Računalnik ne vidi igralca: možni razlogi in načini njihovega izločanja

Era bobinov, kasetofonov in predvajalnikov, CD predvajalnikov in vinilnih plošč je vse zapuščeno, prihaja pa vedno več naprav za zamenjavo teh naprav: MP3 predvajalniki, tablični računalniki, pametni telefoni itd. ostanejo v edinem spoštovanju starih ljubiteljev glasbe, ki ne morejo poslušati glasbenega materiala brez značilnega škripanja, ki bi nastalo zaradi trenja diamantne igle vzdolž tira plošče. Mladi ljudje iz vgrajenega pomnilnika vse pogosteje prehajajo v kompaktne MP3 predvajalnike, kjer lahko posnamete veliko skladb. Vendar je treba glasbo najprej kopirati na predvajalnik. Poleg tega vse naprave te vrste nimajo vgrajene brezžične povezave, kar omogoča prejemanje datotek ali prenos glasbe iz interneta prek povezave Wi-Fi. Pogosto lahko opazujete situacijo, ko računalnik ne vidi predvajalnika, ko je priključen. Pogosto se za neposredne povezave uporabljajo USB vrata, mini-USB ali micro-USB priključki so lahko prisotni na samih napravah, zato bomo natančno obravnavali takšne primere.


Zakaj računalnik ne vidi igralca?

Na splošno so skoraj vse težave, povezane s to vrsto opreme, posledica pomanjkanja ali nepravilne namestitve gonilnikov. Nič manj pogosto lahko najdete napačno povezavo predvajalnika z računalnikom ali prenosnikom. Druga pogosta situacija je nezdružljivost predvajalnika z operacijskim sistemom, ki je nameščen v računalniku.Nazadnje je najpogostejša navzočnost na zunanjem igralcu različnih vrst ključavnic, ne le programske narave (kot na primer pri šifriranju notranjega medija z BitLockerjem), ampak tudi fizičnega, ko je omejitev dostopa, ki se imenuje, "sešila" neposredno v čip igralca. Poskušali bomo razmisliti o več možnih rešitvah.


Sistem poroča, da je priključena neznana naprava: kaj storiti najprej?

Začnimo z osnovnim, ki si ga lahko predstavljate. Na primer, priključite MP3 predvajalnik Samsung na fiksni računalniški terminal ali prenosni računalnik, vendar operacijski sistemi Windows, ki so najpogosteje prisotni na uporabniških računalnikih na post-sovjetskem območju, popolnoma ne želijo sprejeti povezane naprave. Kaj storiti v takšni situaciji? Za začetek se prepričajte, da ste predvajalnik priključili na želena vrata USB.
Nekateri modeli lahko delujejo samo s standardom 3.0, zato je potrebno predvajalnik priključiti natanko skozi ta vrata (na računalnikih in prenosnih računalnikih so običajno v modri barvi). Če je povezava pravilno izvedena, vendar računalnik še vedno ne vidi računalnika, je priporočljivo, da popolnoma izklopite računalnik, priključite predvajalnik in nato samo prenesete sistem. Če to ne pomaga, pojdite naravnost naprej.

Vprašanja v zvezi z namestitvijo gonilnikov in dodatne programske opreme

Gonilniki, ki se uporabljajo za inicializacijo MP3 predvajalnika Samsung (ali katerega koli drugega), operacijski sistem, v teoriji,se namesti.
Če zahtevanih gonilnikov iz neznanega razloga ni bilo mogoče najti, jih je smiselno namestiti samostojno. Če imate priložen disk z gonilnikom, ga namestite.
Uporabljate lahko tudi avtomatizirane aplikacije, kot so Driver Booster, SlimDrivers ali DriverPack Solution. Možno je, da bodo prepoznali priključeno opremo in namestili potrebne gonilnike. Prvi dve od teh pripomočkov se običajno nanašata na uradna mesta proizvajalca naprave, tretji program najprej poišče potreben izdelek v svoji lastni bazi podatkov, ki bistveno presega osnovo sistema Windows, in če ne, se obrne na internet. Včasih lahko naletite na težave pri povezovanju naprav "apple", ki jih Windows ne prepozna. Nič ni presenetljivega glede tega, saj sta Microsoft in Apple dolgoletni tekmeci, vsak trg pa promovira lastne "železne" in programske izdelke. Če vaš računalnik ne vidi iPod-a, boste morali namestiti dodatno programsko opremo, kot je različica iTunes za Windows).
V tem primeru se pri povezovanju in inicializaciji naprave na že nameščen program izvedejo vsi ustrezni gonilniki. Včasih je eden od pomembnih pogojev nameščanje najnovejše različice programa. Toda nazaj na običajne igralce, ki so v teoriji z operacijskim sistemom Windows združljivi.
Pri obravnavi istih naprav Samsung lahko pogosto najdete priporočila za namestitev pripomočka Kies. Na splošno priporočamo uporabo vseh naprav, podobnih AndroiduEdina dodatna oprema pri proizvajalcu, da je treba pred sinhronizacijo računalniku ali prenosni računalnik namestijo brez izpadom.

Priznavanje odstranljivo informacij medijev

Ko igralec nabor čipov blokiranja, če je le mogoče, je treba odstraniti. Vendar pa naslednji neodvisno verjetno ne bo uspelo. Vendar pa je v primeru zaščite snemanje diska, na primer, z uporabo BitLocker, po priključitvi predvajalnika na računalnik odkleniti z izbiro menija RMB na disku, ki so že priznana kot izmenljivi medij.

Odpravljanje napak USB

Vendar pa predvidevam, da se računalnik ne vidi predvajalnik preko USB, tudi po vseh zgoraj navedenih ukrepov. V tem primeru je, da test ista pristanišča in razpoložljivost pravilnih gonilnikov, nameščenih za te krmilnike.
Če želite to narediti, uporabite standardni "Device Manager", pojdite na krmilnike razdelek USB in ugotoviti, ali med napravami, ki so zastopane v seznamu tistih, ki so označena z rumeno trikotnika. Če so, bi morali uporabiti gonilnike za obnovitev zagotavljajo izbiro in pravi sistem voznika. Mimogrede, če računalnik ne vidi igralca, potem ko programski opremi krmilnega posodobitve, preverite, če je naprava izklopljena. Če se izkaže, bo treba uporabiti PCM preko menija z izbiro vključenosti.

Povzetek

Tu je kratek in vse, kar je povezano z osnovnimi problemi, ki povezujejo igralce računalniških sistemovtemelji na sistemu Windows. Kot smo že omenili, se v večini primerov težave pojavijo prav zaradi pomanjkanja vseh vrst gonilnikov (in ne samo za igralce same), zato je treba najprej paziti na njihovo pravilno namestitev. Če je vgrajena programska oprema, ki samodejno namešča gonilnike, je bolje, da ga raje.

Sorodne publikacije