Kako namestim Google Play?

Google je po ustvarjanju svojega znanega operacijskega sistema Android organiziral za svoje uporabnike in priročno centralizirano repozitorij programske opreme. Njegovo prvo ime je bilo Android Market, potem pa se je preimenoval v Google Play. Obstaja nekaj razlogov za namestitev storitve Google Play v napravo, saj ima vsaka nova strojna oprema v večini primerov že shrambo aplikacij za blagajne.

Kaj je Google Play in za kaj gre?

Trgovina Google Play je navadna aplikacija, ki napravi omogoča povezavo z ogromno bazo podatkov o pripravljenih plačljivih in prostih programskih izdelkih. To storite tako, da imate Google Račun, s katerim ste prijavljeni. Google Play samodejno razvrsti obstoječe aplikacije za to različico Androida in prikaže samo vsebino, ki bo dejansko na voljo za zagon na tej napravi.


Obstaja več razlogov za namestitev. Na primer, če je v telefonu nameščena vdelana programska oprema drugega izdelovalca, ta nima pripravljene Google Play. Ali je treba uporabljati aplikacijo Android na osebnem računalniku. Ali morda lastnik pametnega telefona po prejemu privilegijev super uporabnika po nesreči izbriše trgovino in zdaj ostane brez dostopa do aplikacij.

Namestitev storitve Google Play v računalnik

Za različne namene namestite Google Play v računalnik. Razvijalci aplikacij za Android aktivno uporabljajo emulatorje za njihovo testiranje, ki lahko na računalniku reproducirajo kopijo operacijskega sistema Android. Uporabite ga lahko tudiprograme, kot sta Instagram ali Whatsapp. Eden izmed priljubljenih emulatorjev je Bluestacks. Zato ga morate najprej namestiti.


Glavna stran Bluestacks ima veliko modro tipko, ki omogoča prenos najnovejše različice tega izdelka. Po prenosu s preprostimi koraki se bo program uspešno namestil in samodejno zagnal. V prvem oknu bodo prikazane aplikacije, ki so že nameščene v programu. Da bi jih dopolnili z novimi, morate v iskanju poiskati, kaj želite in izbrati, kar potrebujete. Prva namestitev nove aplikacije lahko zahteva izdelavo Google računa ali novega. V vsakem primeru boste po vnosu vseh podatkov na vašem računalniku videli aplikacijo, ki lahko prenese in namesti aplikacije iz uradne trgovine Google Play.

Genymotion Emulator

Ta emulator omogoča tudi zagon operacijskega sistema Android v računalniku in uporabo vseh razpoložljivih programov. Vendar, za razliko od Bluestacks, je Genymotion bolj ozko specializiran in ga uporablja predvsem za razvoj aplikacij za njihovo testiranje. Program je brezplačen za nekomercialno uporabo in je že končal slike Android sistemov različnih različic. Namestitev Genymotion ne bo težavna, saj je v primerjavi z namestitvijo drugih preprostih programov majhna razlika. Genymotion ima različice za Windows, Linux in MacOS.
Edino, kar lahko storite, je, da namestite Google Play, saj ni vključen v običajno različico. Domneva se, da ima Genymotion že dokončano podobo ene od različic Androida, na primer 5.0. Potem ostane, da ga zaženete inprenesete nekaj aplikacij. Prvi bo Genymotion ARM Translation, ki ga lahko najdete na spletu. Prenesti ga morate prek brskalnika računalnika. Nato premaknite miško na arhiv v odprtem oknu Genymotion in potrdite dejanje. Ko je namestitev te datoteke končana, morate znova zagnati emulator.

Namestitev Google Playa v Genymotion

Še vedno je treba najti niz tako imenovanih Gappov, aplikacij, ki vključujejo storitve Google Play pod lastno različico. Oba sta na forumu 4PDA in na številnih drugih profilnih virih. Tudi po analogiji se celoten arhiv povleče v okno emulatorja, preveri in namesti. Prvi zagon lahko povzroči napake, vendar je to posledica dejstva, da je Google Play zastarel in ga je treba posodobiti. Če želite to narediti, morate iti k njej in poiskati pravi element. Po nadgradnji lahko poskusite zagnati trgovino, vnesete podatke o svojem Google Računu in jo začnete uporabljati v celoti.

Namestitev storitve Google Play v telefon ali tablični računalnik

V nekaterih nedavnih različicah naprav Android ni nameščenih storitev Google Play in njihovih sestavnih delov. Predpostavlja se, da morate Google Play ročno namestiti. Če želite začeti, morate pripraviti napravo: v nastavitvah pojdite v razdelek »Varnost« in odstranite potrditveno polje »Neznani viri«. Dejstvo je, da sistem Android po privzetku prepoveduje nameščanje programov izven storitve Google Play iz varnostnih razlogov. Vendar še ni. Če želite prekiniti ta zaprti krog, je čas, da prekinete to pravilo in izkoristite razvoj tretjih oseb. V različnih različicah in blagovnih znamkah zajema proizvajalci točko "Neznano"na drugih mestih, vendar je.
Zdaj morate prenesti Google Play, je primeren za trenutno različico naprave Android. Naredite to bolje na eni od uglednih mest, kot je 4PDA. Tu lahko najdete in namestite Google Play za določeno napravo. Obstajajo celo posebne različice, iz katerih je odstranjena nepotrebna funkcionalnost, ali pa je dodana nova. Lahko ga prenesete iz računalnika in ga nato prenesete v mobilno napravo ali neposredno iz tabličnega računalnika ali telefona.
Za namestitev trga Google Play po tem, ko se znajde na nosilcu, boste morali uporabiti upravljalnik datotek, ki bo verjetno reden. V vsakem primeru morate najti shranjeno datoteko Google Play. Datotečne razširitve so običajno APK. Če želite namestiti, kliknite nanj.
Ko se prvič prijavite v Google Play, vas bo sistem prosil, da identificirate lastnika. Uporabiti morate podatke obstoječega uporabniškega računa. Lahko pa ustvarite novo neposredno iz menija.

Zaključek

V tem članku je podrobno opisano, kako namestiti storitve Google Play in pravzaprav sama prodajalna aplikacij. Glede na potrebe uporabnika se lahko uporabijo različni pristopi in tehnike. Če želite preskusiti aplikacijo, je najbolje namestiti emulator primerka genymotion. Če želite v računalniku uporabljati najbolj priljubljene aplikacije za Android, lahko uporabite Bluestacks. Če telefon prvotno nima trgovine, potem namestite Google Play na napravo Android, ki je bila podrobno opisana zgoraj. Glavna stvar je, da ne pozabimo na varnost in uporabimo zanesljive vire, vIdeje - samo Google Play. Če bi bilo treba prenesti nekaj iz neznanega vira, bi bilo lepo iti skozi protivirusno datoteko, ki je obilno izdana za sistem Android.

Sorodne publikacije