TRENDnet TEW-651BR Router: Nastavitev in opis

S prihodom mobilnih pripomočkov, opremljenih z modulom Wi-Fi na trgu, je bilo nujno potrebno ustvariti domača brezžična omrežja. Dovolj je kupiti in namestiti posebno opremo. Trenutno je na voljo veliko Wi-Fi usmerjevalnikov, ki se razlikujejo ne le v oblikovanju, ampak tudi po funkcijah. Uporabniki imajo določene zahteve za te naprave. Brezžični usmerjevalnik mora zagotavljati stabilen signal, delovati hitro, enostavno konfigurirati in biti združljiv z vsemi pripomočki vtičnika. Najmanj vloge pri izbiri te naprave igra cena. Za domačo uporabo ni treba kupiti dragih naprav.


Preprosta naprava blagovne znamke TRENDnet bo lahko opravljala določene naloge. To so modeli TEW-651BR. Zagotavlja lastnika lokalnega in brezžičnega omrežja. Radijski modul deluje na frekvenci 24 GHz. Naprava podpira standard 80211 n, v katerem hitrost prenosa podatkov doseže 150 Mbps. Predvidena je zaščita omrežja pred zunanjim vdorom. Poglejmo podrobneje ta model.

Značilnosti

Spoznavanje usmerjevalnika TRENDnet TEW-651BR, začnite z opisom značilnosti.
 • Podpora standardom: 80211 n /b /g.
 • Vrata WAN: Samodejno - vrata MDIX /Internet, hitrost do 150 Mb /s.
 • Indikatorji: WLAN, napajanje, status LAN14, WAN.
 • Dimenzije ohišja: 150 x 110 x 30 mm.
 • Teža naprave: 225 g.
 • Lokalno omrežje: vrata LAN, število - 4 hitrosti - 100 Mbps.
 • Signal: antena - ena, tip - ne odstranljiva,dobiček - 2 dB.
 • Tehnologije: WPS, IPTV, Wi-Fi.
 • Varnostne vrste šifriranja: WPA-PSK /WPA2-PSK, WEP, WPA /WPA2-RADIUS.
 • Napajanje: zunanja enota - 12 A /5V. • Povezava

  Vsi Wi-Fi usmerjevalniki, model TEW-651BR, niso nobena izjema, bodo delovali pravilno le s pravilno povezavo. V navodilih proizvajalec zagotavlja shemo. Naprednim uporabnikom se priporoča, da pred priključitvijo usmerjevalnika preverijo nastavitve omrežne kartice računalnika. Če želite to narediti, morate vklopiti računalnik, aktivirati bližnjico »Računalnik«. Če ni na namizju, ga poiščite na nadzorni plošči. Ko odprete okno, poiščite element »Upravljanje omrežnih povezav«. Pojdite na zavihek "Lastnosti" v razdelku "Povezovanje z lokalnim omrežjem". Tukaj boste morali poiskati niz s protokolom TCP /IPv4 in prepisati /shraniti podane podatke. Posebno pozornost je treba nameniti vrednosti naslova IP in strežnika DNS, saj se te informacije uporabljajo pri nastavitvi usmerjevalnika. Ko ste naredili te preproste korake, lahko nadaljujete neposredno s povezavo naprave. Za priključitev računalnika in usmerjevalnika se uporablja patch kabel. Po tem morate internetni kabel ponudnika povezati z WAN priključkom. S tem lahko usmerjevalnik obrnete v napajalnik z napajalnikom in kliknete gumb za napajanje. Če je vse pravilno priključeno, se prižgejo ustrezni indikatorji.

  Vstop v meni

  TRENDnet TEW-651BR je konfiguriran prek menija vmesnika. Za vstop morate vedeti IP naslov usmerjevalnika. Ta informacija je praviloma na telesuali v navodilih. Proizvajalec je za vnos uporabil digitalno kombinacijo, deljeno s točkami: 19216810.1. Če vnesete to kodo v naslovno vrstico brskalnika, morate klikniti »Enter«.
  Po potrditvi se odpre majhno okno s predlogom za vnos gesla (pass) in prijavo (prijavo) za avtorizacijo. Če nastavitve usmerjevalnika niso bile spremenjene, prva in druga vrstica vtipkata besedo admin. Potem ko uporabnik potrdi dejanje, vstopi v meni, prek katerega je konfiguriran TRENDnet TEW-651BR.

  Tipka za ponastavitev

  Kaj naj storijo uporabniki, če je usmerjevalnik že v uporabi? Seveda so v takih napravah nastavitve po meri, ki so ostale od prejšnjih lastnikov. Ne skrbite, saj so razvijalci zagotovili način za ponastavitev vseh parametrov na tovarniške nastavitve samo enega gumba Reset, ne da bi se morali prijaviti v spletni vmesnik. Težave, ki jih ta postopek ne bo povzročil. Vse kar morate storiti je, da pritisnete gumb za nekaj sekund. Če ga hranite v tem položaju, je potrebno, da se usmerjevalnik sam ne zažene. Seveda je za ta postopek potrebno priključiti napravo na električno omrežje.

  Nastavitev WAN-a

  Dejstvo je, da sam TRENDnet TEW-651BR ne potrebuje veliko časa. V meniju boste morali najprej spremeniti omrežne nastavitve. To naredite v glavnem razdelku. Ko jo vnesete, morate najti zavihek, ki je prijavljen kot WAN. Pravilna izbira nastavitev na tej točki vam bo omogočila dostop do interneta. Algoritem dejanja:
 • Izberite vrsto povezave. Informacijeponudnik.
 • Določite naslov IP. Če je dinamičen, bo potrebno klonirati naslov MAC (nadalje v meniju z nastavitvami).
 • Prijavite se v omrežje. Nekateri ponudniki nudijo dodatno prijavo in geslo za avtorizacijo.
 • Shrani spremenjene nastavitve.
 • Po teh preprostih dejanjih na napravi, ki je povezana z usmerjevalnikom s pomočjo patch kabla, se mora prikazati internet. Če se to ne zgodi, se morate vrniti v meni in preveriti pravilne nastavitve.

  Wi-Fi nastavitve

  Brezžična konfiguracija naprave TRENDnet TEW-651BR je enako pomembna. Omogočilo vam bo ustvarjanje omrežja Wi-Fi. Spremenite nastavitve na kartici Brezžično. Uporabnik bo moral najti ime za domače omrežje (SSID). Vključite WMM, SSID Broadcast in označite potrditveno polje poleg možnosti Auto Chanel. Zahvaljujoč najnovejšemu dejanju se bo izbira in sprememba kanala izvedla samodejno. Z ustvarjanjem brezžičnega omrežja lahko dosežete varnost. Najbolje je, da izberete vrsto šifriranja WPA2, ki vam bo omogočila dostop do gesla. Biti mora čim bolj zanesljiv in sestavljen iz črk (majhnih in velikih), številk in simbolov.

  TRENDnet TEW-651BR: Firmware

  Uspešnost usmerjevalnika bo neposredno odvisna od vdelane programske opreme. Da bi naprava pravilno opravljala naloge, mora biti vedno pomembna. Posodobitve vdelane programske opreme so v razdelku Orodja (zavihek vdelane programske opreme). Za njeno spremembo je datoteka prenesena s svežo različico - nujno iz uradne strani razvijalca! Uporabnik določi pot in zažene postopek namestitve s klikom na Nadgradi.Ta postopek traja nekaj časa, v katerem lahko napravo odklopite iz električnega omrežja. Posodobitev bo začela veljati po ponovnem zagonu usmerjevalnika.

  Sorodne publikacije