Kako izbrati diagonalo tabličnega računalnika?

Tablični računalnik je večpredstavnostna naprava, ena od podvrst računalnika. Njegova posebnost je zaslon, ki zavzame skoraj celotno področje pripomočka. Hkrati je vhodna naprava. Zato se pri izbiri tablice največ pozornosti posveča zaslonu, in sicer njegovi velikosti. Prikaže svojo vrednost kot diagonalo. Tradicionalno se meri v palcih. Tablične računalnike izdelujejo številne akcije po vsem svetu, vsaka ima svoj pogled na to, kakšna naj bo optimalna diagonala tabličnega računalnika. To ustvarja veliko število modelov različnih velikosti. Kaj je torej pripomoček izbrati zase? Odgovor na to vprašanje je odvisen od namena nakupa naprave. Obstaja več tipičnih diagonal, ki jih proizvajalci najpogosteje uporabljajo.


diagonala 7 palcev

Razmerja 10 x 16. To so najmanjše tablete, ki jih lahko najdemo na trgu (samo 18 centimetrov). To je lahko prednost, če pogosto potrebujete pripomoček. Z lahkoto ga lahko vstavite v žep in je lahka. Ta tableta je zelo primerna za igranje, saj prsti pridejo na vsa področja zaslona. Pomanjkljivost je, da je zaradi majhnega prikaza na njem neprijetno delo. Poleg tega, če želite natisniti besedilo, bo tipkovnica posnela skoraj ves zaslon. Primeri takih tablet: iPad mini 4 Xiaomi MiPad 2 Samsung Galaxy Tab A.

8-palčna diagonala

Razmerje 3 x 4. Ta tableta ni veliko več kot sedem centimetrov, zato ima podobne prednosti: lahkotnost inprenosljivost Preprosto ga je nositi s seboj, pogosto pa ga celo postavi v žep. Njegov zaslon je bolj kvadraten, kar olajša delo z dokumenti in uporabo brskalnika. Toda iz istega razloga gledanje filma na takšni napravi ni zelo prijetno, saj se na vrhu in na dnu zaslona pojavijo črno-beli. Mnogi menijo, da je ta format zlato središče velikih deset-palčnih in majhnih sedem-palčnih modelov.


Primeri takih tablet: Digma Plane 8540E, Lenovo Tab 4 Huawei Mediapad T3.

diagonala 97 palcev

Razmerje 3 x 4. To je resnično velik zaslon. Prilagojen je za tipkanje v dveh rokah in vam omogoča udobno delo v različnih programih. Toda tak pripomoček običajno ima veliko težo in je nerodno, da ga uporabljate na tehtni osnovi. Pod takimi tabletami so pokrovčki, tako da se lahko prosto postavijo na vodoravno površino. Primeri takih tablet: Samsung Galaxy Tab S3 Ipad.

diagonala 101 cm

Razmerje 10 x 16. To je tudi tableta z velikim zaslonom (25 centimetrov). Zaradi svoje oblike je idealen za gledanje filmov. Slika se prikaže na celem zaslonu brez črnih robov. Širok zaslon z visoko ločljivostjo omogoča popolno uživanje v visokokakovostni sliki. Toda v teh tabletah je problem podoben sedem-palčni: tipkovnica na zaslonu v vodoravnem položaju je zelo neprijetna. Ko je naprava nameščena navpično, morate z njo delati.
Primeri tabel z diagonalo 101: LenovoNestandardne diagonalne tablice
Vsak izdelovalec tablet poskuša svoje izdelke narediti posameznega, da bi pritegnil zanimanje potencialnega kupca. Pogosto se to kaže v dejstvu, da na trgu obstajajo modeli z nenavadnimi diagonalami zaslonov. Na primer 89 palcev. Toda bolj zanimive tablete so večje od 10 ".Najpogostejši tip je 129 palcev.Predstavnik takšnih diagonal je Apple iPad Pro.Stroški takšnih naprav je seveda visoka, vendar pa upravičuje samo sebe. iPad Pro je bil prvotno izdelan za zamenjavo vrhunskih računalnikov, vendar zaradi operacijskega sistema iOS) in visokih cen ni mogel pridobiti popularnosti.
Pojav 129-palčnega tableta je presenetil uporabnike, vendar to ni omejitev - Toshiba je v letu 2017 predstavila 24-palčno tablično napravo. To je več kot večina proračunskih računalniških monitorjev. , ki vam omogoča, da prepozna več kot deset dotakne hkrati.To bo koristno, če dve osebi, ki uporabljajo ta tableta poleg.Ob istem času, operacijski sistem podpira zagon dveh aplikacij hkrati z delitvijo na pol. diagonala.

Rezultati

Kakšna je diagonala tablice najboljša? Če potrebujete napravo za gledanje filma, bodite pozorni na tablete z razmerjem 10 x 16. VelikostNa podlagi potrebe po prenosljivosti je vredno izbrati sprejemljiv proračun. Treba je omeniti, da večji zaslon, višji strošek. Za delo z aplikacijami in dokumenti primerne tablete z veliko diagonalo in razmerje 3 x 4. Igrajte bolj priročno na majhnih napravah z diagonalo 7 ali 8 palcev. Če tablete ne zahtevajo visoke mobilnosti in niste omejeni s proračunom, je vredno pozoren na ultra-high-end pripomočke, na primer 129 palcev.

Sorodne publikacije