Kaj so davčni registrarji?

Uporabo blagajn v ruskih trgovinah skoraj vedno spremlja uporaba davčnih registratorjev. Kakšni so podatki o odločitvah? Katera bi lahko bila merila za izbiro davčnega registrarja s strani podjetnika?

Kaj je davčni registrar?

Za začetek upoštevajte opredelitev pojma "davčni registrar (FR)". Med ruskimi strokovnjaki je krožil naslednji pristop k njegovemu razumevanju. V okviru davčnega registra se šteje naprava, ki je del blagajne in izvaja: - registracijo plačilnega prometa v fiskalnem spominu ali shrambo (za nadaljnje posredovanje informacij o njih nadzornim organom); - kopijo preverjanj, ki potrjujejo dejstvo, da je kupec plačal blago ali storitve in ga je prodajalec prenesel nanj. Davčni registrar kot samostojna naprava na splošno ni primeren za delo zunaj blagajne ali računalnika, ki se uporablja kot glavna komponenta infrastrukture za zaračunavanje storitev v trgovini.

Sodobni davčni registrarji imajo v svoji strukturi: - komunikacijski vmesnik RS232; - tiskalna naprava; - varen trak za beleženje podatkov. Najpomembnejša komponenta obravnavanih naprav je fiskalni pomnilnik. Je ključna sestavina registrarja v smislu njegove uporabe kot nadzornega orodja vladnih agencij. Fiskalni pomnilnik lahko oblikuje lokalno bazo podatkov o plačilnih transakcijah ali jih prenašainternet V tem primeru se uporabljajo posebni moduli - fiskalni pogoni, ki zamenjujejo zavarovani trak. Številni sodobni davčni registratorji so opremljeni z ustreznimi moduli. Podrobneje preučimo njihove posebnosti.

Davčni registratorji in spletne blagajne

V skladu z zahtevami ruske zakonodaje so naprave, prilagojene za prenos fiskalnih podatkov prek interneta, v večini primerov obvezne od sredine leta 2017 (ko je bilo prodajalcu naročeno, da uporabi blagajno dejavnosti). To je tako imenovana spletna spletna blagajna.

Treba je opozoriti, da s tehničnega vidika, za pretvorbo navadnega fiskalnega registrar - "Bar" ali, na primer, ATOL - v spletni polje v mnogih primerih je zelo preprosta. Če želite to narediti, morate opremiti napravo s fiskalnim pogonom FN-1, ki izpolnjuje določene zahteve zakona, če je potrebno, dodatne tehnološke module.
Pred začetkom te nadgradnje je zaželeno, da podjetnik pojasni, ali je mogoče obstoječi fiskalni registrar ustrezno izboljšati. Barcode M ali Fprint iz ATOL-a so seveda dovolj tehnološke rešitve in so zelo verjetno združljive s fiskalnim pogonom, vendar je priporočljivo, da se predhodno posvetujete s strokovnjaki o možnosti izvajanja te tehnološke posodobitve gotovinskih pogonov.

Kako izbrati davčnega registrarja za podjetnika?

Razmislite, katera merila za izbor so lahkolastnik trgovalnega mesta davčnega registrarja. Ta merila so pomembna z vidika, da imajo sedanje rešitve, ki so prisotne na ruskem trgu, na splošno enake zmogljivosti - pa naj gre za davčni registrar ATOL ali Stroke. V smislu izvajanja glavne funkcije, razmislek v spominu plačilnih transakcij, imajo ustrezne rešitve praktično enake zmogljivosti. FPrintov fiskalni registrar ali njegov sogovornik je v tem smislu identičen. Omenjene naprave so različne, predvsem:
- na hitrost tiskanja čeka; - o mehanizmih obdelave papirja za preverjanje. Podrobneje bomo preučili merila.

Merila za izbiro davčnega registrarja: hitrost prejema preverjanja

Delo davčnega registrarja je veriga več operacij - od trenutka, ko prodajalec sprejme plačilo od stranke na blagajni, do tiskanega čeka s tiskalnika registrarja. Hitrost teh operacij je neposredno odvisna od uspešnosti fiskalnega registrarja. V značilnostih naprave se običajno izraža v milimetrih na sekundo, kar ustreza dolžini tiskanega preverjanja.
Sodobni davčni registri zagotavljajo hitrost približno 150-220 milimetrov na sekundo. Za manjše prodajalne lahko namestite manj produktivne naprave, za velike trgovine pa so zaželene močnejše rešitve. Seveda je lahko razlika v njihovi vrednosti precej dostojna. Bolje pa je, da malo plačate, kot pa da se srečujete s težavami pri servisiranju velikega števila obiskovalcev v trgovinah. Poleg teganezadostna pasovna širina ene blagajne je lahko razlog za potrebo po privabljanju dodatnih in s tem povezanih stroškov, povezanih z njegovo uporabo.


Merila za izbiro registrarja: obdelava papirja za preverjanje

Naslednji kriterij za izbiro davčnih registrov - mehanizmi, ki se uporabljajo za obravnavo papirja za preverjanje. Na kaj morate biti pozorni v tem primeru? Neposredna obdelava kontrolnega papirja se običajno začne v trenutku vstavitve v registrar. Nekateri modeli prevzamejo postopek ročnega vstavljanja papirja v tiskarske elemente naprave, drugi pa so prilagojeni za samodejno izvajanje teh postopkov. Logično je, da je lahko razlika v ceni ustreznih odločitev precej opazna. Vendar pa je lahko previsoka plačila, kot v primeru hitrosti tiskarskih pregledov, primernejša z vidika učinkovitosti poslovnega pristopa kot odprtje druge blagajne z rednim odvračanjem pozornosti blagajnika, da bi davčnemu registrarju omogočil ročni mehanizem za vstavljanje papirja v tiskalnik.
Seveda obstajajo še druga pomembna merila, na katera se lahko podjetnik osredotoči pri izbiri davčnega registrarja. Med njimi - širina tiskanja pregledov. Oglejmo si podrobneje.

Izbirnik registrarja: širina pregledov

V Rusiji je preverjanje davčnega registrarja pogosto široko 57 ali 80 mm. Uporaba prvega ali drugega je posledica potrebe skladišča pri namestitvi na prejemu te ali tiste informacije, ki je koristna za kupca. Torej, za nekaj velikega trgovanjaOrganizacije natisnejo na pregledu precej logotip velikega formata in na njem dajo informacije o popustih. Majhne trgovine praviloma nimajo takšnih potreb, zato jih obravnavajo registratorji, ki podpirajo ožji trak.

Izbira registrarja: vključitev v državni register

Najpomembnejše merilo za izbiro pripomočka je dejstvo, da je bil vpisan v register. Treba je omeniti, da na ruskem trgu obstajajo precej redke rešitve, ki ne izpolnjujejo tega merila. Vendar pa je tako ali drugače, ob upoštevanju možnosti, na primer veleprodajnih nakupov davčnih registrarjev, koristno, da se od proizvajalca vnaprej določi, ali so naprave vključene v državni register.

Izbira registrarja: komunikacijske tehnologije

Drug pomemben kriterij za izbiro naprave, ki je obravnavana tukaj, je sredstvo za komuniciranje z gotovinskim sistemom ali računalnikom (ki se v nekaterih primerih lahko uporablja namesto blagajne). Ugotovili smo že, da lahko sodobne davčne registrarje opremimo z vmesniki RS-232. Vendar pa skupne rešitve, ki vključujejo povezavo naprave z računalnikom prek USB-ja. Podjetniki morajo biti vnaprej določeni z načini, kako zgraditi gotovinsko infrastrukturo v trgovini in dobiti loggerje, optimizirane za svoje značilnosti.

Izbira registrarja: podpora za programsko opremo

Enako velja za programsko komponento te infrastrukture. Najpogostejši program, ki bere podatke iz naprave, kot je fiskalni registrar, je 1C. Veliko sodobnih rešitev je v prvi vrsti združljivo zte vrste Vendar pa se, kot v primeru komunikacijskih vmesnikov, svetuje lastniku trgovalne točke, da vnaprej zagotovi združljivost različnih komponent plačilne infrastrukture v svoji trgovini s programsko opremo.

Izbira registrarja: značilnosti proizvodnih linij blagovnih znamk

Ugotovili smo že, da sodobne ruske blagovne znamke, ki jih proizvajajo registratorji, ponujajo na splošno enako konkurenčno rešitev trgu. Vendar pa mora biti podjetnik sposoben razumeti posebnosti določenih blagovnih znamk, specifike specifičnih rešitev, ki pripadajo tem ali drugim linijam. Če na primer podjetnik načrtuje nakup fiskalnega registrarja FPrint, mora imeti v mislih, da imajo naprave, kot sta 5200K in 88DO te linije, najvišjo zmogljivost, medtem ko ima naprava 03K skromne številke in je razvrščena kot proračun rešitev Tako je pri opremljanju trgovine potrebno predhodno preučiti posebnosti indeksov davčnih registrarjev določenih proizvajalcev blagovnih znamk. Znotraj iste linije naprav so lahko predstavljene rešitve, ki so bistveno drugačne: oblikovanje, stroškovna učinkovitost in velikost. Ta merila so lahko za podjetnika pomembna - na primer, z vidika uporabe davčnih registratorjev v trgovini z določeno vsebino. Za nekatere maloprodajne prodajalne bodo optimalne miniaturne rešitve, za druge - dimenzionalne. V trgovini poslovnih oblačil bo verjetno dobrodošla, s strogo zasnovo, v trgovini otroških igrač - tistih z bolj živahno zunanjo opremo.poglej
Blagovne znamke, ki dobavljajo davčne registre ruskemu trgu, lahko pri izvajanju odločitev, ki jih sprejemajo, uporabijo različne pristope k oblikovanju cenovnih politik. Na primer, popusti na veleprodajne nakupe, različne promocije. Za poslovneže je koristno, da aktivno spremljajo dejavnost teh blagovnih znamk, da se seznanijo z novicami o njih. Seveda je treba slediti tržnim novostim: zaradi dokaj močne konkurence dobaviteljev se lahko pojavijo rešitve, ki so precej pred tistimi, ki so običajne v trgovanju, vendar izvirajo iz iste ali celo nižje cene.

Sorodne publikacije

Kaj so davčni registrarji?