Overclocking GTX 1060. Program za overclocking grafične kartice

Vsako leto obstaja veliko število grafičnih kartic, ki postajajo priljubljene ne samo za delovne sisteme, ampak tudi za igralne računalnike. Odkar se je pojavila grafična kartica GTX 1060, je bilo že dolgo časa.

O video kartici

Nvidia je znana po periodični izdaji grafičnih kartic, ki lahko zapolni manjkajoča mesta v enem ali drugem segmentu. To se je zgodilo tudi z GTX 1060. Ta model je bil izdan kot posodobitev zastarelih grafičnih procesorjev.


Kljub dejstvu, da je bila prejšnja grafična kartica GTX 1050 Ti izdana na 14-nm procesorju, je novi model uporabil nekoliko slabšo tehnologijo. Kljub temu ima overclocking GTX 1060 ogromen potencial. Model velja za učinkovitega grafičnega procesorja za rudarstvo. Preden razmislimo o več spremembah, je pomembno razumeti, kaj je ponudila referenčna različica tega modela.

Specifikacije GTX 1060

Ta model temelji na arhitekturi Pascal, ima hitrost pomnilnika 8 GHz na sekundo, relativna frekvenca video pomnilnika je 14 X. Video kartica je prejela dejansko frekvenco 1708 MHz. Predvidevali smo, da bo model izdan v dveh različicah. Ventilator 6GB ima 1280 jeder CUDA, video GDDR5 6 GB in frekvenco 1708 MHz. Video kartica z zmogljivostjo 3 GB je opremljena z 1024 jedri CUDA. Ker se pogosto upošteva GTX 1060 overclocking za pristanek, je pomemben heksadecen. Vredno je omeniti, da model 3 GB ne spada v last Etheriuma. To je posledica dejstva, da glasnosti do 3 GB ni mogoče trajno shranitipridelava posebnih datotek za pristanek. Edina stvar, ki jo lahko naredite, je poskusiti ustvariti ZCash.


Različica 6 GB je odlična za ta proces. Model ima dobro osnovno čistost, čeprav so možnosti za overclocking zelo visoke. Na primer, za razliko od GTX 1050 Ti bo ta model lahko dvignil frekvence veliko višje.

Spremembe

Izkazalo se je, da je overclockiranje grafične kartice GTX 1060 3Gb manj pomembno kot starejša različica modela. Tudi če ne upoštevate lastništva, priljubljene računalniške igre zahtevajo vedno več prostora. Vodilni proizvajalci poskušajo razviti video kartice, ki bi imele več kot 4 GB video pomnilnika. Kot vedno, po tem, ko je podjetje Nvidia prejelo referenčno različico, so proizvajalci začeli razvijati modificirane grafične kartice. Nereferenčne naprave se pojavijo v naslednjem letu in se borijo za pravico do prve. Kot vedno so Asus, MSI, Gigabyte in Palit med vodilnimi.

Asusov izdelek

Asus GTX 1060 je izšel v več različicah. Razliko je mogoče opaziti ne le v tehničnih značilnostih, temveč tudi pri oblikovanju modela. Kljub dejstvu, da se je GTX 1060 iz NVIDIA pojavil leta 2016, je družba uvedla posodobljeno različico v enem letu. Zato je po referenčni različici njegova sprememba prišla od podjetja Asus.
Proizvajalec ne izdaja svojih tradicij in postavlja nove modele v blagovne znamke. Ta grafična kartica je bila dostavljena v kompaktni kartonski škatli, okrašeni v stilu, značilnem za proizvajalca.
Na sprednji strani embalaže je, kot vedno, nameščenaglavne značilnosti modela. Hkrati je bilo mogoče videti, da je pihal tovarniški overclock. Na hrbtni strani škatle je proizvajalec postavil modelne fotografije, pa tudi opis funkcij in tehnologij. V paketu ni nič posebnega. Tu je poleg same naprave še DVD z gonilniki in programsko opremo ter navodila za namestitev.

Videz Asusa

Ker je Asus GTX 1060 odlična grafična kartica, je dobro delovala na videz. Pred nami je dvodelni model, ki je prekrit z zaščitnim ohišjem od zgoraj in od spodaj. Kljub običajnim trendom tega podjetja ta model iz določenega razloga ni spadal v serijo "sova". Čeprav je ohišje ventilatorja zelo podobno znani ptičji podobi.
Zadnji del plošče je prekrit s kovinsko ploščo, ki ščiti ne le tekstolit, temveč tudi baterije. Pod ohišjem je velik radiator s cevi za odvajanje toplote. Vmesniška plošča ima 5 priključkov, vključno z DVI-D, parom HDMI 2.0 in parom DisplayPort. V bližini pristanišč je rešetka hladilnika, skozi katero se delno umakne segret zrak.

Specifikacije Asusa

Ta model se praktično ne razlikuje od referenčne različice. Izdelana je na 16-nm procesorju, 200 mm kvadratnem kristalnem področju in številnih tranzistorjih 4400 milijonov.Ker smo overclockirani, je frekvenca grafičnega procesorja 1595 MHz v primerjavi s 1506 referenco. V načinu Boost se ta indikator dvigne na 1810 MHz. Kot rezultat tovarniškega overclockinga GTX 1060 od Asusa so se povečale teoretične najvišje stopnje barvanja in vzorčenja.teksture Pri 12% povečala frekvenco video pomnilnika. Zdaj je 9028 MHz. Prijetno bonus je bil, da je bil ta model lažji na 300 p.

Overclocking Asus

Zaradi dejstva, da je model že v škatli je overclock, overclocking in potencial ni dal upanja. Vendar pa je bilo povečanje pogostosti prijeten bonus. Za overclocking se je omejitev hrane povečala za 113%, temperatura pa se je povečala na največ 92 stopinj. Kot rezultat, procesor pospešila do 110 MHz, in video pomnilnik - na 730 MHz.
Stopnja 1920 MHz je bila stabilna. Čeprav je bilo, glede na podatke spremljanja, možno overclock do 2050 MHz. Toda v tem primeru je morda prišlo do okvare grafične kartice. Med overclockingom se je dobro pokazal hladilni sistem, ki je dvignil temperaturo za samo 2 stopinji.

MSI

Kot vedno je bil MSI "pred celim planetom". Po izdaji GTX 1060 je ta proizvajalec takoj razvil nadgrajeno različico, imenovano Gaming X 6G. Iz naslova je jasno, da ta model vsebuje video pomnilnik 6 GB.
Kot vedno, MSI navdušuje oboževalce s svojimi svetlimi škatlami. Ta model je prav tako postavljen v rdeči paket z že znanimi grafičnimi elementi. Sprednji del je slika samega modela in njegove glavne značilnosti.

Videz MSI

Velik bonus je bil ta, da razvijalec te različice ni poslabšal samo zato, ker ima manjšo količino video pomnilnika kot zmogljivejša rešitev. Kljub dejstvu, da je plošča sama po sebi enostavna in ima nizko porabo energije, se je podjetje odločilo, da se ne bo dotikalohladilnega sistema in ga ne poenostavijo. Tkanine so prekrite s hladilnikom, druga pa je zaščitena z ohišjem. Narejen je v rdeči in črni barvi, ima vgrajene ventilatorje. Skupna dolžina kartice je približno 28 cm. Od zadaj so se odločili za zaščito tekstolita in elementov kovinske plošče. Poleg standardnih lukenj in vijakov so tukaj prikazani logotip podjetja in slavni zmaj. V kotu lahko vidite napajalni konektor na 8 kontaktih.
Na sprednji plošči je pet vrat. Običajno je za uporabnika dovolj en DVI, HDMI in 3 DisplayPort.

Značilnosti MSI

Grafična kartica deluje na frekvenci jedra 1595 MHz in v načinu Boost 1810 MHz. Video pomnilnik ima hitrost 81 GHz. Če uporabljate vdelano programsko opremo iz MSI, bo ta konfiguracija prikazana v načinu OC. Nekateri modeli lahko nemudoma delajo v profilu igralnega načina. V njej se lahko frekvence dvignejo na 1570/1785 MHz. Trdna aplikacija ima tudi tihi način, ki deluje na frekvenci 1507/1722 MHz.

MSI Overclocking

MSI pospešek GTX 1060 se je izkazal za zelo močnega. Da so kazalniki objektivni, je pomembno, da testirate v tihem načinu. Posledično se lahko merila Boost dvignejo na 2126 MHz. Viduha se je spopadel z vsemi težkimi testi na taki frekvenci, vendar še vedno neuspešno. Zato smo morali, da bi delo stabilizirali, frekvenco znižali na 2101 MHz. Seveda je bila hitrost dobra, vendar je bilo povečanje le 13%. Najboljši rezultat je bil dosežen z delom z video pomnilnikom. Njena frekvenca se je lahko povečala za 19%vrednost je 9548 MHz. Če želite razbiti GTX 1060 6Gb iz MSI je bil stabilen, hitrost ventilatorjev je treba hraniti na 1300 vrt /min. Hladilni sistem se je s tem dobro spopadel: ni povzročal nepotrebnega hrupa, temperatura pa se ni dvignila na kritične kazalnike.

Gigabyte

Kot kaže analiza trga, je sprememba te družbe vedno nekoliko cenejša kot pri Asusu ali MSI. Toda to ne pomeni, da so slabši. Gigabyte je delal tudi z merilom GeForce GTX 1060. Nadgradnja te spremembe ni slaba. Ampak vse je v redu. Grafična kartica je dobavljena v blagovno znamko proizvajalca. Pred uporabnikom privablja živahno grafično oblikovanje in navedbo glavnih tehnologij tega modela.

Videz Gigabyte

GeForce GTX 1060 WindForce OC 6G se nanaša na vrsto grafičnih kartic, ki so opremljene z lastniškim hladilnim sistemom. Zato izgled izgleda kot predhodno izdani modeli. Video kartica ima majhne dimenzije, dolžina ne presega 22 cm. Tekstil pokriva radiator, na vrhu katerega je dvoslojno ohišje.
Hrbtna stran tekstolita je zaščitena tudi s ploščo, vendar iz plastike. V kotu je priključek za 6 kontaktov. Vmesniška plošča ima štiri vrata. Med njimi je še en HDMI, DisplayPort in par DVI-D

Gigabyte specifikacij

. Gigabyte GTX 1060 overclocking je potreben, ker je grafična kartica na osnovni frekvenci 1506 MHz. Čeprav obstajajo podatki, da je bil dvignjen na 1557 MHz. Način Boost uporablja privzeto vrednost. Video pomnilnikdeluje pri 8 GHz. Z namestitvijo programske opreme lahko nadzorujete parametre programske opreme. Če pogledate nastavitve programa, lahko vidite, da začetna konfiguracija ustreza igralnemu načinu. Omogočite lahko pospešen način, nato pa se frekvenca poveča na 1582 MHz. Če se ta model naloži, se bo vklopil način Boost in hitrost se bo povečala za 300 MHz.

Gigabyte overclocking

Gigabyte pospešek GTX 1060 6Gb se je izkazal za povprečnega. Nekdo je bil ogorčen nad dejstvom, da se pogostost sploh ni mogla dvigniti. Čeprav upoštevate stroške te spremembe, ne smete pričakovati znatnega povečanja. Osnovna frekvenca je bila dvignjena na 100 MHz in v načinu Boost - do 2063 MHz. V tem primeru je bilo znova boljše pretok video pomnilnika. Uspelo mu je overclockati do 9410 MHz. Da bi izboljšali proces, je bilo treba nastaviti hitrost ventilatorjev na 65%. Posledično temperatura ni presegla 78 stopinj. Menijo, da lahko nakup dodatnega hlajenja dodatno poveča frekvenco.

Program za overclocking

Skoraj vsak proizvajalec spremenjene grafične kartice ponuja dodatno programsko opremo. Nekateri softwares pomagajo overclock GTX 1060 za pristanek, vendar je večina so namenjeni za preprosto nastavitev frekvenc.
Prej je bil najbolj priljubljen program firmware iz MSI. Afterburner lahko zlahka obvladuje overclocking Nvidia GeForce GTX 1060 in drugih visiox modelov. In absolutno ni pomembno, od katerega proizvajalca je vaša sprememba. MSI Afterburner deluje z Nvidia in AMD modeli, ima stalno posodobljen vmesnik in enostavno upravljanje. Program se takoj prikažePriložnosti za overclocking.

Sorodne publikacije