Modularni mobilni telefon "Motorola" s projektorjem: pregled, ocene

Eden najbolj izvirnih in edinstvenih telefonov v zadnjih letih je postal novi model "Motorola" s projektorjem, zvočnikom in kamero, skupaj z desetkratnim optičnim zoomom. Moto Z - najbolj nenavadna odločitev na trgu pripomočkov v zadnjem času, tako po videzu kot po tehničnih značilnostih. Vse nianse in edinstvenost novega oblikovalca pametnih telefonov - v pregledu "Motorola" s projektorjem.

Vsebina paketa

Kljub dejstvu, da je pametni komplet za testiranje dovolj skromen - samo sam pripomoček in sam polnilnik - za uporabnike nova Motorola s projektorjem ima 35 mm adapter z USB Type-C, posebno zaponko za odstranitev pladnja za kartice in opcijske plošče.


Oblikovanje

Nov model pametnega telefona je bil narejen v zelo tankem ohišju, ki vam omogoča, da naredite analogijo s preklopnikom Motorola V3 iz leta 2004. Podjetje je pripravilo izvirno rešitev z novo Motorola s projektorjem, množico dodatkov in modularno zasnovo z edinstvenim dizajnom. Kljub majhni debelini je zasnova telefona zelo trdna in monolitna. Standardna trdnost pametnega telefona je šla brez kakršnih koli prask ali zamud. Vendar pa, da se ukvarjajo s kompleksnimi in prefinjene zasnove morajo biti previdni: neuspeh padec lahko povzroči žalostne posledice. Korpus nove "Motorola" z aluminijastim projektorjem, izdelan v treh barvah: črno zlato, belo zlato inčrna in srebrna. Spodnji in zadnji del hrbtne plošče so okrašeni s steklenimi vložki, plošča pa je obdelana s prečnimi črtami. Kljub temu, da je aluminijasta plošča dovolj zamazana, je odporna na praske.


Fotoaparat Motorola s projektorjem je nameščen na hrbtni plošči in štrli iz ohišja, saj je na ločeni ploščadi objektiv in dvojna bliskavica, zaradi česar je telefon neenakomerno ležal na površini mize . Vendar pa so razvijalci tudi pomislili na to podrobnost: prisotnost dodatne hrbtne plošče ga hitro odpravi. Elementi kontaktne blazine se nahajajo spodaj in omogočajo povezavo dodatnih pametnih telefonov s pametnim telefonom. Zvočnik, ki je zaprt v kovinski okvir, se nahaja na vrhu plošče. Vzporedno z njo so bliskavica, senzorji in sprednja kamera. Čitalnik prstnih odtisov se nahaja pod zaslonom, poleg njega - mikrofoni in senzorji gibanja. Slednji so izdelani v črni barvi in ​​niso posebej opazni na črnem pametnem telefonu, toda na belem modelu izstopajo. S podaljšano uporabo "Motorola" s projektorjem takšne podrobnosti ne pritegnejo pozornosti, toda ko gre za datiranje, izgleda nenavadno in spominja na zabaven vrh. Kartica SIM in pladenj za pomnilniško kartico se nahajata na vrhu.

Moduli Moto Mods

Moto Mods - znana linija dodatkov za pametni telefon. Najenostavnejši element je dekorativna hrbtna plošča iz plastike. V kompletu je lesen pokrov, če pa želite, lahko kupite plošče iz drugih materialov. Strošek enegakopijo približno $ 20, so pritrjeni na pametni telefon z magneti in ščitijo zadnjo površino pred poškodbami. Nagnjena oblika pokrova izboljšuje ergonomijo pametnega telefona in omogoča skrivanje izbočene kamere.
Mobilni telefon Motorola s projektorjem je opremljen s stereo napravo, ustvarjeno v tesnem sodelovanju s svetovno znano družbo JBL, s katero pametni telefon postane polnopravni glasbeni center. Dodatni modul projektorja omogoča ogled velikih fotografij in videoposnetkov. Vsak od njih ima svojo baterijo in USB Type-C vrata, tako da ne napolnijo akumulatorja Moto Z in se lahko polnijo posebej. Povezava kolone JBL poteka preko priključkov na zadnji plošči. Opremljen s stojalom za stolpec, ki vam omogoča udobno namestitev pametnega telefona in gledanje videoposnetkov z visokokakovostnim zvokom. Napajanje iz baterije telefona se aktivira po 10 urah delovanja zvočnika iz lastne baterije. Povprečna cena zvočnega modula je 80 evrov. Izhod slike iz zaslona pametnega telefona na poljubni površini s kapaciteto 854x480 slikovnih pik se izvede s pomočjo miniaturnega projektorja Insta-Share. Modul ima vgrajeno baterijo 1100 magic, kar zadostuje za samostojno delovanje v eni uri. Cena tega modula je 300 $. Na podobno ceno je na voljo modem Hasselblad, ki vam omogoča, da spremenite Motorola v 12-milimetrsko kamero z 10-kratno povečavo dobre optike. Opremljen z optično stabilizacijo in ksenonsko bliskavico.Cena pokrova baterije 2.200 MAG je 60 $. Podobna plošča s funkcijo brezžičnega polnjenja bo stala celo 90 $.
Ergonomija
Značilnost Motorola-jevega novega izdelka je bila izpopolnitev profila: tako tanki pametni telefoni danes praktično niso izdani - pri teži 136 gramov je debelina ohišja 5 mm. Telefon je opremljen s 55-palčnim zaslonom. Tipka za zaklepanje in ločeni gumbi za nastavljanje glasnosti se nahajata na desni strani ohišja. Nahajajo se precej visoko, tako da brez prestrezanja pametnega telefona ne bodo mogli klikniti nanje. Vendar pa zaslon telefona blokira skener, zato ni treba doseči ločenega ključa. Naključna dejanja so popolnoma izključena, ključi so preprosto prsti, mehko pritisnjeni in prijetni na otip, odziv je jasen in razločen.

Zaslon

Novost je opremljena z 55-palčnim AMOLED zaslonom "Motorola" z ločljivostjo 2560 x 1440 ozkega okvirja in gostoto 535 slikovnih pik na palec. Steklo Gorilla Glass 4 je kot zaščitni element upognjeno na robovih, z dobrim premaznim učinkom in oleofobnim premazom: prsti ne puščajo nobenih sledi. Občutljivost zaslona je odlična, deluje z 10-točkovnim multitouchom. Zaslon oddaja kakovostno sliko s svetlimi, nasičenimi odtenki in vrhunskim kontrastom. Glede na osvetljenost je stopnja osvetlitve gladka in se nežno spreminja, zato lahko rečemo, da se senzor s svojo nalogo sooča.

Cena

Osnovno vprašanje uporabnikov je, koliko staneMotorola s projektorjem? Glede na široko funkcionalnost in veliko dodatno opremo, bo to stalo veliko denarja - okoli 700 $.

Zaradi tega je družba Lenovo preoblikovala znamko hčerinske družbe v preizkusno mesto za inovativne tehnologije, ki so bile predstavljene v Moto Z. Izvirna in edinstvena ideja z zamenljivimi moduli bo stranki stala precej veliko. Dodatna oprema ogreva zanimanje za Moto Z, kot tudi ljubitelji nestandardnih pripomočkov.
Prednosti modela:
  • Originalni moduli za Moto mods.
  • Velika hitrost polnjenja.
  • Visokokakovostne fotografije.
  • Visoka zmogljivost.
  • Slabosti:
  • Odsotnost avdio priključka 35 mm
  • Povprečno trajanje baterije.
  • Sorodne publikacije