Raul Menendez: prehod igre, lik

Ko se je rodil Raul Menendez, je v bojlerju revolucije besnela Nikaragva. Ves čas svojega otroštva se je čudovito srečal z Američani, ki podpirajo nočne more in grozote s svojimi ljudmi. Dejansko je to dejstvo postalo seme, iz katerega je nato raslo njegovo sovraštvo do Amerike in kapitalističnih držav. Nadalje je v Nikaragvi leta 1972 prišlo do potresa, po katerem družina Raul ni imela ničesar, hiša je bila izgubljena.

V prvih letih

je Raul imel sestro Josephine, eno leto po tem potresu so iskali zavetje v nekem skladišču, tam je bil požar, po katerem je Josephine prejela opekline. Najbolj žalostno dejstvo je bilo to, da je Američan, ki je imel v lasti skladišče, požgal, da bi dobil zavarovanje, kar je 11.000 dolarjev. Raul Menendez je močno ogorčen, da je ameriški življenje svoje dragocene sestre ocenil le za 11.000 dolarjev.


Kartel

V najstniških letih je on in njegov oče, Jose Luis, začel trgovati z drogami, da bi vsaj nekako preživel. Toda sčasoma so se obogatili. Kartel je pridobil zelo velik vpliv v svetu kriminalcev, ki mu ni bilo všeč CIA. Agencija je na koncu izdala sankcijo za umor Joseja Luisa. Raul Menendez v svojem življenju ni hotel nič več, da bi se lahko maščeval samo Ameriki.

Želim maščevanje!

V Afganistanu je imel svojo vojsko, leta 1986 pa je začel urediti dobavo orožja. Tudi to orožje je podpiralo Kubance. V ta namen je odšel v Angolo, kjer je ujel Franka Woodsa. Hudson in Masonšla rešiti Franka. Čeprav jim je uspelo, so našli anteno, ki naj bi delovala.


Če hočejo poklicati pomoč, pridejo tja, tam sedi radijski operater. Ko se vrne radio, se izkaže, da je to Raoul.
Kljub dejstvu, da je prišlo do nadaljnje eksplozije, mu je uspelo preživeti. Zato CIA-shniksi pošiljajo tri ljudi, da še naprej raziskujejo primer. Verjamejo, da je Rahman, ki je glavni voditelj mudžahedinov, njihov zaveznik, v resnici pa dela za Raoula. Poleg tega je Menendez uspel doseči dogovor s sovjetskim oficirjem Levom Kravchenkojem, ki se je oskrboval z njim. Raoul je to orožje predal Angoli in Kubi, nato pa je začel pošiljati finančna sredstva za upore proti Zahodu in uredil revolucijo, da bi kapitalistične države občutile, kako je Nikaragva živela slabo.

Tudi vi boste trpeli.

Takrat je Panamo vladalo diktatorju, njegovo ime je bilo general Noriega. Pomagal je CIA pri urejanju racije v Nikaragvi, kjer je bila Raoulova baza. Hotel je samo obiskati Josephine, vendar se je soočil s tem generalom. Frank je šel iskat Menendez in vrgel granato, ki je odletela v sobo do Josephine in eksplodirala; dekle je umrlo CIA je mislila, da je tudi Menendez mrtev, vendar se je izkazalo, da je živ in živ. Noriega mu je ponudil, da se je nekaj časa skril v Panami, kar je dejansko storil Raoul.
Že preden je Amerika napadla Panamo, je Menendez postal vohun v CIA. Obiskal je Davida Masona in ga pripeljal v Panamo, ker je bil njegov oče Alex zajemal Noriego. LjudjeRaoul je lahko obiskal Hudsona in ga prisilil, da je Woodsu povedal, kot da ima cilj - Nexus, Raul pa je Nexus. Ko je Frank ustrelil, se je izkazalo, da je to Masonov starejši, potem pa se odloči ubiti diktatorja. Menendez pa je obesil Woodsa na obeh kolenih, nato pa je ubil Hudsona v očeh Davida.

Cordis Die

Raul Menendez se je skril 30 let. Zbiral je sredstva, zaposloval ljudi. Vse, kar je potreboval, je bilo, da bi lahko nadaljeval revolucijo na svetu. Ker pa je bila njegova vojska zasebna, je bil potreben denar. Za to je porabil denar, ki ga je zaslužil prek trgovine z mamili. Cilj je bil uničiti velesile kapitalističnega sistema in vzpostaviti revolucijo. Najprej se je osredotočil na Ameriko, Egipt, Latinsko Ameriko itd. V letu 2014 je biografija Raula Menendezja dopolnila Cordis Die. Ta struktura je postala resnično socialna, ker je tam sodelovalo na stotine ljudi. Raul je uporabil psevdonim, izbral je ime junaka antičnih grških mitov Odiseje. Hkrati je vse člane organizacije razdelil v dve skupini: prva - plačanci, druga - milice. Zanimivo dejstvo: iz latinskega Die je "dan", in Cordis je "srce", izkaže - "dan srca".

Vrnil sem se!

Ustanovljena je bila tako imenovana "Shelter", v kateri so lahko živeli uslužbenci CIA in drugi agenti, ki niso mogli biti v nobenem drugem kraju. Tam je živel tudi gozd. Ko je Raul Menendez o tem izvedel leta 2025, je Woodsu povedal: »Vse se začne!«.
Raul se je najprej odločil za hakerski napad. V tistem času je vojskaZDA so bile praktično droni. Menendez zato razvija čip, vendar David Mason in OKCO napadata na podlagi razvoja. Izkazalo se je, da ta čip omogoča, da pridobite nadzor nad katero koli elektronsko napravo na planetu. V Pakistanu je obstajala trdnjava Raoula, ki je prispela tja. OKO je odšel tudi na ta kraj, da bi poslušal Raoula, vendar je bil dobro obveščen o sledenju in je lahko izklopil elektroniko.

Raul in njegove posebnosti

Kljub svoji dejavnosti je bil v Ameriki zelo priljubljen. Na YouTube je ustanovil svoj kanal, ki se je imenoval isto kot njegova organizacija, Cordis Die. Čeprav je Raul Ameriki uvedel vojno, pa so bili mnogi navadni državljani popolnoma na njegovi strani. Raoul je bil pogosto imenovan "Mesija 99%".
Vedno najprej ustreli nasprotnika v njegove noge, nato pa mu prerezal grlo, medtem ko je uporabljal obesek njegove sestre Josephine. Za mehiško govori špansko, ker je njegov materni govornik. Prav tako dobro pozna angleščino, jo uporablja za komunikacijo z večino ljudi. Govori z urdu, da govori z vodjo ISI. Prav tako dovolj dobro govori Rusom, da lahko komunicira s Kravchenko.

Igra

Raul Menendez je eden od negativnih likov, s katerimi se lahko igrate. Vse se začne v poletju 2025, ko David Mason pride v zavetišče. Tam najde Woodsa in mu pove o Menendezu; kot odgovor na to, začne pričati preteklost. Dve časovni liniji se izmenjujeta z igro, končni cilj je premagati Raula in dokončati izločitev CordisaUmri

Treba je povedati, da bodo igralci imeli več možnosti za razvoj. Na primer, ko je Raoul ujet in pripeljan na letalski nosilec, kjer ga Briggs že čaka, pride do napada.
Admiral je lahko ponovno zagnal ladijski zaščitni sistem. Potem Raul pride v sobo za osebje in obstaja več možnosti za dogodke. Odvisno od tega lahko ladjo shranimo ali dovolimo, da umre. Raul Menendez v Call of Duty: Black Ops 2 se ne boji umreti, tudi če ima David pištolo in nadzoruje Raoula (obstajajo tudi tri različice razvoja dogodkov). Izjavi, da je pripravljen postati mučenik za svojo organizacijo. Pomembno je dodati, da je v ameriški različici igro izrazil Raul Menendez igralec Camar de Los Reyes, ki je videti. V lokalizaciji n ima glas Nikite Prozorovskega.
V igri se lahko ravni obravnavajo kot posamezna dela, dokončana. Dekoracije so zelo dobro poslikane, prizori so lepo urejeni. Black Ops 2 ni igra, ki jo boste preživeli v dveh ali treh urah. Ustvarjalci so veliko časa porabili za dejstvo, da se je mehanika spremenila. Če so ravni prej spominjale na koridor, kjer je bilo mogoče priti z eno ali največ dvema stranema, se število izbir poveča. Zgodovina je postala nelinearna in obstajajo trenutki, ko mora igralec izbirati glede na moralo. V Black Ops 2 bo ta izbira pomenila življenje ali smrt. Obstaja "zombi način", Raul je precej karizmatičen, in tudi navdušen nad multiplayer. Nekateri bodo navijali, ko Raul začne citirati Einsteina.
Igra se začneleta 1986, ko je bil Alex Mason poslan, da bi rešil CECova naročila Franka Woodsona. Potem gremo v prihodnost, kjer sin Alex David kot del protiteroristične skupine odide v Mjanmar. Toda v epizodi "Čas in usoda" lahko igrate v imenu Raula Menendeza. Znak je dvojen in s svojimi motivi, zanimivo dejstvo - igralci so zapisali, da so mu sočutni.

Sorodne publikacije