Prenosni računalnik Dell Inspiron 7720: pregled in funkcije

Zmogljivi multimedijski prenosniki - stvar, ki je specifična in daleč od vsakršnih potreb. Občinstvo, ki kupuje takšne "avtomobile", je natančno in muhasto. Potencialni kupci želijo od računalnika do maksimuma: visoko zmogljiva, kakovostna slika na zaslonu in velika količina pomnilnika. V tem gradivu bomo govorili o velikanu linije Dell Inspiron, modelu pod kodo 7720. Tipičen 17-palčni prenosni računalnik, nepomemben, zmogljiv in cenovno dostopen.

Pakiranje in dodatki

Prenosni računalnik Dell Inspiron 7720 je standardno opremljen s klasično belo plastično embalažo, ki je precej toga in enostavna za prevoz. Na žalost je v škatli le baterija Dell Inspiron 7720 (6 celic), napajalnik, dokumentacija in garancijska kartica. Nobena dodatna oprema ali dodatna programska oprema ni pravi špartanski komplet, ki ga potrebujete.

Dell Inspiron 7720: Značilnosti naprave

Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele

Velikost3300 gramov

23)

Zaslon17,3 palca, 1920 x 1080 slikovnih pik, mat končaprocesorIntel Core i5 pospešek do 2500 MHzRAM8 gigabajtov

48)
Trdi diskHDD, 1024 GB, 5400 rpmVgrajeni video podsistem


)
Intel HD Graphics 4000Diskretna grafična karticaNVIDIA GeForce GT 650M (2 gigabajta pomnilnika)Kamera1 megapixelBaterija4400 miliamper * letomatična ploščaDell Inspiron 7720-6429 Intel HM77 čipovOperacijski sistemWindows 8

104) Oblikovanje primera
Telo računalnika je izdelano iz eloksiranega aluminija s teksturo v obliki čebeljih celic. Material je prijeten na otip, hkrati pa je zelo neprozoren, kot magnet privlači prstne odtise in prah. Na obodu pokrova je srebrni kovinski vložek, ki laptopu daje dokončano sliko. Anodizirani aluminij ne le pozitivno vpliva na zunanjo zasnovo pripomočka, ampak mu daje tudi stabilnost. Vsi elementi ohišja so nameščeni navzgor, brez zračnosti celo v območju tipkovnice. Okoliška površina ima enako strukturo kot pokrov. Velik zaslon ima dva majhna vijaka, ki sta po videzu precej zanesljiva. Šarnir se ne sesuje in ne škripi in zaslon zadrži pod katerimkoli kotom. Manjka zapora za zaklepanje pokrova v zaprtem položaju.

Komunikacije in akustika

Dell Inspiron 17r 7720 je opremljen s klasičnim nizom vrat, ki jih mora imeti vsak poln prenosnik. Na desni strani so:
 • Ključavnica Kensington.
 • Standardna omrežna vrata.
 • Dva vrata USB A druge generacije.
 • Disk.
 • Na levi strani so:
 • Vrata za priključitev napajalnika.
 • Vrata VGA.
 • Mrežaradiator
 • Vrata HDMI.
 • Dva vrata USB-A druge generacije.
 • Avdio vhod in avdio izhod.
 • Le na zadnji strani je baterija. Na sprednji plošči, LED indikatorji in reža za pomnilniške kartice 8 in 1. Na brezžičnih vmesnikih je Wi-Fi, ki podpira frekvence 80211 in Bluetooth 4.0.
  Zvok v prenosniku ni slab. Uporablja se nestandardni, lastniški zvočniški sistem, ki ga je razvila ekipa SkullCandy (eden vodilnih v digitalnem zvočnem okolju). Zvok je čist, oster, brez ovinkov proti nizkim ali visokim frekvencam. Za podporo globini in dodelitvi nizkih tonov obstaja subwoofer. Impression pokvari programsko opremo. Kljub razpoložljivosti programskega izenačevalnika je težko zgraditi zvok boljši od standardnega in bolje je, da ga ne zlorabljamo.

  Vhodi

  Dell Inspiron 7720 hibridna tipkovnica. Kot pri drugih modelih serije mehanizem temelji na membrani, gumijastem substratu in mehanskih ključih. Tako je dosežena maksimalna stabilnost, vsak ključ je nameščen v telesu in ne v ločeni platformi. Visoka hitrost tiskanja - zasluga pravilnega oddaljevanja ključev drug od drugega. Standardna postavitev se ne bo morala navaditi na dolgo. Na voljo je popolna digitalna enota in tri dodatne funkcijske tipke, od katerih se nekatere lahko povežejo z uporabniškimi funkcijami kot vzorčno izvajanje pogosto uporabljenih programov. Za doplačilo lahko naročite model z osvetljenim ozadjem. Sledilna ploščica uživa v svoji kakovosti. Touchpad je prijeten na dotik, prsti dobro zdrsnejo. Kazalec je natančen, hiter. VelikostPlošče bodo zadovoljile večino uporabnikov sistema Windows, ki so navajeni na kompaktne velikosti sledilne ploščice. Sledilna plošča prepozna gibe z več govoricami (kot na pametnih telefonih), kar pomeni, da pomikanje ne uporablja nujno območja, ki je rezervirano za to. "Miške" tipke se nahajajo tik pod ploščo, imajo mehak dotik, se ne zataknejo. Zaščita pred nenamernimi dotiki je odsotna, zato je treba sledilno ploščico izklopiti pri delu s tipkovnico in igrami.


  Zaslon in kamera

  Prenosnik je opremljen s 17,3-palčnim zaslonom, ki ima ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik. Ločljivost ne kompenzira popolnoma zrnate podobe, posamezne pike pa lahko vidite s prostim očesom. Veliko število slikovnih pik pa omogoča udobno delo z več aplikacijami hkrati. Na splošno je slika lepa, dober prenos barv (kljub pomanjkanju sijajne površine), svetlost na dostojni ravni in porazdelitev enotne osvetlitve. Največja svetlost zaslona je 266 cd /m2, svetlost črne pa je 035 cd /m2. Širina svetlosti je 87%. Kontrast - 726: 1. Takšni rezultati delno zaslužijo matiran zaključek. Na podlagi zaslona je kamera z ločljivostjo 1 milijona slikovnih pik. Ni dodatnih mehanizmov za delo s kamero, vendar so njegove zmogljivosti dovolj za komunikacijo v Skypeu in drugih podobnih programih.

  Produktivnost

  Moč prenosnika bo dovolj. Srce raziskovalnega modela je bil čip Intel Core i5 z največjim pospeškomdo 2.500 megahertzov. Večino časa, procesor teče v ekonomičnem načinu in prihrani energijo baterije, in pod obremenitvijo je vključena Turbo Boost, ki vam omogoča delo s težavnimi programi in igrami s kompleksno 3D grafiko. V spremstvu procesorja, 8 gigabajtov RAM-a, kar je dovolj za zagon velikega števila zavihkov in aplikacij hkrati, ne da bi žrtvovali zmogljivost sistema.
 • Pri preskusu Cinebench R10 pri testiranju enega jedra je računalnik dosegel 4429 točk.
 • Pri istem preskusu je računalnik pri preskušanju vseh jeder dosegel 17092 točk. Dell Inspiron 7720 ima dvojno grafično kartico. Uporablja vgrajen grafični sistem Intel in diskretno grafiko iz Nvidie. Prvi prevzame sistemske naloge in obravnava preproste programe, druga pa obdobje visokih obremenitev, na primer zagon iger.
 • V 3DMark 06 je računalnik dosegel 14418 točk.
 • V programu 3DMark 11 je računalnik dosegel 2312 točk.
 • Med pregledom so bile uvedene nekatere priljubljene igre, moderne glede na prenosni računalnik, in vsaka od njih se je začela z visoko hitrostjo slikanja, kar pomeni, da bo avto obvladal veliko novih iger.
 • V World of Warcraft je prenosni računalnik prikazal do 87 slik na sekundo (visoke grafične nastavitve).
 • Na Skyrim je prenosni računalnik pokazal 41 sličic na sekundo (visoke grafične nastavitve).
 • Prenosni računalnik Diablo III je pokazal 85 slik na sekundo (visoke grafične nastavitve).
 • Operacijski sistem Windows je računalnik nagradil z naslednjimi ocenami:

  Komponenta naprave  Parameter zaupanja  Vrednotenje  Procesor  Preskušanje števila operacij na sekundo

  161)
  7,6 točke  Pomnilnik  Število operacij v sekundi, ki jih opravi pomnilnik  7,6 točke  Grafike  Hitrost Aero vmesnika  ) 7.1 točke  Grafike v igrah  Preskušanje zmogljivosti v kompleksnih 3D aplikacijah in igrah  ) 7,1 točke  glavni trdi disk  Hitrost testiranja  5,9 točke

  Skladiščenje

  trdi disk Hitrost trdega diska je 5400 vrt /min, prostornina pa je 1024 gigabajtov. Ta prostor je dovolj za shranjevanje velike zbirke filmov in foto galerij. Vtis pokvari nizko produktivnost. Proizvajalec je prenehal opremljati to linijo računalnikov z diski SSD, kar vpliva na hitrost in zagon sistema.
 • Hitrost serijskega branja - 100,8 megabajtov na sekundo.
 • Hitrost zaporednega snemanja je 97 megabajtov na sekundo.
 • Avtonomija, ogrevanje in hrup

  Ko pride do tako močne naprave, boste neizogibno začeli razmišljati o tem, koliko bo povzročala hrup, segrevala in koliko lahko deluje na en sam polnjenje baterije. Pregled Dell Inspiron 7720 je pokazal, da za vse tri parametre laptop ni slabša od konkurentov. Raven hrupa se razlikuje glede naod naloge. Ko zaganjate računalnik, doseže 44 decibelov, če ni naloženega več kot 31 decibelov. Da bi bila slika jasnejša, je vredno razumeti, da se hrup, ki je opazen za človeško uho, začne pri 40 decibelih, in vse pod 30 je dobesedno tišina. V mirovanju se prenosnik ne segreje veliko, pri sobni temperaturi 25 stopinj Celzija, ne doseže več kot 36 stopinj, kar ni zelo opazno. Pri nakladanju ta indeks raste do 53 stopinj, kar je že opazno. Nalivanje olja v ogenj je dejstvo, da je glavno ogrevanje na levi strani prenosnega računalnika, in to je priljubljeno področje igralcev.
  In kar je najpomembnejše - avtonomija.
 • Brez obremenitve lahko računalnik živi več kot 5 ur (brez priključitve na omrežje in z minimalno svetlostjo zaslona).
 • Pri nizki obremenitvi lahko računalnik živi skoraj 4 ure (Wi-Fi in spletni brskalnik).
 • Če gledate film, lahko računalnik preživi največ 2 uri in 30 minut.
 • Pri največji obremenitvi največ eno uro.
 • Ta stopnja avtonomije je dosežena na račun energijsko intenzivnega čipa podjetja Intel.

  Primerjava s konkurenti

  Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele.

  Parametri  Dell Inspiron 7720  Samsung P550PC  Lenovo IdeaPad Y580  Dimenzije  41 od 28 od 3,7 centimetrov  251)

  41 s 2835 centimetrov  36,7 po 24 x 3 cm  38,5 by 2535 centimetrov
  263)

  Zaslon
  17.3 palcev, 1920 pri 1080 slikovnih pik  17.3 palcev, 1920 pri 1080 slikovnih pik  15.6 palcev, 1600 na 900 glossy  15.6 palcev, 1366 na 768 sijajni  procesor  ) Intel Core i7  Intel Core i7  Intel Core i7  302)


  Pomnilnik  8 gigabajtov  8 gigabajtov

  316)
  8 gigabajtov  4 gigabajti  skladiščenje  1024 gigabajti
  )


  750 gigabajtov  1024 gigabajtov  750 gigabajtov  Grafična kartica  GeForce GT650M

  352)
  GeForce GT650M  GeForce GT 650M  Baterija GeForce GTX 660M  4400 milliamper * ura  5200 milliamper * ur  4800 milliamp * h
  )


  450000 milliamper * ura

  Na podlagi podatkov v tabeli lahko rečemo, da je ta računalnik najbolj uravnotežena rešitev, ki je primerna za večino uporabnikov, saj samozavestno zmaga razmerje teh in - kakovost. Izdelek iz ASUS-a bo imel koristi od bolj zmogljive baterije in bo morda pokazal nekoliko večjo zmogljivost, saj uporablja quad-core procesor Intel Core i7, hkrati pa je veliko dražji. Konkurenti v obliki Samsung in Lenovo ponujajo računalnike druge kategorije, bolj kompaktne, vendar ne manj tehnične opreme in časa avtonomnega dela.

  Rezultati

  Prenosni računalnik Dell Inspiron 7720izgleda zelo dostojno. Material na telesu in montaži na visoki ravni, tekstura pritegne pozornost in prijeten na dotik. Tipkovnica je stabilna in udobna. Obstaja model pritiska na tipko. "Iron" pod pokrovom naprave je presenetljivo, da bo pokrival potrebe vsakega potrošnika. To je slabo, da Dell ni uspelo zagotoviti tako močan "avto" na trenutek voziti se, vsaj v predpomnilniku datotek, vendar je še vedno mogoče storiti na lastno z odstranitvijo pogona. Uživanje v avtonomiji računalnika, 4 ure pri povprečni obremenitvi na tako velik in močan laptop so vredni stroškov. Cena v času izdaje je znašala ~ 1000 $. Pros:
 • Velik mat zaslon.
 • Zanesljiva tipkovnica.
 • Natančna in udobna sledilna ploščica.
 • Dobra optimizacija in delovni čas iz ene polnjenja.
 • Proti:
 • Intel Core i517-palčni prenosni računalnik.
 • Počasni trdi disk.
 • Odsotnost svetlobne osvetlitve v osnovni konfiguraciji.
 • Sorodne publikacije