Pralni stroji, hladilniki, televizorji, telefoni LG: proizvajalec (država)

LG je dobro znana svetovna blagovna znamka Južne Koreje, proizvajalec gospodinjskih aparatov in elektronike. Kratica LG pomeni Lucky GoldStar ("srečna zlata zvezda"). Nekoč se je združena blagovna znamka pojavila z združitvijo dveh enakih podjetij. Za njihove ustvarjalce je ta odločitev dejansko postala zlata zvezda, ki je prinesla veliko dobička. Doslej je več kot 90 tisoč zaposlenih v podjetju delovalo po vsem svetu in zagotavljalo njegovo blaginjo.

Zgodovina blagovne znamke

Datum ustanovitve korporacije LG Electronics velja za leto ustanovitve prve od dveh konglomeratnih podjetij - Lucky. To je 1947. Druga blagovna znamka se je pojavila 11 let kasneje. Na začetku so bili izdelki podjetja daleč od tistega, kar zdaj vidimo na trgih. Šele v zgodnjih šestdesetih letih 20. stoletja je GoldStar izdal novost tega časa - radijski sprejemnik. Kasneje se je pojavil združeni proizvajalec LG. Država porekla blagovne znamke je Južna Koreja. Tam je bil proizveden in še naprej proizveden znaten del opreme.


LG v Rusiji

V začetku 60. let prejšnjega stoletja je družba začela izvažati stroje ne le na domači, temveč tudi na svetovni trg. Res je, potem je bila znana kot zlata in ne kot proizvajalka LG-ja. Država v tistem času ni proizvajala opreme v tujini in prav ta organizacija je postala prva znana južnokorejska blagovna znamka.
Vendar pa je v Rusiji (takrat ZSSR) le malo vedel za njen obstoj. Podjetje je pridobilo široko popularnostšele v zgodnjih 90. letih 20. stoletja, ko je blago na domačem trgu poplavilo iz Kitajske in Koreje. Malo pozneje, že leta 2006, je bila v Rusiji odprta velika tovarna za proizvodnjo pralnih strojev, hladilnikov, računalniških monitorjev in televizorjev.


Pri modelih, ki jih je izdalo podjetje, se spremeni le kraj montaže, bistvo tehnologije ostaja nespremenjeno. LG je proizvajalec, država montaže katerega izdelek nima posebnega pomena. Tovrstne naprave se nahajajo na Kitajskem, Tajvanu, v Indoneziji, na Filipinih in seveda v domu znane blagovne znamke - v Južni Koreji.

Značilnosti proizvodnje

Tovarne uporabljajo načelo transportnega sklopa. Vsak delavec je na svojem mestu in opravlja le 1 do 2 operacije. Za izdelavo enega monitorja ali televizorja potrebujete le nekaj minut. Vsak delavec ima svoj nabor podrobnosti, ki jih uporablja. Nekateri so izdelani v Rusiji. Ko gre za monitorje in televizorje, so to preproste komponente, torbice, preprosti čipi.
V zvezi s hladilniki in pralnimi stroji so v njih do 60% delov domače proizvodnje, čeprav dokumenti kažejo, da je proizvajalec LG. Država montaže ne dobavlja samo hladilnih sistemov in kompresorjev - teh delov uvožene proizvodnje. Na transportnem traku so sestavljeni tudi pralni stroji in hladilniki, vendar je zaradi zahtevnosti nekaterih operacij lahko naenkrat izveden več ljudi. To se stori, da bi zmanjšali končne stroške proizvodnje. Če nosite vsakegažarnice iz Koreje, potem bo končna cena izdelka za red velikosti višja od domačih analogov. Zaradi tega bo tehnika nekonkurenčna na trgu in daleč od boljše kakovosti.

Nadzor kakovosti v tovarnah

Visoka kakovost opreme LG je drugačna. Katera država proizvajalka ni pomembna, postopek preverjanja kakovosti za vse obrate je eden. Vsak televizor in monitor sta povezana po preverjanju skladnosti s standardi. Selektivno je testiranih 3 odstotke modelov. Pustite jih delati en dan pri visokih temperaturah okolja, kar občasno povzroča napetosti. Če je napaka odkrita v vsaj eni kopiji, bo celotna pošiljka prekinjena in poslana na ponovni pregled. To velja za druge vrste opreme. Izdelki, ki se sproščajo iz rastline, so enako varni za ljudi in okolje.

Pralni stroji

Kot že omenjeno, Rusija od leta 2006 proizvaja pralne stroje LG. "Država proizvajalka - Južna Koreja" - ta napis je mogoče najti le na posameznih kopijah, običajno na novih izdelkih, ki se še ne uvajajo v serijsko proizvodnjo in so eksperimentalni. Posebnosti modelov, ki so jih izdali pod to blagovno znamko, so inovativnost, zanesljivost, preprostost in udobje. Obstajajo številne posebnosti pralnih strojev LG:
 • Uporaba direktnega pogona motorja. Boben je pritrjen neposredno na motor (brez uporabe traku), kar bistveno zmanjša hrup in vibracije ter poveča zanesljivostpovezavo
 • Veliko število programov in zmogljivosti. Tudi osnovni modeli lahko uravnavajo temperaturo, hitrost vrtenja, izberejo optimalni program za želeno vrsto tkanine.
 • Skupina se stalno posodablja. Na primer, v kabinah trgovin se je pred kratkim pojavil nov izdelek - pralni stroj z dvema bobnima. Nekateri modeli uporabljajo TrueSteam - tehnologijo obdelave pare. Omogoča odstranjevanje neprijetnih vonjav in manjše kontaminacije iz občutljivega perila.
 • Hladilniki

  Poljska, Kitajska in Rusija - tam se proizvajajo hladilniki LG. Država-proizvajalec je odvisen od samih modelov. V Rusiji proizvajajo proračunske modele ekonomskega razreda, ki so na voljo na povprečnem potrošniku na Poljskem, bolj zapleteni večkomorni premium hladilniki. Na Kitajskem so izdelani modeli z dvema vratoma, ti Side by Side. Za razliko od televizije se del sestavnih delov proizvaja na mestu montaže: pritisnite dno, zadnjo steno in vrata agregatov.

  Med razlikovalnimi značilnostmi hladilnikov, ki jih proizvaja LG, lahko določite linearni inverterski kompresor, ki zmanjša porabo energije in zmanjša raven hrupa, ki je del modela No Frost. Omenimo lahko tudi tehnologijo Multi Air Flow - večnitno distribucijo hladnega zraka po prostornini hladilne komore. Wi-Fi je še ena možnost, ki jo najdemo v najnovejših modelih tega podjetja. Ko priključite aplikacijo, bo lastnik pametnega telefona prejel opozorilo o odprtih vratih in spreminjanju temperature v fotoaparatih. Lahko se bo oddaljeno vklopilnačin hitrega zamrzovanja in počitka ter diagnosticiranje enote.

  Televizorji

  Večino tehnologije družbe LG sestavljajo televizorji. Vodstvo podjetja veliko vlaga v razvoj inovacij. Ena od najnovejših inovacij, prototipov, ki so se pojavili leta 2015 - prilagodljiv zaslon TV, ki se lahko zloži v cev. Takšni ekskluzivni modeli so sprva razviti v raziskovalnem centru, nato pa se začnejo množično proizvajati za gospodarsko učinkovitost. Veliko bolj pogosto kupci zanimajo, kje se nahaja LG-jeva televizijska produkcija. Proizvajalec modelov masovnega trga - Rusija. Na eni od štirih delavnic v predmestju Moskve se večina televizorjev zbira na tekočem traku. Kot smo že omenili, večina komponent (razen sekundarnih vozlišč) prihaja iz tujine. Telefoni
  Telefoni so za družbo LG relativno nova. Šele leta 1996 se je začela izvajati LG Mobile Communications, ki razvija in izdaja sodobne modele. V samo nekaj letih so telefoni pod znamko LG osvojili prvi ruski in nato evropski trg. Že leta 2005 je bila družba ena izmed petih svetovnih dobaviteljev mobilnih naprav. Dandanes ta linija ni omejena na nekatere telefone, paket izdelkov pa se napolni s pametnimi telefoni in tablicami. Kje zbirajo vse mobilne telefone, vključno s telefoni LG? Država proizvajalca mobilnih naprav je Kitajska. Tam zbirajo tablete, snemalnike in igralce. Kljub temu, da je proizvodnja pametnih telefonovNe gre za osnovno dejavnost podjetja LG, temveč se trudi, da ne zaostaja za svetovnimi voditelji in nenehno postavlja nove izdelke na svetovni trg.
  Do danes je glavna usmeritev razvoja naprava, ki temelji na Androidu, in serija Windows Phone 7 Optimus. LG je izdal prvi na svetu dual-core pametni telefon in telefon za 3D vsebino. V sodobnih modelih se nenehno izvajajo vsi najnovejši dosežki na področju zaslonov, ki je bil nekoč poimenovan kot naprava z najbolj živahnim zaslonom.

  Možnosti za razvoj podjetja

  Očitno v Rusiji in Evropi ni nikogar, ki ne bi bil seznanjen z družbo LG. Proizvajalec blagovne znamke je bil prvotno Južna Koreja, danes so tovarne korporacije po vsem svetu. Sodeč po četrtletnem poročilu se prihodki podjetja povečujejo le s povečevanjem proizvodnih zmogljivosti. Uspeva le v smeri vrhunskih pametnih telefonov. Jezik še ni odprt glede odprtja novih tovarn, vendar so operativna podjetja polno naložena.

  Sorodne publikacije