Xeon E3-1240 strežniški procesor Intel2: popolna kombinacija cene in kakovosti

Osrednja procesorska naprava Xeon E3-1240, čeprav jo je družba Intel izdala leta 2012, je še vedno pomembna za izvajanje visoko zmogljivih strežnikov ali delovnih postaj na profesionalni ravni. Ta čip se ponaša z odlično kombinacijo specifikacij in stroškov. Gre za ta polprevodniški kristal in bo obravnavano v našem preglednem članku.

Namen
Kot smo že omenili, je namen Intel Xeon E3-1240 ustvariti visoko zmogljive strežniške računalnike. Drugo možno področje uporabe so delovna mesta, specializirana za reševanje problemov s povečano kompleksnostjo. Kot v prvem primeru, v drugem primeru pa so možnosti silicijevega čipa, upoštevane v danem materialu, dovolj za rešitev katere koli naloge. Nekateri računalniški navdušenci prav tako uporabljajo to CPU, da ustvarijo igralni računalnik na premijski ravni, vendar je z gospodarskega vidika bolj zaželeno uporabljati i7 za te namene. Ta procesor ima nižje stroške in njegova hitrost je v tem načinu skoraj identična junaku tega pregleda.


Parametri čipa

Mikroprocesorska arhitektura druge generacije Jedro s kodnim imenom Sandy Bridge je pripadalo Xeonu E3-1240. 8 logičnih jeder. Frekvenca ure v tem primeru bi lahkood 33 do 37 GHz. V tem primeru je množiteljski čip blokiran in nekako dodatno povečanje zmogljivosti v tem primeru ni mogoče. Polprevodniški kristal te CPU je bil izdelan pri 32 nm tehnološkega procesa. Paket toplote je bil 80 W, najvišja dovoljena temperatura pa je bila 69 ° C. Predpomnilnik tretje stopnje omogoča, da se lahko shrani do 8 MB podatkov in seveda navodil. Vrsta pomnilnika, s katerim lahko procesor komunicira, je DDR3. Krmilnik tega mikroprocesorja lahko obravnava do 32 GB RAM-a. Priključek procesorja, ki je nameščen na ta čip - LGA1155. Ampak še enkrat, ne more matične plošče s takšno vtičnico se lahko namesti na CPU, ampak samo na strežniku.


Mnenja, cena

Na začetku prodaje je bil Xeon E3 - 1240 ocenjen na 250-261 dolarjev (približno 14800 rubljev). Poleg tega je bilo ob nižjih stroških mogoče kupiti različico dobave Traila, ki ni imel standardnega hladilnega sistema. V drugem primeru za 261 dolarjev je bilo mogoče kupiti škatlasto različico CPU s hladilnikom in termopasto z blagovno znamko. Zdaj se je strošek te procesorske rešitve zmanjšal in ga je mogoče kupiti za 120-150 dolarjev (7100-8800 rubljev). Tudi pri sestavljanju novega strežnika je bolje uporabiti rešitev LGA2011-v3. Seveda, medtem ko se stroški PC se povečuje, vendar tukaj je hitrost večkrat povečala zaradi bolj napredne arhitekture, nove pomnilnika DDR4 in 4-kanalni pomnilniški krmilnik. Ko popravite strežnik, ki temelji na LGA1155, je to lahko resnično stvar. Prednosti tega čipa so lastniki pregledovVključujejo visoko hitrost, odlično energetsko učinkovitost in zmogljivost. Edina je njegova - to je visok strošek, vendar CPU strežnika na drugačen način ne more biti.

Sklep

Za svoj čas je bil Xeon E3 - 1240 odličen silicijev mikroprocesor. Še vedno je pomembna in vam omogoča, da rešite vse naloge, ki so ji dodeljene. Seveda so zdaj na voljo naprednejše procesorske rešitve, vendar je v času izdaje ta čip omogočal izjemno visoko zmogljivost, ki vam že zdaj omogoča reševanje problemov na kateri koli ravni kompleksnosti. Poleg tega lahko takšen procesor leži ne le v osnovi strežnika ali delovne postaje, ampak tudi v igralnem računalniku ali grafičnih opravilih.

Sorodne publikacije