Najboljši objektiv za Nikon

Mnogim fotografom se zastavlja vprašanje: "Kakšna širokokotna optika je primerna za podjetje" Nikon "?" Vsa oprema tega proizvajalca je razdeljena na dve glavni skupini: profesionalno in za začetnike. Med njimi so DX-modeli in FX. Ti se med seboj razlikujejo zaradi dejstva, da je ta od proizvajalca prejel senzorje s polnim okvirjem. Optiko je treba iskati, odvisno od velikosti vgrajenega senzorja. To je posledica dejstva, da na fotoaparatih ultra širokokotnih naprav tipa DX žal ne bodo mogli zagotoviti želenega kota gledanja. V članku bomo preučili najprimernejše širokokotne leče za Nikon.


Sigma 10-20 /35

Opisana leča je od proizvajalca dobila odlične lastnosti, visoko kakovostno montažo in dobro funkcionalnost. Povprečna cena optike je 400 USD. Objektiv se od svojih konkurentov razlikuje po tem, da ima veliko odprtino in ni možnosti za stabilizacijo slike. S široko paleto ultra-širokokotnih naprav, ki jih ponuja Sigma, je to nizka cena, večja in boljša kakovost. Membrana optike je dobila sedem cvetnih listov. Zoom ring tip, je tiho. Velikost modela je velika, ima posebno rezilo pod filtrom. Premer je 82 mm. Optika ima visoko stopnjo ostrine in kontrasta, ti indikatorji pa so po vseh trikih čim bolj enotni. Robovi so odlično nadzorovani, popačenje pa je praktično neopazno. Ta optika je precej uspešna za tiste, ki so šele začeli fotografirati ali že imajoamaterski Razmerje med kakovostjo in stroški je najbolj donosno. Če morate za Nikon izbrati širokokotni objektiv, se je najbolje osredotočiti na ta model.Sigma 12-24 /45-56

Ta optika bo preprečila uporabo tehnike "ribje oko". Zaradi visokega zornega kota objektiv omogoča uporabo posebnih funkcij in možnosti, ki so na voljo v več profesionalnih napravah na minimalni razdalji. Vgrajeno obročasto povečavo, optika zagotavlja visoko stopnjo ostrine. Predvsem slednji prevladuje v središču fotografij, tudi če je goriščna razdalja minimalna. Povratne informacije lastnikov objektiva vam omogočajo, da razumete, da je popačenje dobro nadzorovano. Mimogrede, slednje je pogosto minus takšne tehnologije. Ni stabilizatorja, odprtina deluje z napakami. Če pa je kot gledanja popolnoma izbran, se leča prikaže samo na najboljši strani.

Sigma 8-16 /45-56

Še ena odlična naprava proizvajalca Sigma. Ta model je najboljši širokokotni objektiv za Nikon. Odlikuje ga majhna povečava (dvosmerna), vendar ima velik kot gledanja, samodejno ostrenje pa je čim bolj gladko. Velika večina optike proizvajalca se morda zdi klasična tehnika. Še posebej, ko gre za cene, tehnologijo in specifikacije. Ta model je vreden pozornosti vsakomur, ki potrebuje širokokotno optiko. Tudi če je zoom čim manjši, je pri visokih goriščnih razdaljah opazna razlika v pregledu. To je prednost tega modela. Objektiv je bil zelo velik, dolg. MešanicaJe neposredno v primeru, zaradi katerega je prišlo do velikih količin. Prstan za povečavo deluje dobro, tudi sistem fokusiranja. Zgradite na odlični ravni. Edina pomanjkljivost je, da lahko na koncu območja opazite popačenje. Ampak, če menite, da je model kot naprava z lepim kotom gledanja in dobre kakovosti, ta objektiv ni enak.

Tokina AT-X 16-28 /28

Ta optika je širokokotni objektiv za Nikon D3100. Odličen je in veliko tehta. Njegova teža je bila približno 1 kg. Na to je vplivalo stalno število membran. Motor, vgrajen v optiko, je tih in deluje gladko. Enako lahko rečemo o samodejnem ostrenju, zoom operaciji. Če primerjate ta model z drugimi, ki jih je izdal ta proizvajalec, potem morate opozoriti - to je eden najboljših. Kaj loči to optiko od konkurentov svojega proizvajalca? Prisotnost mehanizma, ki omogoča preklapljanje med samodejnim in ročnim ostrenjem. Povezan je neposredno z obročem. Če preberemo povratne informacije lastnika, lahko ugotovimo, da je ta rešitev čim bolj uspešna in pravilna. To odpravlja nepotreben čas, porabljen za dolgo preklapljanje. Objektiv prinaša najugodnejšo kakovost fotografij, ki jo ustvari profesionalna fotografija. V sredini je ostrina, posebna obrobnost. Nekateri pa menijo, da so lahko vogali nekoliko jasnejši. Mešanica je vgrajena, zato se je vedno mogoče izogniti bleščanju in dihotomiji. Zaradi tega ne morete uporabiti filtrov.

Tokina AT-X Pro 12-28 /4 DX Od

Ker ima leča goriščno razdaljo 12 cm, nilahko imenujemo širokokotni. Vendar pa ima še vedno tak naslov. Optika ponuja precej velik zoom. Prav tako omogoča fotografiranje v vseh pogojih, zaradi česar je univerzalen. Objektiv je zanesljiv in ima tihi motor. Kupci določajo, da naprava nima dovolj ročnega nadzora. Poleg tega ni posebnega mehanizma, ki bi pomagal hitro preklopiti med načini ostrenja. Če je povečava minimalna, se lahko pojavijo majhna popačenja. Na dolgih razdaljah - so odsotni. Ostrina je visoka, vendar ne dovolj, da bi presegla prejšnji model.

Nikon AF-S 18-35 /3.5-4.5

Ta model je cenovno ugoden širokokotni objektiv za Nikon. Optika ima spremenljivo membrano. To je veliko manjše in cenejše. Kaj izgubi fotograf? Vidni kot se je rahlo spremenil. To že nakazuje na dejstvo, da občinstvo objektiva - amaterji in začetniki. Kakovost gradnje na visoki ravni. Vibracije so praktično odsotne, vendar na splošno optika ne zavira. Pokritost naprave je kompleksna, kar omogoča, da se znebite nepotrebnih prask in mehanskih poškodb. Pri snemanju se bleščanje ne pojavi. Lastniki pojasnjujejo, da so aberacije dobro nadzorovane, zato ni nobenih zahtevkov. Poleg tega so za poceni napravo takšni kazalniki več kot dovolj. Majhne podrobnosti so opazne, tudi če se nahajajo od roba. Ostrina pri kratkem zoomu je nekoliko razočarana. Nekateri širokozaslonski objektivi za Nikon imajo boljše možnosti.

Nikon AF-S 14-24 /28

Objektiv lahko nekaj preseneti s svojimi dimenzijami, vendaruspešnosti na dobri ravni. Ta optika bo uporabna za ogledala in naprave polne velikosti. Tudi z dejstvom, da objektiv ne more ponuditi širokega vidnega kota, tako ali drugače, zagotavlja popolno kakovost fotografije, brez aberacij in najmanjšega popačenja. To optiko bo stalo. Stane okoli 1500 dolarjev. Mnenja potrjujejo, da je širokokotni objektiv Nikon F (tekmec opisanega modela) veliko manjši, enak - več. Sprednja leča je močno ukrivljena. Za njo bo morala kupiti posebno kapuco, ki izgleda kot cvetni list. Zahvaljujoč njej ne bo blesk. Samodejno ostrenje deluje hitro, z vsemi širokokotnimi objektivi za Nikon.

Tamron 15-30 /28

Zadnji v pregledni leči ni preširok, vendar ima potrebne dimenzije, da dobi ustrezen naslov. Optika z nizko porabo energije ima veliko odprtino. Zasnova se ne boji vlage, je dobila dobro kakovost izdelave in kot rezultat proizvaja lepe posnetke. Samodejno ostrenje je tiho, gladko in hitro. Vse Nikonove širokokotne leče imajo podobne značilnosti.

Sorodne publikacije