Kako obrezati sliko v Photoshopu? Nasveti in triki

Mnogi so morali urejati fotografije, ker niso ustrezali velikosti, nekatere fotografije so imele popačeno barvno ravnotežje, ki ga je bilo treba popraviti. Uporabniki delajo v grafičnem okolju Photoshopa, kjer morate uporabiti različna orodja za upodabljanje in retuširanje fotografij. Številne kombinacije orodij pomagajo temu programu. Nekatere delovne situacije so preprosto rešene. Newbies pogosto govorijo o tem, kako obrezati sliko v Photoshopu CS6. Ni slike, slike in slike, ki se razlikujejo po funkcionalnosti.

Kako obrezati sliko v "Photoshopu" v konturi

Zakaj morate spremeniti velikost slike, jo obrezati? Predstavljajte si, da včasih obstajajo situacije, ko je fotografija ali slika prevelika. Na številnih mestih so slike potrebne za osebni profil uporabnika, ki ne presega določenega števila pik v širini in višini. Na fotografiji so neželeni predmeti, ki jih je mogoče odstraniti. Vse te in številne druge situacije uporabnika razmišljajo o tem, kako obrezati sliko v Photoshopu. Obstaja več načinov, ki se razlikujejo pri izvajanju in uporabi. Na primer, obstajajo metode za hitro obrezovanje, pa tudi za natančnejše upoštevanje elementov in objektov na sliki. Nekatera orodja lahko posežejo samo določena območja (robovi robov, pravokotni in ovalni rez), drugi pa lahko čistijoOdvečno in potrebno je oditi, ne glede na kompleksnost predmetov in slik (pero, čarobna palica, hitra izbira).


Okvirno orodje

To orodje vam omogoča hitro izrezovanje slike, njen del in hitro prilagajanje velikosti. Orodje se nahaja na glavni vrstici bližnjic. Ko je aktivirana, so osvetljene vodoravne in navpične črte na sliki, ki jo razdelijo na devet segmentov. Robove in kote slike lahko premikate, hkrati pa zmanjšate ali povečate parametre dokumenta. Ne smemo pozabiti, da se sprememba slike ne pojavi s preoblikovanjem (raztezanje in vlečenje) predmeta, temveč s popolnim premikom robov. V Photoshopu lahko z uporabo orodja Frame preprosto prilagodite velikost strani. Ko se okvir razširi, bo novo oblikovano območje prazno, zato ga je treba upoštevati tudi pri delu.


Izbira področij

Poleg neposrednega obrezovanja slik je za urejanje dokumentov na voljo tudi postopek v dveh korakih. Zahvaljujoč izbrani funkciji z izbranim predmetom lahko delate z drugačnim delujočim delom. Na plošči za hiter dostop so tri glavne celice z izbirnimi orodji:
  • Izbira različnih geometrijskih objektov (pravokotne in ovalne). Delo s takimi orodji je naslednje. Najprej se označi območje, nato se uporabijo vroče tipke (Delete - izbriše izbrano območje, Ctrl + C in Ctrl + V - za ustvarjanje nove plasti z izbranim predmetom).Iz menija za nadzor postavitve lahko odstranite nepotrebno plast.
  • Izolacija z laso (laso, pravokotni laso, magnetni laso). Oblikovanje območja poteka s kazalcem. Ko je LKM zamašen, je treba izbrati območje in nato spustiti LKM. Kazalec je omejen na območje, ki ga je mogoče spremeniti na enak način kot v zgornjem primeru.
  • Izbor zaradi barvne tonalitete ("Magic Wand" in hitra izbira). Orodja se uporabljajo v izjemnih primerih, saj je izbrano področje netočno. "Magic Wand" se uporablja pri izbiri in obrezovanju besedila in drugih majhnih elementov v velikih količinah, saj druga orodja ne morejo hitro rešiti te naloge. Hitro dodeljevanje je specializirano za dodeljevanje spletnih mest, ki so po barvi podobni prvotno izbranemu elementu.
  • Orodje za pero

    Najbolj priljubljeno orodje, ki omogoča izbiro najtežjih elementov. To orodje tvori zaprto zanko, ki jo nadzorujejo referenčne točke. Izberete lahko zaprto regijo, tako da pokličete kontekstni meni, kjer lahko nastavite rob izbranega območja.

    Sorodne publikacije