Prenosnik ne vidi pomnilniške kartice: možni razlogi, učinkovite metode za reševanje problema in priporočila strokovnjakov

Zaradi svoje kompaktnosti in precej velike zmogljivosti so danes različne vrste pomnilniških kartic postale eden najbolj priljubljenih nosilcev medijev. Vendar pa za njihovo branje stacionarni računalniki in prenosni računalniki zahtevajo posebno napravo, ki se imenuje bralnik kartic. Za običajne terminale so take naprave običajno zunanje, vendar je večina modelov prenosnih računalnikov vgrajena neposredno v ohišje. Zelo pogosto pa se zgodi, da prenosnik ne vidi pomnilniške kartice pri povezovanju nosilca medijev. Kaj je lahko vzrok za takšen pojav in kako odpraviti morebitne težave, še naprej in poskušati razumeti.

Zakaj prenosni računalnik ne vidi pomnilniške kartice: glavni razlogi

Med glavnimi razlogi, ki povzročajo zrušitve, ki so lahko zelo dolgi, lahko ugotovite več osnovnih in najpogostejših. Ti vključujejo naslednje situacije:


 • kršitve v operacijskem sistemu;
 • nezdružljivost pomnilniške kartice s čitalnikom;
 • poškodbe in okvare pri delovanju samih pomnilniških kartic, adapterjev in kartuš;
 • odsotnost ali nepravilna namestitev bralnika gonilnikov naprav;
 • napačno nastavite pot do pomnilniške kartice (črka pogona);
 • Vpliv virusov.
 • Ne upoštevamo napačnega oblikovanja, saj so skoraj vse strukture datotek, ki se uporabljajo za pomnilniške kartice, prepoznane v sistemih Windows brez težav. Izjema je leRAW, vendar je njegov videz najpogosteje posledica poškodb upravljavca ali vpliva virusov.

  Prenosnik ne more videti pomnilniške kartice: kaj storiti? Najlažja rešitev

  Torej, z določenimi razlogi. Zdaj pa pojdimo naravnost na odpravljanje težav. Najprej predpostavimo, da prenosni računalnik ne vidi pomnilniške kartice fotoaparata ali drugih medijev samo zaradi kratkotrajnih kršitev v operacijskem sistemu.


  Pogosto je preprosto ponovni zagon računalniške naprave s predhodnim sprejemom medijev iz reže bralnika kartic odpravil takšne napake. Na žalost se ne morete zanesti samo na to odločitev. S pomočjo ukaza sfc /scannow je vredno preveriti sistemske komponente preko ukazne konzole.

  Težave s pomnilniško kartico in napravo za branje

  Ena najpogostejših težav je nezdružljivost bralca z vrsto uporabljenega medija. Torej, če ima prenosni računalnik bralnik kartic, ki je namenjen za branje kartice SDHC, ki dela s karticami SD (microSD) generacij 1 in 1.1, bo lahko, vendar ni mogoče prebrati informacij o pogonu formata SDXC.
  V tem primeru bo treba bodisi zamenjati nameščeno napravo bodisi kupiti zunanji tip bralnika kartic, za katerega se zahteva podpora za vse zahtevane standarde kartic.

  Vprašanja o nameščanju in posodabljanju gonilnika voznikove kartice

  Drug razlog, zakaj prenosni računalnik ne vidi pomnilniške kartice SD ali katere koli druge vrste, je ta, ki je namenjen bralniku kartic,ali pa za krmilnik naprave, gonilnik, potreben za pravilno delovanje, ni nameščen. Vidite lahko tudi situacijo, ko gonilnik ni pravilno nameščen ali pa nadgradnja ni bila izvedena pravočasno. V tem primeru bo v upravitelju naprav neizrabljena oprema označena z rumenim trikotnikom s klicajem. Praviloma posodobitev programske opreme za upravljanje Windows ne vodi do ničesar, ker lahko sistem namesti svoj najprimernejši (kot se zdi) gonilnik, ki dejansko ni primeren za problematično napravo. Ja, in v svoji zbirki podatkov o takem vozniku preprosto ne sme biti, in sistem bo namestil neke vrste univerzalni krmilnik.
  V tem primeru je priporočljivo namestiti posebno programsko opremo za avtomatsko prepoznavanje opreme, iskanje, namestitev in popravilo težav voznikov, kot so DriverPack Solution, SlimDrivers, Driver Booster in njihovi sogovorniki. Njihova prednost pred operacijskim sistemom Windows ni le v popolni avtomatizaciji vseh procesov, temveč tudi v tem, da iščejo neposredne internetne vire neposredno od proizvajalcev, ki iščejo potrebne podpore. Kaj pa, če prenosni računalnik ne vidi pomnilniške kartice in po temeljitem skeniranju sistema s takimi pripomočki?
  Na žalost se to dogaja zelo pogosto, zato je najprimernejša rešitev identifikacija idle opreme v upravitelju naprav (na zavihku podatkov), potem pa boste morali kopirati najdaljšo črto z identifikatorjiVEN in DEV, določite na njem iskanje gonilnikov na internetu, prenesete na prenosni računalnik in ga namestite ročno. Pogosto so monterji dobavljeni kot EXE datoteke ali informacije za nastavitev INF formata.
  V prvem primeru je preprosto zagnati namestitveni program v imenu skrbnika in slediti njegovim navodilom, v drugem pa uporabite meni PCM v datoteki z izbiro namestitvene postavke. Če se prikaže sporočilo, da ta vrsta namestitve ni podprta, morate v Upravitelju naprav posodobiti gonilnik za operacijski sistem, ki ni operacijski, in nato na disku podati lokacijo prenesene datoteke.

  Dodatni ukrepi

  Če prenosni računalnik po tem ne vidi pomnilniške kartice, je mogoče, da se nepakirani vozniki sami kopirajo na mesto, kjer poskušajo namestiti namestitveni program. Na primer, zelo pogosto je treba te korake izvajati pri namestitvi gonilnikov O2Micro. Pri namestitvenem postopku je prišlo do napake, ki kaže, da zahtevane datoteke v imeniku niso najdene (ponavadi je mapa O2Micro v mapi Programske datoteke (x86)). V tem primeru je zaželeno, da kopirate vse objekte hkrati na določeno mesto in od tam namestite namestitveni program, namesto iz mesta, kjer so bile shranjene prenesene datoteke.

  Zlomljene pomnilniške kartice in adapterji

  Zdaj pa poglejmo, zakaj prenosni računalnik ne vidi pomnilniške kartice SD, kar zahteva poseben adapter, imenovan adapter, velikosti, ki ustreza kartici SDHC. Možno je, da imata kartica in adapter fizične poškodbe. ZaZačnite s poskusom uporabe drugega vmesnika ali preverjanja brez dela na drugem računalniku. Če kartica ni določena, je zelo verjetno, da je sama poškodovana. Vendar je to lahko fizična škoda in napake programske opreme pri delu kontrolorjev.

  Obnovitev krmilnikov kartice

  Zdaj predpostavite, da prenosnik ne vidi pomnilniške kartice microSD ali kakšen drug podprt standard zaradi okvare krmilnikov. Preprosto povedano, v takem zemljevidu tovarniški firmware popolnoma "flopped". Lahko ga obnovite na več načinov.
  Najlažje je uporabiti obnovitvene programe proizvajalca ali uporabiti univerzalna avtomatizirana orodja, kot je D-Soft Flash Doctor. Prav tako ne preprečite uporabe pripomočka ChipGenius, ga identificirajte ID-je VID in PID, nato pa, kot v primeru gonilnikov naprav, upravljalnik iskanja nastavite na internetu in ročno namestite vdelano programsko opremo. Če nič ne pomaga, lahko uporabite kardinalno metodo z izvajanjem nizke ravni oblikovanja s programom HDD LLFT. In ta koristnost, kot kaže praksa, vam omogoča, da oživite prevoznika katerekoli vrste v 99 odstotkih primerov od sto.

  Spreminjanje črke pogona

  Drug pogost razlog, zakaj prenosni računalnik ne vidi pomnilniške kartice, je, da je naprava, ko je priključena na računalniško napravo, že zasedena. Ni presenetljivo, da zemljevidi "Explorerja" niso vidni. Imate na primer bliskovni pogon, ki je na sistemu označen kot "Drive F" in pomnilniška kartica z isto črko. Kdaj?Kartica ne more prepoznati priključene bliskovne kartice.
  Če želite odpraviti težavo, pojdite v razdelek Upravljanje diskov, izberite želeni pogon, uporabite PCM, da preklopite na črko pogona in nato izberete neuporabljeno črko s seznama (po možnosti črko »F«) ampak ne z njo). Po tem, za vsak slučaj, znova zaženite sistem, odstranite pomnilniško kartico iz bralnika kartic in po ponovnem zagonu ponovno vstavite. Možno je, da bo ta metoda delovala in kartica bo določena.

  Težave z virusnim vplivom

  Nazadnje, ne pozabite, da veliko virusov neposredno obožuje, da so ozemljeni na izmenljivem mediju ali jih vplivajo prek operacijskega sistema. Če je težava v tem, začnite uporabljati zmogljiv prenosni optični bralnik in opravite poglobljen pregled. Kaspersky Rescue Disk je najbolj primeren za te namene. Lahko ga zapišete na optični disk ali bliskovni pogon, nato pa se zaženete s takšnega pogona pred začetkom operacijskega sistema Windows in izvedete pregled, tako da izberete vse s seznama. To lahko traja precej časa (še posebej, če imate višjo stopnjo preverjanja), vendar se rezultat ne bo prisilil čakati. Načeloma lahko uporabite tudi običajne optične bralnike, tako da jih izvajate neposredno v okolju Windows, vendar to morda ne daje želenega rezultata. Poleg tega lahko nekateri izmed njih samodejno odstranijo programe, ki jih potrebujete, saj jih obravnavajo kot neželeno programsko opremo. To se pogosto vidi v prenosni pripomočku Dr. Web CureIt kiIz neznanega razloga definira izdelke programske opreme iObit, tako kot neželena programska oprema.

  Sorodne publikacije