporabi Windows na Appleovih računalniških napravah. Toda tudi v večini sistemov Windows nekateri gumbi in ključi že dolgo niso uporabljali mnogi uporabniki (na primer isti gumb CapsLock, ki ga mnogi ljudje slučajno kliknejo pri tipkanju besedila). V teh situacijah moramo rešiti problem, kako prerazporediti ključe na tipkovnici operacijskega sistema Windows 7 na prenosnem računalniku ali na stacionarnem terminalu, ali pa izključiti nekatere gumbe v celoti. SevedaSeveda lahko predlagane rešitve uporabimo tudi z neradnimi ključi, nekateri celo posebej "izostrijo" svoje klaviature za bolj udoben nadzor nad procesi v sodobnih računalniških igrah.


Kako prenesti tipke na tipkovnici Windows 7 brez programov tretjih oseb?

Najprej upoštevajte tehniko, ki jo je predlagal sam razvijalec sistemov Windows. To storite tako, da na Microsoftovem spletnem mestu prenesete majhen programček, ki je namenjen nadzoru tipkovnice in enakovrednega (miške).
Kako s to aplikacijo ponovno dodeliti tipke na tipkovnici Windows 7? Nič ni lažje! Po zagonu programa na seznamu morate izbrati napravo in uporabiti osnovne nastavitve. Prikaže se seznam trenutnih nastavitev. Če želite spremeniti dodelitev določenega ključa, uporabite prikaz vseh ukazov. Z izbiro gumba za želeni ukaz morate shraniti trenutne nastavitve. Če želite deaktivirati gumb, uporabite možnost deaktiviranja tipke /tipke.

Kako ponovno dodeliti tipke na tipkovnici operacijskega sistema Windows 7: Register

Gornjega programčka ne morete uporabiti. Na splošno je mogoče rešiti tudi vprašanje, kako ponovno dodeliti ključe na tipkovnici Windows 7 prek registra. Vendar pa lahko pride do nekaterih težav, saj za vsak ključ morate vedeti njegovo kodo skeniranja v heksadecimalnem izrazu.
Tako se ukaz regedit najprej imenuje urejevalnik registra (nujno s skrbniškimi pravicami), po katerem prehod skozi vejo HKLM skoziImenik SYSTEMControlSet SYSTEM v imenik Postavitev tipkovnice. Za zamenjavo ene kode z drugo, morate v desnem oknu ustvariti nov parameter niza z uporabo SCM menija, v katerem je navedeno ime zemljevida Scancode, nato pa v okno za urejanje in v oknu najprej napisati skeniranje ključa, katera funkcija bo izvedena po prerazporeditvi, nato vnesite kodo novega ključa.
Na primer, za ponovno dodelitev presledka na desni Alt je kombinacija videti takole: 0E 0038 E0. Če želite onemogočiti tipko (na primer, vzemimo CapsLock), se mora kombinacija začeti s štirimi ničlami ​​in bo izgledala kot 00003A 00. Kot je že jasno, je postopek precej delovno intenziven, saj morate vedeti ne samo kode in vrstni red njihovega vnosa. Prerazporeditev se lahko izvede samo enkrat, tako da boste morali ustvariti veliko novih možnosti.

Aplikacija MapKeyboard

Da bi se izognili tako zapletenim postopkom in se lažje odločili, kako na lažji način prenesti ključe na tipkovnici operacijskega sistema Windows 7, je bolje, da za ta pripomoček uporabite tiste, ki ste jih namenili. Eden od teh je majhen program MapKeyboard.
Po zagonu programa se prikaže virtualna tipkovnica. Najprej morate izbrati gumb ali tipko, katere funkcijo ali znak bo spremenjen, nato pa se s pomikanjem po seznamu na desno, ki se imenuje izbrana tipka Remap, izbere nov ključ, nato pa pritisnemo gumb Shrani postavitev postavitve. Potem bo prišlo do sporočila o prerazporeditvi in ​​spremembe se bodo aktivirale šele po popolnem ponovnem zagonu računalnika.

SharpKeys

Še en preprostprogram - SharpKeys. Na žalost, če se odločite, kako ponovno dodeliti tipke na tipkovnici Windows 7 Fn, je ne boste mogli uporabljati. Bolje je uporabiti druge rešitve (program ne prepozna tega ključa, pri spreminjanju cirilice pa morate uporabiti podobne ključe v latinici).
Tukaj je, kako prenesti tipke na tipkovnici operacijskega sistema Windows 7, prav tako enostavno. Najprej se uporabi gumb za dodajanje, nato se izbere gumb "znova dodeliti" in na seznamu na desni je novo dejanje ali znak (za popolno prekinitev je zgornja vrstica izklopljena). Po končanem postopku se pritisne gumb "Write To Registry" in pritisne se ponovni zagon.

MKey applet

Končno, še en zelo zanimiv pripomoček, imenovan MKey ali Media Key. Po namestitvi bo v sistemskem pladnju.
V delujočem programu je pritisnjen gumb za dodajanje, označen je ključ, ki ga želite spremeniti, sledi emulacijski niz, na seznamu pa je izbran nov gumb. Zdaj je čas, da kliknete na gumb s sliko diskete na dnu, da shranite spremembe. Mimogrede, to je ta program, ki vam omogoča, da ne le prerazporediti posamezne gumbe. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite svoje "vroče" kombinacije, vključno s kombinacijami s tipko Fn, ter prilagodite vse manipulatorje, gamepade in drugo podobno opremo.

Namesto naknadne besede

je treba še ugotovitinajpomembnejše vprašanje: kaj točno je prednost pri namestitvi takšnih nastavitev? Mislim, da se večina uporabnikov strinja, da je uporaba urejevalnika registra precej zastrašujoča naloga. Iz obravnavanih programov pa je verjetno najbolje izbrati MKey, ker ima program več priložnosti kot prva dva programčka in je povsem rusificiran. Mimogrede, upoštevajte, da je pred uporabo katere koli od predstavljenih metod najprej priporočljivo ustvariti obnovitveno točko za nepredviden dogodek. Toda tudi v katerem koli programu, tudi po prerazporeditvi, lahko privzete nastavitve privzeto nastavite tako, da povsem ponastavite nastavitve. In, seveda, tukaj so bili obravnavani le najbolj priljubljenih načinov in programov, saj je danes na trgu računalniške programske opreme za takšne programe lahko najdete veliko. Vendar vsi delajo na podobnih načelih in vmesnik ni posebej različen.

Sorodne publikacije