Kako in kako odpreti dll datoteke na vašem računalniku?

Mnogi od nas ne vedo, kaj se skriva za vsemi znanimi programi. Ne, ne samo na milijone človeških ur, na stotine genialnih misli, kot tudi na "potenje s krvjo". Vse te aplikacije skrivajo celotne knjižnice, ki so jih ustvarili programerji, ki niso dostopni vsem in so na voljo samo njihovim ustvarjalcem. Zato jih praktično ni. Toda v tem članku bomo podrobno opisali, kako in kako odpreti dll datoteke. Članek je priporočljiv za napredne uporabnike operacijskega sistema Windows, saj so nekateri koncepti za zaznavanje precej zapleteni.

Kaj so dll datoteke?

Če ste začetnik programer, ste verjetno že slišali za tako čudovito stvar kot abstraktno ali objektno usmerjeno programiranje. Namen te metode je omogočiti ljudem iz različnih držav, da se zelo dobro znajdejo v istem podjetju. In to dosežemo z ustvarjanjem razredov.


Glavni namen razredov je, da se odmaknemo od celotnega programa in opravimo samo eno nalogo, nato pa v glavni datoteki združimo vse dele in tako ustvarimo že delujoč program.
Objektno usmerjeno programiranje je le eden od korakov v razvoju programiranja. Pred tem vse ni bilo tako hitro in močno kot zdaj. Torej, ko je program že pripravljen za uporabo s strani uporabnika, prehaja več določenih postopkov, vključno s pripravo projekta. Med tem postopkom se ustvarijo datoteke dll. Kako odpreti podobne datoteke? Odgovor je hkrati preprost in zapleten: odprite jihlahko uporabljate samo asembler. Če želite dobiti vsebino, potem morate poiskati izvorne datoteke - to je vse, kar je zdaj v dll. Kaj je sestavljalec? To je programski jezik na nizki ravni. To je tako strojno, da ima celo omejeno število spremenljivk. Imajo pa tudi zadostno raven uporabe le s strani mojstrov. Torej, če ste specializirani za računalnike, razumeti, kako se registrirajo procesorji, potem v naslednjem podnapisu bomo povedali, kako odpreti datoteke tega formata.

Kateri program za odpiranje dll datoteke?

Mnogi strokovnjaki priporočajo uporabo te vrste DLL Export Viewer nalog. Če želite začeti, morate program prenesti s uradne strani. To je popolnoma brezplačno, tako da ni treba iti na piratske strani in prenesti tam z "crack".
Po prenosu namestite program na katerikoli disk, ki je primeren za vas, in nato zaženite. Pred vami se bo odprl pripomoček, na sredini katerega bo več polj. V zgornjem levem kotu programa kliknite gumb Datoteka in odprite želeno datoteko DLL. Nato boste videli vse funkcije, ki so povezane s to knjižnico. Prav tako bodo zapisane lokacije teh istih funkcij v pomnilniku. Če ste izkušen programer, potem veste, kaj storiti z njim. To funkcijo pogosto uporabljajo hekerji, da naredijo katero koli aplikacijo brezplačno. To storijo tako, da izklopijo funkcijo, je odgovorna za to. Zdaj veste, kako odpreti dll datoteke, vendar je vredno omeniti, da je takšna rešitev nezakonita.

Knjižnice v drugih operacijskih sistemih

Če ste izkušen uporabnik, ste verjetno že večkrat slišali za tak operacijski sistem Linux. To je popolnoma odprt operacijski sistem, za razliko od Windows, izvorna koda je odprta, to je vsak uporabnik lahko spremeni operacijski sistem za svoje potrebe.
V tem operacijskem sistemu obstajajo tudi knjižnice, kot v DLL za Windows. Samo v Linuxu se imenujejo lib. Odpiranje ni enostavno, če pa se zgodi, potem morate preučiti celotno arhitekturo programa in namen vsake funkcije.

Na koncu

Upamo, da boste po branju tega članka razumeli, kako in kako odpreti dll datoteke. Še enkrat je treba opozoriti, da če uporaba ni odprtokodna (open source), se lahko penetracija v programske knjižnice šteje kot vdor in kaznovanje v skladu s strogostjo zakona.

Sorodne publikacije