Kako izbrati zmogljiv prenosnik za delo z grafiko?

Ta članek odgovarja na vprašanje: "Kako izbrati najboljši močni prenosnik za grafiko v aplikacijah, kot so 3ds Max in After Effects?". Cena prenosnega računalnika za 3D-simulacijo je veliko višja od cene običajnega računalnika. Če niste pripravljeni plačati več kot 50 tisoč rubljev, potem ne računajte na stabilno delo kompleksnih aplikacij.

CPU

Tridimenzionalna simulacijska programska oprema je predvsem zahtevna za tri parametre računalnika:
 • zmogljivost procesorja;
 • hitrost grafične kartice;
 • ODP.
 • Trg računalniških komponent za uporabnike zastopajo izključno osrednji procesorji AMD in Intel. Vrhunski modeli vseh proizvajalcev so odlični za računalniške igre. Če potrebujete zmogljiv prenosni računalnik za delo z grafiko, je vredno ustaviti izbiro prenosnih računalnikov s procesorji podjetja Intel. Kar zadeva zmogljivost, je AMD-jeva CPE bistveno slabša od CPU-jev.


  Najboljša izbira je družina i7. Število jeder - najmanj štiri. Zaželeno je, da oznaka vključuje pripono n ali Q. X - pomeni ekstremno z večjo produktivnostjo. H procesor je posebej zasnovan za visoko zmogljivost pri obdelavi računalniške grafike. Pripone Y, U M so vključene v označevanje CPU modelov z zmanjšano porabo energije. Takšni procesorji bodo pomagali povečati življenjsko dobo prenosnega računalnika. Ta značilnost je sekundarna, ker smo izbrali zmogljiv prenosnik za grafiko.

  Frekvenca in predpomnilnik

  Preden izberete določen model CPU, morate preučiti dve glavni značilnosti - hitrost in velikost predpomnilnika. Če izberete med procesorji iste arhitekture, je pravilo - bolj ko je, tem bolje.


  Neizkušeni uporabniki redko preverjajo obseg predpomnilnika. Predpomnilnik je pomnilnik v samem procesorju. Jedra izmenjujejo informacije z njim čim prej. Več navodil je lahko shranjenih v predpomnilniku, manj je verjetno, da se CPU obrne na RAM. Zato CPU deluje bolj učinkovito, če je obseg tega pomnilnika višji. Če primerjate CPU različnih arhitektur, je treba preučiti konsolidirane tabele uspešnosti. Pri opravljanju istih nalog je nujno preveriti učinkovitost. Samo na ta način lahko skoraj razumete, kako stabilen bo laptop za delo z grafiko. Ocena modelov je objavljena v specializiranih izdajah. Moram reči, da imajo običajno informacije o prenosnih računalnikih najbolj priljubljenih proizvajalcev. Zato je primerjanje manj znanih modelov težko in včasih nemogoče brez neodvisnih testov naprav.

  Video pristojbina

  Če je proračun omejen, izberite prenosni računalnik, ki je opremljen s produktivno grafično kartico za igre na srečo. Bodite pozorni na naslednje parametre: frekvenca pomnilnika in jedro, prostornina GDDR, velikost zbiralnikov. V vsakem primeru bi bilo treba izbrati veliko število. Če želite opravilo poenostaviti, pregledajte spletna mesta, ki imajo rezultate testov grafične kartice.
  Če cena ni pomembna, izberite zmogljiv prenosni računalnikz grafiko, ki ima nameščeno grafično kartico Nvidia Quadro ali AMP FirePro. Takšne naprave uporabljajo ustvarjalci posebnih učinkov za gibljive slike in inženirje za kompleksno modeliranje, znanstveniki pa za matematične izračune.
  Prenosni računalnik z integriranim grafičnim pospeševalnikom absolutno ni primeren za grafično obdelavo. Njihova produktivnost bo dovolj za pisarniško delo in multimedijske funkcije.

  RAM

  Močan prenosnik za grafično delo mora biti opremljen z vsaj 8 GB RAM-a. Poleg tega strokovnjaki svetujejo, naj bodo pozorni na čas in pogostost.
  Časovni presledki kažejo, koliko časa potrebujete za dostop do RAM-a. Manj časa, tem bolje. Frekvenca določa, koliko podatkov se lahko prenese iz RAM-a drugih naprav v enem ciklu. Čim višji je ta kazalnik, tem bolje. Če ste izbrali prenosni računalnik, ki je idealen za vse parametre, poleg količine RAM-a, ne hitite zavrniti nakupa. Ugotovite, ali lahko namestite dodatne pomnilniške palice ali jih nadomestite s privzetimi.

  Monitor

  Pri izbiri zmogljivega prenosnega računalnika za grafiko morate biti pozorni na zaslon. Najpogostejši zasloni LCD so dve vrsti prenosnih računalnikov: TN in IPS. Slednji tip monitorjev je najbolj primeren za grafično obdelavo. Njihove prednosti:
 • široki koti gledanja (do 178 stopinj);
 • najmanjše izkrivljanje barve;
 • visok kontrast. Slabosti matrik IPS vključujejo velik odzivni čas. Pod temIzraz se nanaša na obdobje, ki je potrebno za spremembo aktivnosti piksla. Odličen odzivni čas je ključnega pomena za igralce v kinematografih ali računalniške igralce. Pri delih, namenjenih obdelavi grafike, taka pomanjkljivost ni kritična. Odzivni čas matrike TN je minimalen, vendar barvna natančnost ni dovolj visoka. Zaradi majhnih kotov gledanja je delo neprijetno.

  Zmogljiv prenosnik za grafiko. Kakšna je velikost zaslona?

  Velikost zaslona je značilnost, ki je izbrana na podlagi osebnih preferenc. Na to temo lahko dajo le splošne nasvete. Če je prenosni računalnik potreben za poslovna potovanja, za uporabo med izobraževalnim procesom, je bolje, da napravo raje izberete z zaslonom od 13 do 15 cm. Teža in velikost tega prenosnika sta majhna, kar omogoča enostavno premikanje.
  Če pogosta uporaba prenosnega računalnika ni potrebna, je bolje, da napravo dvignete z velikim zaslonom. Dejstvo je, da vmesnik profesionalne programske opreme vključuje veliko elementov. Na majhnem zaslonu bo njihovo kopičenje olajšalo delo. Na velikem - bo uporabnik lahko porazdelil plošče in okna na primeren način.
  Poleg tega je treba ugotoviti, ali bodo v prihodnosti na prenosni računalnik priključeni dodatni monitorji. Delo z grafiko na več zaslonih je bolj priročno. Na primer, eden od njih se lahko nahaja nadzor, drugi - glavni delovni prostor, tretji - urejevalnik besedila. Ta pristop odpravlja potrebo po pogostem preklapljanju med delovnimi področji. To bo pospešilo opravila. Če steČe boste uporabljali prenosni računalnik z dodatnimi monitorji, poskrbite, da bo opremljen s potrebnim številom video izhodov.
 • Sorodne publikacije