Kako odstraniti puščične tipke iz Windows 10 bližnjic

Če ste eden tistih ljudi, ki se imenujejo perfekcionisti, ali pa samo motite ikone bližnjic na ikoni programa, potem udarite kjerkoli je to potrebno. V tem članku bomo govorili o tem, kako odstraniti puščice bližnjic v sistemu Windows 10.

Kaj pravijo razvijalci Windows

Začnimo od daleč. Če namestite Windows 10, se privzeto prikažejo vsi vaši elementi na namizju s puščico v spodnjem levem kotu. Te puščice pomenijo, da element ni neodvisna datoteka, ampak le bližnjica. To je datoteka, ki nosi samo pot do prvotnega vira. Toda vprašanje je, in zakaj je puščica v kotu, če vsi in tako razumejo, da namizne bližnjice.


Kar se tiče samih razvijalcev, so to vprašanje zastavili na uradnih forumih. Vendar odgovor ni bil tisti, ki je želel veliko slišati. Pravijo, da so ti ukrepi za označevanje etiket standardni in da spremembe standardnih postavk niso sprejemljive. Toda kljub temu, na internetu že dolgo nazaj obstajajo programi, ki lahko odstranite puščice iz Windows 10 bližnjic.Mimogrede, ne samo program, je mogoče narediti ročno, glavna stvar - vedeti, kako. In kako to narediti, se boste naučili, ko ste članek prebrali do konca. Upoštevali bomo tri načine.

Pomembno:Pred kakršno koli manipulacijo z registrom Windows je zaželeno ustvariti obnovitveno točko. To vas bo zaščitilo pred smrtnim izidom.

Metoda št. Uporaba programa

Torej, razmislimo o prvem načinu odstranjevanja puščic z bližnjicami Windows 10. \ tAero Tweak nam bo pomagal pri tem. Ta program je razdeljen po vsem internetu in se nahaja tam v odprtem dostopu, tako da lahko varno prenesete. Še en plus tega pripomočka je, da ga ni treba namestiti, je, tako rekoč, samostojno - teči in uporablja. To bomo storili. Ko odprete program, boste videli njegov vmesnik. Sestavljen je iz dveh področij, leve plošče zavihkov, desnega delovnega prostora. Trenutno opozorite na ploščo na levi strani, kjer morate izbrati Windows Explorer. Zdaj so na desni strani konfiguracijske točke, bodite pozorni na "Ne prikazujte puščic na etiketah". Postavite kljukico, uporabite spremembe in zaprite program. Očitno to sploh ni bilo težko. Zdaj morate znova zagnati računalnik, da bodo spremembe začele veljati.


Tukaj ste se naučili, kako odstraniti puščične tipke iz oznak Windows 10, vendar bi rad povedal nekaj drugega. Kot ste videli, smo v programu uporabljali samo eno možnost in tam jih je veliko. Torej, če ste radovedni, potem si oglejte vse nastavitve, morda boste našli nekaj koristnega. Vendar upoštevajte, da je bil ta program namenjen sedmi različici operacijskega sistema Windows, v desetem pa je lahko napaka. Mimogrede, poleg tega programa, lahko poskusite odstraniti puščične tipke iz bližnjic programa Windows 10 Manager ali natančneje upravitelja bližnjic v operacijskem sistemu Windows.

Metoda št. 2. Spreminjanje registra z datotekami REG

Govorimo o drugem načinu odstranjevanja puščic iz bližnjic Windows 10. Mnogi morda mislijo, da bomo to naredili ročno, vendar to ni tako. Seveda smoneposredno bomo sodelovali z registrom Windows, vendar bodo spremembe le, da smo budni, da pripravimo že pripravljene datoteke in jih ne zapišemo sami. Tako za neizkušene programerje bo ta metoda delovala bolje.
Na internetu najdete arhiv datotek, ki se imenuje remove_arrow.zip. Z njim bomo sodelovali. Razširite datoteko na mestu, ki je primerno za vas. Kot lahko opazite, so bile prenesene 4 datoteke. Zanima nas samo ena. Tu se lahko zanesete na vaš operacijski sistem: 32-bitni in 64-bitni. Če je 64-bitni, odprite datoteko z oznako z istim imenom. Videli boste okno, kliknite "Da". Po tem vas bodo obvestili, da so bile vse spremembe v registru dokončane. To pa pomeni, da je bilo vse dobro. Kot v preteklosti, morate samo znova zagnati računalnik.

Metoda št. 3. Vse delamo ročno

No, zdaj je čas, da si vzamemo delo za izkušene uporabnike, deloma tudi za programerje. Zdaj bomo ugotovili, kako odstraniti puščične tipke iz bližnjice Windows 10, ne da bi morali iti v programe ali datoteke.
Torej moramo priti v register tako, da pritisnemo Win + R in vnesemo regedit v vnosno polje. Pred vami se bo odprl register. Poiščite mapo HIKEY_CLASSES_ROOT in jo odprite. Zdaj morate najti mapo Lnkfile. Našel sem Kliknite njo. Sedaj bi morali videti datoteko "IsShortcut" na desni strani. On je tisti, ki prikazuje puščice na etiketah. Kliknite PIC za to datoteko in izberite Preimenuj. Ime morate spremeniti na IsNotShortcut. Sedaj shranite spremembe. To je vse, zdaj bližnjiceizginili, morate znova zagnati računalnik.

Sorodne publikacije