Košara za Windows je element vmesnika. Namizje Windows

Absolutno vsi uporabniki sistemov Windows vedo, da so pri brisanju datotek in map vsebovani v tako imenovani smeti. Ampak kaj je to skladišče, kot celota, malo ljudi si predstavlja, ker "Trash" v Windows je, če želite, določen vmesni adapter, ki omogoča shranjevanje izbrisanih podatkov. Predlagamo govoriti o njegovih osnovnih nastavitvah. Posebej je treba omeniti in osnove obnovitve informacij, poznavanje katerih bo izkoristilo vse prednosti dodatnih programskih paketov.

"Trash" v Windows: Kaj je to v splošnem pomenu?

Kot je že razvidno, je "Trash" nekaj vmesnega pomnilnika izbrisanih podatkov, ki je bil prvotno ustvarjen, da bi uporabniku omogočil, da po potrebi vrne izbrisane podatke.


Z drugimi besedami, namen tega sistemskega elementa je, da v objekt postavi predmete brez fizične odstranitve iz diska. Če kopljemo globlje, lahko rečemo, da je »Trash« rezerviran prostor na trdem disku ali v sistemski particiji, kjer so shranjeni oddaljeni objekti. Če pogledate lastnosti Trash v meniju PCM (namizje Windows 7 ali kateri koli drug sistem), je preprosto videti, da je tak objekt ustvaril operacijski sistem za kateri koli disk ali logično particijo. Nato bomo videli, kaj je to območje.

Kje je košarica v operacijskem sistemu Windows: lokacija objekta

Toda ugotovimo, kaj sestavlja ta objekt v smislu datoteke ali imenika. V sistemu ni podobne datoteke.na vsakem disku pa je imenik $ RESYCLE.BIN, ki je sprva skrit v sistemu.
Nahaja se neposredno v korenu vsakega odseka. Če želite prikazati skrite datoteke in mape v meniju Explorer ali kateri koli drug upravljalnik datotek, morate nastaviti ustrezne parametre. In na običajen način si lahko ogledate" košarico" na "namizju"". Če se prej s to ikono prikaže tudi ikona računalnika, potem desetine različice računalniškega sistema ni, in "Trash" je.

Konfiguriranje rezerviranega prostora v sistemu in logičnih delih

Zdaj pa si poglejmo osnovne nastavitve. Ne gre toliko za njih, vendar pa jim je treba posvetiti posebno pozornost.
Za začetek uporabljamo meni PCM za priklic lastnosti (Windows 7 Desktop "Trash" se prikaže v vsakem primeru - to so privzete nastavitve). Tu so tri pomembne točke:
 • rezervna velikost prostora na disku;
 • zahteva za potrditev odstranitve;
 • aktiviranje uničenja oddaljenih objektov brez prostora v "Smeti".
 • Kaj sledi iz tega? Prva točka je zelo jasna: več prostora, ki ga prinesete v pomnilnik, manj bo razpoložljivega prostora na disku. Vendar se zdi tako. Tudi če nastavite ničelno velikost, razpoložljivega indeksiranega prostora na trdem disku ali v logični particiji ne boste spremenili. Te nastavitve določi sam sistem, ne glede na to, ali ga želite. Tudi ko izbrišete »Smeti« v obliki iste skrite mape, koWindows bo še vedno sam ustvarjal nov imenik in bo po lastni presoji rezerviral prostor na trdem disku. Kar se tiče poizvedb, je najbolje, da jih vklopite ali pa po nesreči izbrišete mapo ali datoteko. In če je odstranitev predmetov brez prostorov v smeti še vedno vključena, se bodo morali spopasti z njihovo obnovo (ni tako težka naloga pri uporabi programov tretjih oseb).
  V smislu uporabe možnosti velikosti pomnilnika je bolje dati prednost sistemu. Ko namestite minimalno, se nič ne bo zgodilo. Sistem bo obvestil, da izbrisani element ni shranjen v koš, in vas bo pozval, da ga odstranite.

  Načela brisanja objektov

  Torej smo ugotovili, da je »Trash« v sistemu Windows začasno shranjevanje oddaljenih objektov. Oglejmo si sama načela odstranitve. V nekem smislu predmeti, ki so bili odstranjeni v »Koši«, opozarjajo na operacije, kot je »Izreži« /»Prilepi«. Res je. Na eni strani se datoteke in mape preprosto premaknejo na drugo mesto, vendar jih fizično ne odstranite s trdega diska.
  Druga stvar je pri čiščenju "košarice". Po odstranitvi vsega, kar je bilo tam, se izkaže, da je prazna. Vendar se zdi tako. Tudi v tem primeru podatki na trdem disku niso izbrisani.

  Tukaj gre za to, da je pri brisanju katerega koli predmeta simbol "$" na začetku imena, zato je datoteka ali imenik neberljiv in neviden datotečnemu sistemu. Mimogrede, to uživa v večini najpreprostejših programov,za obnovitev informacij. To pa velja samo, če sektor z oddaljenimi predmeti ni bil prepisan, ali je bil trdi disk ali particija formatirana. V tem primeru bo obnavljanje podatkov težje. Toda o tem se bomo zadržali malo kasneje.

  Uninstall brez uporabe Koša

  Kot je že jasno, Trash v operacijskem sistemu Windows je orodje, ki vam omogoča, da bodisi shranite izbrisane objekte v posebnem skladišču z možnostjo, da jih obnovite ali izbrišete. V operacijskem sistemu Windows z istim standardom "Explorer" lahko brisanje datotek in imenikov brez prejšnjih prostorov v "koši" postane popolnoma osnovno. V ta namen izbrani predmet uporablja kombinacijo Shift + Del.

  Težave s prikazom ikon

  Windows Trash lahko spremenite po lastni presoji - to ni problem. Pojdite na meni »Prilagajanje« in uporabite spremembo ikone na namizju, nato pa izberite ustrezne ikone za prazen in dokončan »Trash«. To ni problem.
  Če pa manjka "smeti" iz "namizja" sistema Windows, se morate najprej prepričati, da je potrditveno polje nastavljeno v nastavitvah ikon pred postavko. Če je temu tako, vendar Košarica ni prikazana na namizju, morate poklicati urejevalnik registra (regedit) in v veji HKCU poiščite razdelek HideDesktopIcons, ki ima podmape ClassicStartMenu.
  Na desni se prikaže tipka, ki se začne pri 645FF040, ki jo je treba nastaviti na nič, namesto na privzeto nastavitev sistema.

  Obnovitev informacij

  Skoraj vsi znani programi, ki omogočajo obnovitev izbrisanih podatkov, temeljijo na načelu določanja prvega znaka v imenu predmeta. Tudi po formatiranju lahko uporaba takih programov daje učinek. Vendar pa je široko oglaševan program Recuva pravzaprav najbolj običajen ponaredek - v glavnem ne more storiti ničesar. Že veliko bolje uporabite modele, kot so R. Studio ali R. Saver.
  Takšni pripomočki vam omogočajo, da obnovite informacije tudi po formatiranju SD-kartic. To lahko traja precej časa (12 ur ali več). Ampak potem lahko na zemljevidu ali istem bliskovnem pogonu odkrijete toliko podatkov, kot si lahko predstavljate. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, obstajajo primeri, ko so bile informacije obnovljene tudi po dvojnem polnem formatiranju.

  Virusi

  Pogosto se virus "maskira" pod "Smeti". Določite jih lahko, če imate v Task Managerju lastne procese, ki jih prvotna storitev nikoli ne ustvari. Če ikone iz namizja izginejo, je najprej vredno pozornosti posvetiti temu vidiku. Včasih lahko ikona utripa. In to je že neposreden pokazatelj vmešavanja od zunaj. Uporabiti boste morali zmogljiv prenosni protivirusni skener (na primer KVRT) ali zagnati z USB-pogona s programi, kot je Secure Disk, in nato izvesti skeniranje sistema, vključno z RAM-om, zagonom in skritimi področji.

  Sorodne publikacije