Spajkalne postaje Lukey 702: specifikacije in pregledi

Zelene ključavnice za spajkanje Lukey 702 se lahko zaljubijo v prvi pogled svojih oblik in enostavnost uporabe. Kljub temu pa lahko oteži delo nekaterih njegovih pomanjkljivosti. Poskusimo ugotoviti, kaj storiti. Začnimo z analizo glavnih značilnosti in tega, kaj proizvajalec zagotavlja s postajo.

Osnovna oprema

Spajkalna postaja Lukey 702, katere cena precej presega oznako v 2000 rubljih, pakirana v precej tesni škatli. Lepo je, da je proizvajalec poskrbel, da je tudi pri objavljanju vsa vsebina ostala nedotaknjena in nepoškodovana. Vsak izdelek je pakiran v ločeni vrečki in tesno zaprt v primeru nenadnega udarca vlage.


Poleg same postaje z neobdelljivim termofenom je v škatli na voljo tudi standardni spajkalnik in stojalo. V nekaterih paketih se zgodi, da se stojalo srečuje pod nekoliko drugačnim modelom za spajkanje, vendar je to večja nesreča kot pravilnost. In vgrajena goba za spajkanje je všeč prejemniku. Z držalom za sušilnik za lase, ki leži na istem, se te težave ne zgodijo. Ta zaključek se lahko sprejme vsaj na podlagi povratnih informacij. Poleg navodil za uporabo in vsega zgoraj navedenega lahko v škatli določite tri šobe za thermofen. Škoda je, da proizvajalec nima več spremenljivk, ki bi pritisnile na spajkalnik. Toda tisto, kar je, je prijeten bonus. Čeprav, če postajo nepristransko obravnavate, lahko takoj opazite, da je preprostazunaj in med delovanjem. Bila bo odlično darilo in asistent tako za profesionalce kot za začetnike.


Thermophen

Za razliko od prejšnjih modelov je spajkalna postaja Lukey 702 najpogosteje dobila pozitivne povratne informacije za thermofen. Je lahek, trpežen in lep v roki. Njegova glavna prednost je v kompresorju. Namreč - na svojem mestu. Dejstvo je, da proizvajalec na tem modelu ni shranil in kompresor je bil izveden kot turbina neposredno v ročaju sušilca ​​za lase. Kaj je to dalo?
 • Zvok. V 702. modelu se termofen praktično ne sliši. Zaradi tega dela v delavnici je več zaposlenih postalo prijetnejše in tišje.
 • Žice. Ker je vse, kar potrebujete, v samem svinčniku, debela in nepraktična cev ne pride v sušilnik za lase. Zdaj je to lahek kabel, ki napaja električno energijo in je odgovoren za pričevanje, ki prihaja do termočlena. Nič več Delo je postalo veliko lažje.
 • Estetizem. Ta pogled je dal postajo bolj mobilno in prilagodljivo. Delo s sušilcem za lase je lažje in prijetnejše.
 • Produktivnost. Presenetljivo je, da takšna struktura ročaja ni le pustila možnosti, da razprši 120 litrov zraka na minuto, temveč je tudi omogočila, da se izvede brez znižanja temperature, za katero ustreza ogrevan helij.
 • Druga točka, ki ločuje to postajo od drugih, je bila možnost, da se izklopi, če se temperatura zraka, ki jo daje sušilnik za lase, spusti pod oznako 50 stopinj.

  Spajkalnik

  Vse spajkalne postaje Lukey 702 so zasnovane tako, da so zanje primerne.praktično vsi spajkalniki iste znamke. Popolnoma standarden, s keramičnim grelnim elementom in žarom, ki se enostavno menjajo. Kot smo že omenili, v nizu spremenljivk ni kompleta, vendar to ne pokvari celotnega vtisa o delu s to postajo. Da, in lahko jih kupite v skoraj vsaki specializirani trgovini.
  Ena izmed najbolj presenetljivih prednosti spajkalnika je lahko hitro segrevanje žela. To omogoča začetek spajkanja skoraj takoj po vklopu spajkalne postaje. Kar zadeva temperature, lahko dosežejo 480 stopinj.

  Postaja

  Postaja sama izgleda kot majhna črna škatla s šestimi gumbi na sprednji plošči, dvema majhnima okenoma za prikazovanje temperatur in majhnim regulatorjem na desni. Če govorimo o dimenzijah, potem so le 16 cm v dolžino, 19 cm v širino in 16 cm v višino. In to s težo nekaj več kot 25 kilogramov. Vse spajkalne postaje Lukey 702 so zasnovane tako, da delujejo čim bolj udobno. Dober dokaz je sposobnost nadzorovanja temperaturnih režimov tako sušilca ​​za lase kot tudi spajkalnika. V tem primeru ima vrednost, ki jo prikaže prijetno zelena luč na zaslonu, napako le ene stopnje. To je resnično dober kazalnik za takšen proračunski model.

  Pomnilnik

  Presenetljivo je, da je termo-zračna spajkalna postaja Lukey 702 zmožna shranjevati podatke z najnovejšimi parametri, kar vam omogoča, da ne zapravljate časa s sistematično identičnim delom. Tudi če je prostor, kjer mojster dela, nenadoma ugasnil svetlobo, bo postaja shranila podatke inob vrnitvi zahtevanega 220 V za kratek čas se bo segrela na želeno temperaturo.

  Slabosti

  Na lemnih postajah Lukey 702 je veliko pregledov. Na žalost pa lahko najdemo negativne. Naj ne bodo veličastni, ampak na primer spajkalni konektor zelo pogosto prinese. Zakaj se to dogaja? Razlog za to je premalo globok konektor pod vtičem spajkalnika. Precej neprijetno, ko se pri občutljivem delu spajkalnik ohladi, saj je preprosto padel iz kabla. Rešitev tega problema je lahko vroče taljenje, ki ga je treba skrbno prenesti na problematično območje. Če govorimo o sušilniku za lase na spajkalni postaji Lukey 702, potem z njo ne bo prišlo do takšnega problema, saj je monoliten s postajo.

  Koristi

  Če je treba iskati pomanjkljivosti, je res veliko pozitivnih trenutkov. Navsezadnje je postaja primerna za delo z različnimi materiali in najbolj zapletenimi obroki. To je majhen in eleganten pomočnik tako za začetnike kot za tistega, ki že dolgo dela na področju elektronike. In antistatična zaščita osvaja od prvih sekund dela. Plastična zgradba postaje močno olajša prevoz. In majhna škatla zavzame zelo malo prostora na namizju. Sam termofen je izdelan v takšnem slogu, da ga je lahko ležati v roki in praktično tiho. Hladilni sistem in krožni rotor sta postala prelomnica v tehniki tega tipa. Nadomestni keramični grelnik vam omogoča, da hitro dosežete želeno temperaturo, ki jo je enostavno nastaviti in krmiliti s pomočjo tipk in regulatorja.postaj Seveda, misli o postaji je mogoče najti veliko, vendar je bolje, da sami, saj, kot je navedeno zgoraj, njene zelene oči za dolgo časa padajo v dušo.

  Sorodne publikacije