Napaka »Neprimerna aplikacija v sistemu Windows 7«. Kako popraviti in zagnati zahtevani program?

Dober operacijski sistem je Windows 7. Ne brez razloga se imenuje eden najboljših predstavnikov Microsoftove družine. Kljub vsem zaslugam pa je zelo kritično do programov, ki so bili razviti pred njegovo objavo. Na splošno obstajajo nekateri integracijski problemi.

Koncept združljivosti aplikacij

Celotna stvar je, da so pri izdaji operacijskega sistema in poznejših Windows 7 prišlo do pomembnih sprememb v arhitekturi sistemskega jedra. To je bilo storjeno za izboljšanje varnosti dela. Toda stranski učinek je postal nezdružljiv s programom Windows 7. Seveda to ni kritično in ta problem se lahko popravi, čeprav je nekoliko neprijeten, ko program v enem izmed dni preneha delovati.


Dejstvo je, da je arhitektura programov Windows 7 radikalno drugačna od arhitekture sistema Windows XP. In poskusi obnovitve združljivosti niso vedno pozitivni. Zato obstaja alternativna rešitev - nalaganje ali posodabljanje trenutnih aplikacij v nadgrajene različice, integrirane s sedmimi. Na primer, lahko vzamete "Skype" - nezdružljivo aplikacijo Windows 7. Kako popraviti to težavo z uporabo sistema? Ampak to je veliko lažje in bolj smotrno, da preprosto prenesete novo različico, ki bo prilagojena "sedmim", kot da bi poskušali rešiti vprašanje združljivosti.

Vzroki neprijetnosti

Obstajajo ovire, ki jih ni mogoče odpraviti s posodobitvijo zahtevane aplikacije. Tudi če je nadgradnja še vedno mogoča, se lahko stanje »nezdružljive aplikacije Windows 7« še vedno ohrani. Kako odpraviti to težavo?Dejstvo je, da je Windows 7 prinesel svet inovacij računalniške tehnologije s povečano stopnjo varnosti. To so zapisi nadzora zapisov (UAC) in WRP (zaščita sistemskih virov sistema Windows).


Pri delu starejših programov, vključenih v prejšnje različice operacijskega sistema, se lahko pojavijo večje težave. To je običajno prisilno zaprtje ali sporočilo o napaki pri zagonu. Še ena verjetna možnost je odsotnost zahtevanega programa v datotekah sistemskih knjižnic, ki sodelujejo z OS. Toda v tem primeru morate iskati razloge, ki niso v sistemu, ampak v sami aplikaciji.

Odpravljanje težav z združljivostjo

Ne spustite roke, če ima računalnik nezdružljivo aplikacijo Windows 7. Kako jo popravite, je tako preprosta. Za začetek morate ugotoviti, v čem je težava. Konec koncev, obstajata dve možnosti - aplikacija se ne zažene sploh, ali pa nenadoma "leti" med delovanjem, ki uporabnika obvešča o težavah z združljivostjo.
Tu je seznam možnih rešitev za težave:
 • teči v načinu združljivosti s prejšnjimi različicami OS;
 • testiranje programa;
 • onemogočanje načina nadzora računa (priporočeno samo za napredne uporabnike).
 • Metoda 1: Združljivost s prejšnjimi različicami operacijskega sistema Windows

  Vredno je reči, da ta metoda ne deluje vedno. Obstajajo nezdružljivi programi z operacijskim sistemom Windows 7, ki ne bodo delovali, tudi če se izvajajo pod krinko prejšnje različice operacijskega sistema. To je protivirusna programska oprema, številni sistemski pripomočki (klinike, registri itd.). Poskusi, da bi jih vodili na ta način, lahkovplivajo na sistem in povzročajo nepopravljivo škodo v obliki poškodovanih sistemskih datotek.
  Zato, da bi odpravili težave z združljivostjo na ta način, morate slediti jasnemu navodilu:
 • Kliknite na PMC, za katerega se zažene programska datoteka.
 • Izberite element "Odpravljanje težav z združljivostjo".
 • Sistem samodejno poskuša ugotoviti težavo in nato izda dve možnosti - "uporabite priporočene parametre" in "Diagnostika".
 • Izbrati morate prvo postavko, po kateri se bodo avtomatske nastavitve programa uporabile za trenutno različico operacijskega sistema.
 • Če to ne pomaga, se bo spet pojavila napaka "nezdružljiva aplikacija iz Windows 7". Kako ga popraviti? Drugi način je uporaba ročne nastavitve združljivosti.
 • Kliknite ikono PCM na ikono programa in izberite element "Properties".
 • Izberite jeziček Združljivost.
 • Izberite potrditveno polje "Zaženi program v združljivosti", na spustnem seznamu izberite "Windows XP (Service Pack 3)".
 • Kliknite Uporabi - V redu.
 • Poleg tega lahko potrdite polje z naslovom »Zagon programa kot skrbnika«.
 • To ponavadi deluje in program začne delovati v običajnem načinu.

  Metoda 2: Poenostavljen zagon programa

  Dejansko je ta rešitev dodatek k prvi metodi. Nanaša se na majhno razkladanje operacijskega sistema z onemogočanjem nekaterih storitev. Kako odstraniti »Neprimerna aplikacija iz Windows 7:
 • Kliknite ikono na PCMprogrami;
 • izbira postavke "Lastnosti";
 • zavihek "Združljivost";
 • V polju morate potrditvena polja postaviti v naslednje odstavke: "Uporabi 256 barv", "Onemogoči vizualizacijo", "Uporabi resolucijo 640x480", "Onemogoči sestavo namizja", "Onemogoči skaliranje slike pri visoki ločljivosti zaslona";
 • izdajte skrbniški program, kliknite »Uporabi« in »V redu«.
 • Ti elementi pomagajo, če obstaja dodatna grafična obremenitev, težave s prikazovanjem pisave, neprepoznavne barve (v starih "operacijskih sistemih", registru z 256 barvami), za stabiliziranje velikosti okna programa.
  Lahko kombinirate oba načina, da odpravite težave z združljivostjo, tako da selektivno preverite polja, odvisno od tega, katere stranske težave opazite.

  Metoda 3: Uporaba funkcij Windows 7

  Nekaj ​​močnejših metod, ki vam bodo pomagale, če obstaja nezdružljiva aplikacija Windows 7. Kako odpraviti to težavo? To je poseben nabor orodij, ki zagotavljajo normalno delovanje starih aplikacij. Pod različico operacijskega sistema Windows 7 so razvijalci izdali poseben paket ACT, ki je zasnovan tako, da samodejno konfigurira programe pod trenutno različico sistema. Pomembno je, da je ta paket popolnoma prilagojen trenutnim varnostnim funkcijam sistema Windows 7, tako da je blokiranje starih aplikacij mogoče popolnoma zaobiti. In končno, ne pozabite na virtualni OS, ki je tudi inovativna rešitev Windows 7. ZaIzvajanje te metode temelji na tehnologiji Windows Virtual PC, ki ustvari lupino starejših različic operacijskega sistema. Omeniti velja, da teče od običajne bližnjice na namizju računalnika in ne vpliva na delovanje sistema.

  Sorodne publikacije