MsMpEng, exe naloži procesor - kaj storiti?

Da bi zagotovili pravilno delovanje vseh komponent operacijskega sistema, se na njem izvaja veliko procesov. Nekateri od njih zagotavljajo ločene programe, tako lastne kot sistemske, medtem ko so drugi odgovorni za "vitalne" elemente. Ta članek obravnava proces MsMpEng.exe. Ali natančneje, zakaj MsMpEng.exe naloži procesor. Vendar mu bomo dali tudi definicijo, ki mu bo povedala, kakšno vlogo ima v operacijskem sistemu Windows.

Kaj je ta proces

Za začetek, kaj je dani proces, vsaj bo pomagalo razumeti, s čimer se ukvarjamo.
Tako je MsMpEng.exe proces v operacijskem sistemu Windows, ki je izvršljiva izvedljiva storitev za zaščito pred škodljivimi programi, Windows Defender. Na podlagi tega lahko zaključimo, da je to potrebno predvsem za standardni protivirusni program Windows. Kljub temu, da je izvršljiva storitev za zaščito pred škodljivimi računalniki le ena od komponent, njeno prekinitev zaključi celoten program.


Značilnosti

Prav tako je smiselno opisati značilnosti izvedljive datoteke, da bi lahko prepoznali resnično datoteko virusa. Torej, najprej se pogovorimo o lokaciji izvršljive datoteke. In to je v procesu MsMpEng.exe naslednje: "C: ProgramDataMicrosoftWindows DefenderPlatform41417639.18041-0". V tem imeniku lahko najdete program MsMpEng.exe. Njegova velikost je približno 102 kilobajtov. V ozadju postopek skoraj ne uporablja računalniških virov, indeks obremenitve pa komaj doseže oznako 1%.

Zakaj MsMpEng.exe naloži procesor

To smo ugotoviliObremenitev osrednjega procesorja datoteke MsMpEng.exe je zanemarljiva, vendar je vredno navesti, da je v ozadju. Med delom programa Windows Defender se znatno povečuje. Nekateri uporabniki so ugotovili, da proces MsMpEng.exe nalaga procesor za skoraj 100%, kar nedvomno povzroča zaustavitev, v nekaterih primerih pa tudi sistemske napake. Seveda, to ne bi smelo biti, in pogosto virus, ki se skriva pod imenom tega procesa, postane vzrok, ali njegovo delo neposredno vpliva na delo programa Windows Defender.


Kako se znebiti virusa

Ne glede na to, kako smešno se sliši, Microsoftov protivirusni program napolni procesor 100% zaradi virusa v sistemu. V tem primeru so potrebni odločni ukrepi. Najlažji način je poiskati virus v sistemu in ga izbrisati. Seveda, za to "Windows Defender" ne bo potrebno, ker je že zamudil v sistemu. Program namestite na računalnik od razvijalca tretje osebe, kot je Kaspersky, in dokončajte celotno skeniranje. Na koncu odstranite vse zaznane grožnje in znova zaženite računalnik. Če težave ne morete odpraviti, jo lahko zdaj uporabite na dva načina.

Metoda 1: dokončajte postopek

Ko govorimo o tem, kako onemogočiti MsMpEng.exe za zmanjšanje obremenitve procesorja, je najlažje najti zaključek - dokončajte postopek v upravitelju opravil. To se naredi preprosto, tako da nihče nima težav.
 • Pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc.
 • V oknu upravitelja opravil pojdite na zavihek "Procesi" ali "Podrobnosti".
 • Poiščite proces MsMpEng.exe na seznamu.
 • Označite.
 • Kliknite gumb "Complete Process" ali "Remove Task".
 • Težava bo odpravljena, vendar se bo sistem, ko se sistem znova zažene, ponovno vključil.

  Metoda 2: Zaustavite storitev

  Če želite popolnoma ustaviti njegovo delo, morate storitev onemogočiti. V ta namen:
 • V upravitelju opravil pojdite na zavihek Storitve. Kliknite na isti gumb, da odprete ustrezno okno.
 • Na seznamu vseh storitev poiščite »Storitev za zaščito Windows«.
 • Odkrijte njegove lastnosti.
 • Vrsto zagona nastavite na "Onemogočeno".
 • Uporabite nastavitve in zaprite vsa okna.
 • Po tem procesu MsMpEng.exe popolnoma preneha z delom, obremenitev izgine.

  Zaključek

  Zdaj veste, kaj storiti, če MsMpEng.exe naloži procesor. Izhajajoč iz članka lahko zaključimo, da se preprečevanje nenormalnih obremenitev opravlja preprosto, tako da bo vsak uporabnik, ki ga vodijo podana navodila, zlahka rešil problem sam.

  Sorodne publikacije