LCD monitor Samsung U28E590D: tehnični podatki, navodilo za uporabo in mnenja strank

Samsung U28E590D je zelo draga premija. Najbolj optimalno se uporablja v povezavi z visoko zmogljivimi grafičnimi pospeševalniki. Našemu pregledu bomo posvetili njegove tehnične lastnosti, parametre in specifikacije ter možne možnosti uporabe takšne naprave.

Specializacija

Samsung U28E590D je namenjen samo kot visoko zmogljiv računalniški sistem. Ima dokaj velike diagonalne in napredne tehnične specifikacije. Zato, da bi povečali svoj potencial, potrebujete ustrezno strojno opremo. To pomeni, da mora računalnik s takšno izhodno napravo temeljiti na čipih serije i5 /i7 ali Ryzen 5 /Ryzen 7. Tudi grafični pospeševalnik mora biti GTX 1080 ali celo GTX 1080 Ti. V nasprotnem primeru lahko pride do težav z računalnikom.


Seznam potrebščin

Elektronska naprava za prikazovanje grafičnih informacij je sestavljena iz naslednjih elementov:
 • monitor Samsung U28E590D;
 • navodila za vgradnjo, nastavitev in delovanje;
 • opora za pritrditev na katero koli vodoravno površino;
 • napajalni kabel;
 • voznikova disketa in elektronska dokumentacija;
 • žični kabel HDMI in prikazni priključek;
 • garancijska kartica.
 • Edini minus zgoraj navedenega seznama je odsotnost posebnega nosilca na steni. Toda ta komponenta je pravilomaprodajajo ločeno. In na koncu se taka montaža v praksi pogosto ne uporablja. Zato to ni toliko minus te periferne naprave.

  Zaslon. Njegove specifikacije

  Značilnosti monitorja Samsung U28E590D kažejo, da je diagonala zaslona 28 ". Njena ločljivost v nominalnem načinu ustreza 3840 x 2160. To pomeni, da se slika oddaja v 4K ali Ultra HD formatu. Poleg tega je treba posebej omeniti, da je razmerje slike na zaslonu 16: 9. Slednja vrednost zagotavlja maksimalno raven udobja pri obdelavi grafičnih informacij.


  Osnova tega izhodnega sistema je matrika TN. Ti ljubiš je nekoliko slabša od značilnosti sodobnih naprednih analognih naprav, ki temeljijo na IPS tehnologiji, vendar je kakovost slike v tem primeru še vedno v redu .. Velikost posamezne piksle je 016 x 016 mm, kar je nemogoče razlikovati od običajnega očesa. ustreza 370 cd /cm 2 z dinamičnim kontrastom 1000: 1, koti gledanja pa so 160 ° navpično in 170 ° vodoravno. Zato nikakršnega občutka nelagodja v procesu dela s takšnim podsistemom proizvodnje zagotovo ni. Pri tem delu monitor ne porabi več kot 296 vatov električne energije. Toda v stanju pripravljenosti ali v stanju izklopa ne bo presegla 03 W.

  Seznam priključkov

  Po eni strani je res skromenMonitor Samsung U28E590D se ponaša s seznamom komunikacij. Imel je proizvajalca le štiri priključke. Ena od njih je moč. S tem se realizira napajanje takšnega perifernega sistema. Glavni priključek za signal je DisplayPort. Z njegovo uporabo je najbolj optimalno povezati monitor z izhodom grafičnega pospeševalnika. Druga možnost je vtičnica HDMI z dvema. To pomeni, da lahko taka naprava alternativno prikaže sliko treh računalnikov v teoriji. Najnovejša komunikacijska reža je 35-milimetrski avdio priključek.
  Slaba stran povezave je v tem, da ne vključuje načinov zamenjave, kot sta VGA in DVI. Toda ta pristanišča so doslej zastarela in njihove tehnične lastnosti ne bodo zadostovale za to, da je takšen monitor deloval kar največ. V skrajnem primeru lahko vedno najdete pravi adapter in ga kupite dodatno. Zaradi te rešitve se lahko periferna naprava enostavno poveže z zastarelim sistemom. Tukaj je samo za uporabo bonus monitor v taki kombinaciji, vendar je nepraktično.

  Tehnološki sklop

  V tej napravi se izvaja veliko posebnih tehnologij. Vse to vam omogoča, da delate čim bolj udobno. Najprej morate poudariti Način za ohranjanje oči. Ko je aktivirana, postane slika na zaslonu toplejša, kar zmanjša obremenitev oči.
  Druga pomembna točka je podpora posebni tehnologiji Flicker Free. Njegovo bistvo je, da se uporablja v napraviposebna modifikacija LED, ki bo v procesu delovanja perifernega sistema odpravila fliker. Tudi obremenitev oči se zmanjša. Druga pomembna tehnologija je FreeSync. Samodejno izboljša sliko v načinu igre zaradi optimizacije programske opreme.

  Postopek namestitve

  Upravljanje naprave je enostavno. Samsung U28E590D LCD je konfiguriran na naslednji način:
 • Odstranimo ga iz škatle.
 • Zberite periferno napravo.
 • Namestimo jo na mizo, kjer jo bomo še naprej izkoriščali.
 • Naslednja stopnja je povezava.
 • Nato morate vklopiti računalnik in počakati na konec samodejne namestitve gonilnika. Potem je računalnik popolnoma pripravljen za uporabo. Po potrebi lahko prilagodite značilnosti slike ali spremenite izhodni način.
 • V katerih primerih je najbolje uporabiti takšno napravo?

  Ta sprememba monitorja je najbolj primerna za uporabo kot del igralnega računalnika. Na velikem diagonalnem zaslonu je zelo priročno delo s takšno programsko opremo. Druga možna možnost uporabe periferne naprave so grafične postaje. Vsaka slika je zelo priročna za upravljanje na velikem zaslonu.

  Stroški

  Ker je igralni monitor Samsung U28E590D premijska kategorija proizvajalca iz Južne Koreje, mora biti njegova cena ustrezna. To pomeni, da taka periferna naprava ne more biti prvotno na voljo. Njegova vrednost za danesje 18.000 - 20.000 rubljev. Če kupite iz spletne trgovine, bo cena bližja nižji vrednosti. V trgovinah z elektroniko in specializiranimi računalniškimi trgovinami bodo stroški višji.

  Boljša je druga možnost nakupa, ker lahko pregledate napravo, določite njeno tehnično stanje in jo takoj dobite za uporabo. V primeru nakupa na svetovnem spletu bo treba počakati na dostavo. Poleg tega njegovo tehnično stanje ne bo znano.

  Mnenja

  Prednosti monitorja Samsung U28E590D so:
 • Odličen zaslon.
 • Odlična kakovost slike.
 • Sprejemljiv seznam sporočil, ki ima vse potrebne priključke za upravljanje periferne naprave.
 • Postopek enostavne nastavitve.
 • Možnost vgradnje na katero koli površino.
 • Negativne naprave:
 • Dokaj visoki stroški.
 • ​​
 • Uporablja zastareli tip matrice.
 • Zaključek

  Pregled je pregledal monitor Samsung U28E590D. Ta odločitev se nanaša na proizvajalca na vrsto naprav višje ravni. V večji meri so njegove tehnične značilnosti resnično drugačne. On nima praktično nobenih pomanjkljivosti in obstajajo številne pomembne koristi. Zato ga lahko uspešno uporabimo kot del grafične postaje ali igralnega računalnika. Za to operacijo je imenovan.

  Sorodne publikacije