Kako je na tipkovnici apostrof (vejica na vrhu)

Zgornja koma ali apostrof, če se pravilno imenuje ta znak, se pogosto nahaja v slovnici jezikov narodov različnih držav. V nekaterih primerih se na vrhu v slovnici ruskega jezika uporablja vejica. Ta znak lahko uporabite s tipkami na tipkovnici, v meniju za posebne znake v urejevalniku Word ali vročih tipkah.

Uporaba zgornje kome

Apostrof je eden od simbolov črkovanja v obliki zgornje komure zgornjega ustroja, ki najde uporabo v jeziku n na naslednjih točkah:
 • pisanje besed ali imen tujega izvora z uporabo apostrofa, pred katerim je na vrhu zgornja vejica - simboli. Imena "O" ali "D", na primer, so vsem znana: d'Argentan, O'Connor;
 • tuja splošno sprejeta imena geografskih objektov, na primer Côte d'Or;
 • besede, ki pišejo v latinici, vendar dodajo rusko pripono (E-mail).
 • Glavni načini za ustvarjanje apostrofa v dokumentu

  Vejico na vrhu dokumentov je mogoče obravnavati na različne načine. Začnimo z najpreprostejšim - z aktivno angleško postavitvijo tipkovnice pritisnite gumb "e", zaradi česar se na zaslonu prikaže zahtevani znak "".


  Če uporabljate ukrajinsko postavitev, se vejica na vrhu izda na ločenem ključu, ki ustreza položaju črke "e" v ukrajinski postavitvi.

  Drugi načini

  Zgornje metode so pogosto zelo neprimerne, ker morate stalno spreminjati razporeditev tipkovnice. Pri tipkanjuveliko število znakov ljudem, ki se nenehno ukvarjajo z nizom besedil, morajo iskati druge možnosti za vstavljanje apostrofa. Razmislite o tem, kako postaviti nekoga na vrh besede, ne da bi spremenili razporeditev tipkovnice.


 • Postavite kazalec v dokument na mestu, kjer želite postaviti zgornjo komo.
 • Pritisnite tipko Alt in jo zadržite.
 • Vpišite oznako "0146".
 • Nato spustite tipko Alt.
 • Navsezadnje dobimo znak, ki ga potrebujemo na pravem mestu dokumenta, samo nujnost uporabe nadzorne plošče tipkovnice, namesto številk nad črto.

  Zaključek

  Če povzamemo, lahko zaključimo, da je apostrofezija možna z uporabo simbola "vejica na vrhu" na tipkovnici ali z uporabo kode simbola. Apostrof lahko uporabite tudi z uporabo menija znakov. Ne glede na način, ki ga izberete, bo končni rezultat tisti, ki ga potrebujete. Vendar pa tako različne metode omogočajo uporabniku, da samostojno izbere tistega, ki mu je bolj primeren.

  Sorodne publikacije