Kaj je TTL v pingu?

TTL - kaj je to? Čas življenja (TTL) je mehanizem, ki omejuje življenjsko dobo podatkov v omrežju. Podatki se zavržejo, če določena vrednost poteče. Ideja za ustvarjanje je preprečiti distribucijo podatkovnega paketa za nedoločen čas.

Opredelitev

Kaj je TTL? Izraz "življenjska doba" se nanaša na čas ali "skoke", ko je paket nameščen v omrežju, preden ga usmerjevalnik zavrne. Tehnologija se uporablja tudi v drugih kontekstih, vključno s predpomnjenjem CDN in predpomnjenjem DNS.
TTL je vrednost v paketnem protokolu IP, ki poroča omrežnemu usmerjevalniku, paket je bil predolg. V IPv6 se je polje v vsakem paketu preimenovalo. TTL je nameščen v osmem binarnem bitu v glavi paketa in se uporablja za preprečevanje neskončne distribucije paketov na internetu ali v drugem omrežju. Pri posredovanju paketa IP morajo usmerjevalniki zmanjšati TTL za vsaj en vrstni red. Če polje paketa doseže nič, ga usmerjevalnik zazna, zavrne paket in pošlje sporočilo ICMP (internetni kontrolni protokol) nazaj na izvorno vozlišče.


Kako deluje tehnologija?

Če je paket informacij ustvarjen in poslan prek interneta, obstaja tveganje, da se bo še naprej premikal od usmerjevalnika do usmerjevalnika za nedoločen čas. Da bi zmanjšali to možnost, se ustvarijo paketi z datumom poteka, ki se imenuje omejitev trajanja. TTL paket je lahko koristen tudi zaugotavljanje, kako dolgo je bilo v obtoku, in omogočanje pošiljatelju, da prejme informacije o paketnih poteh prek interneta.
Vsak paket ima mesto, kjer shrani številsko vrednost, ki določa, kako dolgo se mora še naprej premikati po omrežju. Vsakič, ko usmerjevalnik prejme paket, odšteje eno vrednost iz računa TTL in jo nato prenese na to lokacijo v omrežju. Če je v vsakem trenutku števec TTL ničelen po odštevanju, bo usmerjevalnik spustil paket in poslal sporočilo ICMP nazaj na izvorno vozlišče.

Tehnični opis postopka

IP TTL je prvotno nameščen v sistemu, pošlje paket. Lahko se namesti v katerokoli vrednost od 1 do 255. Različni operacijski sistemi privzeto nastavijo različne vrednosti. Vsak usmerjevalnik, ki prejme paket, od računa odšteje vsaj 1. Če števec ostane večji od 0, usmerjevalnik pošlje paket, v nasprotnem primeru ga zavrne in pošlje kontrolno sporočilo internetnega protokola (ICMP) prvotnemu gostitelju, kar lahko povzroči ponovno pošiljanje. TTL /hop omejitvena točka mora podpirati neprekinjen tok paketov, ki so obtičali v ciklih usmerjanja (morda zaradi napačnih podatkovnih tabel in zamašitvenih omrežij). V oblaku se kopija MPT (Multiprotocol Label Switching) TTL prekopira iz IP TTL, ko paket IP vstopi v oblak. Ko oddajate MPLS, se TTL kopira v polje, dokler nima nižje vrednosti v polju.

Spreminjanje TTL

ping in traceroute uporablja vrednost TTL, da se poskuša doseči dano vrednostgostiteljski računalnik ali sledenje poti do tega gostitelja. Traceroute pošlje tok paketov z zaporedno višjimi TTL-ji, tako da bo vsak od njih zavrnjen z naslednjim hopom (usmerjevalnikom) na poti do cilja: prvi paket ima TTL enega in ga zavrne prvi usmerjevalnik, drugi pa TTL dveh in ga zavrne naslednji usmerjevalnik. Čas med pošiljanjem paketa in sprejemanjem ustreznega sporočila ICMP se uporablja za izračun vsakega naslednjega časa migracije.
Pri multicastingu IP TTL nadzoruje obseg območja, v katerem je paket mogoče preusmeriti. Pogojni IP je omejen na:
 • 0 - gostitelj;
 • 1 - podomrežje;
 • 32 mest;
 • 64. regija;
 • 128 - celina;
 • 255 - neomejeno.
 • Predpomnjenje TTL in DNS

  Kaj je TTL v kontekstu DNS? Vrednost pove lokalnim strežnikom, kako dolgo naj bo zapis shranjen lokalno, preden bo nova kopija zapisa obnovljena iz DNS. Shramba zapisov je znana kot predpomnilnik DNS, akt o shranjevanju zapisov pa se imenuje predpomnilnik.
  Izraz "življenjska doba" se uporablja tudi za opis časa, v katerem se zapis DNS lahko vrne iz predpomnilnika. V tem kontekstu je USB TTL številčna vrednost, podana v zapisu DNS na avtoritativnem strežniku DNS za domeno, določa število sekund, za katere lahko strežnik za predpomnjenje zagotovi vrednost za pisanje. Ko je od zadnje posodobitve preteklo zahtevano število sekund, se bo predpomnilniški strežnik znova vrnil na strežnik in prejel trenutno (in morda spremenjeno vrednost za zapisovanje).Značilne lastnosti postopka predpomnjenja, kjer je TTL:

 • del sistema domenskih imen.
 • Vzpostavitev verodostojnega imenskega strežnika za vsak zapis vira.
 • Uporablja se za namene predpomnjenja. Vrednost TTL za www.dnsknowledge.com je na primer 86400 sekund (24 ur). Višji kot je vnos TTL, daljše so predpomnjene informacije, manj pa bodo zahteve, ki jih bo moral narediti odjemalec, da najde domeno.
 • Uporablja se za omogočanje strežnika imen, da pospeši rešitev tako, da lokalno shrani rezultate.
 • TTL - Kaj je in kako deluje?

  HTTP čas življenja predstavlja število sekund, za katere se lahko vaša spletna vsebina vrne zahtevi strežnika. Privzeta vrednost je določena z nastavitvami na spletnem strežniku, vendar jo lahko preglasijo nadzorne oznake predpomnilnika, ki določajo, kateri tipi strežnikov lahko predpomnijo podatke. Paket je temeljna enota prenosa informacij v vseh sodobnih računalniških omrežjih in drugih komunikacijskih omrežjih. Usmerjevalnik je elektronska naprava ali programska oprema na ravni omrežja, ki povezuje lokalna ali globalna omrežja in pošilja pakete med njimi.

  Splošne vrednosti

  Običajno je vrednost 86400 sekund, kar je 24 ur. To je dobro izhodišče za večino vnosov. Vendar pa lahko za zapise MX ali CNAME nastavite višji popravek TTL, ker se bodo zelo redko spreminjali. Če je vaša storitev kritična, priporočamo, da nastavite TTL za 1 uro (3600 sekund).

  Primeri uporabe

  Poleg sledenja paketnih poti preko interneta se TTL uporablja v kontekstu shranjevanja v predpomnilniku v določenem časovnem obdobju. Namesto merjenja časa na letih med usmerjevalniki, od katerih vsak lahko traja določeno število ur, nekateri primeri uporabe omrežja delujejo na bolj tradicionalen način. CDN običajno uporablja TTL PL, da določi, kako dolgo naj bo vaša vsebina vročena z mejnega strežnika CDN, preden se nova kopija izvleče iz izvornega strežnika. Pravilno nastavljanje časa med prenosom izvornega strežnika lahko CDN posreduje posodobljeno vsebino brez stalne distribucije izhodnih zahtevkov. Ta optimizacija omogoča, da CDN učinkovito služi vsebini, ki je bližja uporabniku, in tako zmanjša potrebno pasovno širino iz vira. V kontekstu zapisa DNS je TTL numerična vrednost, ki določa, kako dolgo lahko predpomnilnik strežnika DNS služi zapisu, preden stopi v stik z verodostojnim strežnikom DNS in dobi novo kopijo zapisa.

  Sorodne publikacije

  Kaj je TTL v pingu?