Najtišji hladilnik za procesor: pogledi, funkcije, vrhunske ocene in pregledi

Pri nakupu osebnega računalnika uporabniki najmanj pozornosti namenjajo napajalnemu in hladilnemu sistemu. In če je v prvem primeru še vedno lahko srečen z resnično visoko kakovostnim BZ, potem je tukaj nizkokakovostna C lahko zelo slabo poškoduje vaš sistem. Zato poskušajte več časa posvetiti izbiri najbolj kul hladilnika za procesor, pa tudi uravnoteženemu hlajenju, ki se sooča s pregrevanjem komponent.

Cooler

Hladilni sistem - pomemben element računalnika. Mnogi uporabniki jo zanemarjajo in po trpljenju zaradi dejstva, da so se nekatere komponente pregrele in požgale. Da bi to preprečili, je treba v ohišje računalnika namestiti več ventilatorjev. Privzeto je na napajalniku in video kartici.


Vse ostalo je naloga uporabnika. Potrebno je poskrbeti za dobro hlajenje procesorja, še posebej, če je namenjeno za zahtevne naloge. Hladilnik na splošno sestavljajo ventilator, hladilnik in sidrišče. Toda odvisno od njegove vrste lahko različni. Še posebej, ko gre za vodno hlajenje: v tem primeru je dizajn bistveno drugačen od običajnega.

Vrste hladilnikov

Kljub temu se hladilnik običajno imenuje sistem zračnega hlajenja. Zdaj je najbolj iskana. Je aktivna in pasivna. V prvem primeru je hladilnik sestavljen iz ventilatorja in radiatorja, v drugem pa samo iz radiatorja. Najtišji hladilnik za procesor velja za pasivnega, vendar ni vedno dovoljzahtevne naloge. Zato uporabniki iščejo ugodnejšo možnost med modeli z ventilatorji.


Hladilni sistem je lahko različnih oblik. Zdaj je najbolj priljubljena horizontalna konstrukcija, saj se lahko prilega v katera koli stanovanja. Toda tip stolpa ni primeren za vsakogar. Tak hladilnik lahko ovira postavitev drugih komponent in blokira pretok zraka. Seveda bi bilo mogoče hladilni sistem razlikovati glede na materiale, iz katerih je sestavljen radiator. Toda zdaj so skoraj vsi proizvajalci opustili aluminijaste cevi in ​​jih nadomestili z bakrom, pa tudi z jedrom. Plošče radiatorja so vedno bolj izdelane iz bakra.

Kako deluje hladilnik?

Uporablja tak sistem, da bi zagotovil večji dotok zraka na določenih točkah: na procesorju, matični plošči ali drugih komponentah. Kako deluje: Za komponento, ki proizvaja veliko toplote, je treba namestiti radiator z visoko toplotno prevodnostjo, ki preusmerja visoke temperature iz naprave. Da se plošče radiatorja ne segrejejo, je treba načeloma izpeljati iz primera. To zahteva ventilator. Prilagodi hladen zrak in segreje. Na ta način se komponenta, ki je močno segreta, hitro ohladi. Če imate dober hladen CPU hladilnik, ste lahko prepričani, da bo temperatura procesorja normalna, tudi če jo naložite z zahtevnimi aplikacijami. Toda, če opazite, da je sistem zaviranje, in kazalniki temperatureVisoko, bi morali razmisliti o zamenjavi hladilnika.

Kako izbrati?

Preden iščete najtišji hladilnik za procesor, se morate ukvarjati z izbiro. Na kaj morate biti pozorni, da bi kupili pravi in ​​kakovostni izdelek? Za začetek morate ugotoviti, ali morate zavrniti hladilnik, ki je priložen procesorju. Če je povprečna zmogljivost čip, ponavadi ne greje preveč, tako da ima redno ventilator.
Potrebno je samo izbrati hladilnik, če ste se odločili, da polni delovni čas morda ne bo zadostoval, ali pa načrtujete nalaganje sistema z resnimi nalogami.
Mogoče je tudi, da je CPU dobavljen brez hladilnika za prodajo. V tem primeru boste seveda morali sami izbirati. Tukaj najdete najbolj kul hladilnik za procesor. Torej, pri nakupovanju, morate paziti na:
 • parametre čipa;
 • glavne značilnosti hladilnika;
 • konstrukcija C;
 • parametri ventilatorja itd.
 • To so ključne točke, brez katerih ne boste mogli izbrati hladilnega sistema za procesor.

  Parametri procesorja

  Kot veste, so procesorji najbolj različni, zato je treba izbrati hladilnik za njih, zato je pravilno postavljen in učinkovito deloval. Bodite pozorni na odvajanje toplote in vtičnico. Torej je vtičnica procesorska reža. Lahko se razlikuje glede na model. Zato, preden kupite hladilnik, najprej določite matično ploščo, potem s čipom, ki je primeren, vendar žepotem si oglejte CI. Termično ločevanje (TDP) je eden od pomembnih procesorskih parametrov. To je do njega, da izenači pri izbiri hladilnika. Toda tukaj v hladilnih sistemih je to redko navedeno v specifikacijah. Zato boste morda morali to možnost najti sami.

  Glavne značilnosti hladilnika

  Pri izbiri hladilnika boste morali uporabiti podatke iz prejšnjega odstavka. To pomeni, da moram pogledati TDP procesor in njegovo vtičnico. Tako lahko izberete pravi CO.

  Oblika hladilnika

  Obstaja ventilator z aluminijastim radiatorjem, s hladilnikom iz plošč, vodoravno ali navpično s toplotnimi cevmi. Načeloma je lahko tih CPU hladilnik najrazličnejše oblike. Zato mora biti zasnova pozorna le v primeru uspešne razporeditve elementov v primeru. Če je ohišje prostorno, lahko izberete tudi.

  Parametri ventilatorja

  Na ventilator vpliva obseg celotnega sistema. Zlasti na njegovo velikost in hitrost. Zato je verjel, da večji ventilator, manj hrupa ustvarja. Na primer, opazili boste, da hladilnik lahko deluje zelo glasno v prenosnem računalniku, ki ga običajno postavi zelo majhen ventilator. Poceni modeli hladilnikov so običajno opremljeni z ventilatorjem 80 x 80 mm. To možnost je enostavno priti in preprosto zamenjati, vendar stane veliko, toda tukaj je veliko hrupa, zato ponovno razmislite, ali je vredno.
  Univerzalne standardne velikosti običajno vključujejo ventilatorje 92 x 92 ali 120 x 120 mm. Mimogrede, ta možnostHladilniki veljajo za najbolj cenovno dostopne. Ventilator se lahko enostavno izklopi in zamenja. Če je sistem opremljen z zmogljivim procesorjem, ki dodeljuje veliko toplote, bo moral paziti na ventilator 140 x 140 mm. Ta možnost je najtišja od vseh zgoraj navedenih. Poleg tega učinkovito odstrani toploto iz ohišja in enostavno ohladi komponento.

  Ležaj lahko vpliva tudi na raven hrupa. Najtišji hladilnik je običajno opremljen s hidrodinamičnim ležiščem. Poleg nizke ravni hrupa je tudi veliko bolj zanesljiv kot druge možnosti. Poleg tega je še kroglični ležaj in najbolj neuspešna je drsni ležaj. Drugi parameter ventilatorja je število vrtljajev. Če je mehanizem kompakten, mora narediti več vrtljajev, da se spopade z majhnim območjem pihanja in šibkim pretokom zraka. Veliki navijači počnejo veliko bolje. Zato naredijo manj zavojev. Seveda, če je hitrost visoka, postane volumen ventilatorja opazen. Zato je bolje izbrati večji mehanizem. 4000 vrt /min je zelo visok indikator, ki bo opazen, zlasti v majhni sobi. Običajno je razmerje med 2000 in 4000 vrtljaji značilno za majhne ventilatorje. Velik, velikosti od 120 mm, deluje pri največji obremenitvi pri hitrosti 1300-1500 vrt /min.

  Kaj še lahko pazite?

  Torej, ko kupujete najhladnejši hladilnik, se boste morali ukvarjati z ogrodjem. Če res iščete tiho možnost, potem boste morali izbrati velikega oboževalca. In z njimi so včasih težave s pritrdilnimi elementi. ČeKompaktni modeli so enostavni za namestitev na ploščo, potem pa z veliko možnostmi bodo morali smeti.
  Nekateri višji hladilniki zahtevajo bolj zanesljivo namestitev. Zato je proizvajalec izumil poseben okvir, ki ga je treba pritrditi na zadnji del matične plošče. Kaj naj bi bilo v tem primeru? Zelo pomembno je, da model matične plošče omogoča pritrditev takšnega okvirja. V tem primeru ne sme biti nobenih razredčenih elektronskih elementov, ki bi se lahko po nesreči poškodovali. No, če je zasnova primera uspešna. V tem primeru lahko snemate hladilnik, ne da bi odstranili matično ploščo. Mimogrede, zahvaljujoč temu nastavku, lahko pustite hladilni sistem tudi, če zamenjate procesor. Običajno so modeli univerzalni, zato jih ni treba spreminjati.

  Ocena: najboljša od najboljših

  Kateri hladilniki so najslabši? Pri tem je pomembno razumeti, da je vse odvisno od zahtev kupca in zmogljivosti sistema. Zato je nemogoče določiti samo enega najboljšega hladilnika. Veliko ocen poskuša dodeliti naprave po vrsti ali strukturi. Tak uporabnik bo lahko našel najprimernejšo možnost zanj v določeni kategoriji. Vrh tihih hladilnikov za procesor je običajno dodan na ducat najboljših modelov. Zanje je težko oceniti, ker so oblikovane za različne naloge in so lahko strukturno drugačne. Kljub temu obstajajo modeli, ki so praktično ves čas v ušesu. Kupujejo jih veliko pogosteje, zato je treba paziti:
 • Noctua NH-D15.
 • Noctua NH-U14S.
 • Deepcool Gabriel.
 • Luksfer Deepcool.
 • Bodite tihi Dark Rock Pro.
 • ZalmanCNPS10X Optima.
 • Thermalright Macho.
 • Deepcool Assassin.
 • Deepcool Gammaxx.
 • Thermalright HR-22.
 • Morda se zdi, da je ocena nekoga pristranska, ker je padel v modele različnih vrst. Ampak to je hitreje o priljubljenosti med uporabniki.

  Noctua NH-D15

  Za 7 tisoč rubljev lahko dobite enega najboljših hladilnikov. Prejel je strukturo z dvojnim stolpom in za odvajanje toplote se je nemudoma odzvalo 6 nikljevih cevi. Plošče v radiatorju se nahajajo na razdalji 2 mm, zato je model učinkovit tudi pri nizkih hitrostih ventilatorjev. Izgleda, da je model tudi zelo kul in lahko pritegne pozornost z enim dizajnom.

  Reviews of Noctua NH-D15

  Uporabniki so opozorili na obstoj univerzalnega sistema za pritrditev, ki bo omogočil, da se pri zamenjavi procesorja ne porabi za nov hladilnik. Ventilatorji so preizkušeni in razviti za neuspeh. Prilagodite lahko hitrost vrtenja.
  Toda kupci so se negativno odzvali na stroške modela. Tudi nekateri po namestitvi naletijo na težave z dostopom do pomnilniških rež in PCI-Express. To je treba upoštevati pri nakupu modela.

  Noctua NH-U14S

  To je predhodnik prejšnjega modela. Še vedno velja za vodjo, zato je njegovo drugo mesto lahko pogojno. Pravzaprav bi lahko varno naredil prvi korak v oceni. Je nekoliko bolj kompaktna in ima le en odsek. Hkrati TDP kazalniki so enaki, vendar je cena manj - 5800 rubljev. Edina stvar, da lahko izgubi NH-D15 za nekaj stopinj in decibelov.

  Ocene o Noctua NH-U14S

  Uporabniki so bili popolnoma zadovoljni s tem, kar so jim ponudiliproizvajalca Pohvalili so kompaktne dimenzije konstrukcije stolpa, kar je povzročilo manj vprašanj glede težav z združljivostjo. Ventilator je velik in močan, ima vir 150.000 ur. To je najtišji hladilnik za procesor 1151. V tem primeru proizvajalec predloži adapter za čip iz AMD.

  Deepcool Gabriel

  To je proračunski model hladilnika, vendar že v horizontalnem formatu. Naprava ima asimetrično obliko, zato ni težav pri povezovanju drugih komponent. Deluje na štirih ceveh za prenos toplote. Najbolje je kupiti ta tihi hladilnik za procesorje Intel 1151.

  Mnenja Deepcool Gabriel

  Kupci so opazili nizko ceno - le 2300 rubljev. Hkrati so dimenzije hladilnika kompaktne, vendar delo ostaja učinkovito. Nekdo je mislil, da je ventilator malo glasen. Zato so se odločili, da ga nadomestijo z bolj ugodno možnostjo. Bilo je tudi težav z namestitvijo tega modela na procesor AMD.

  Deepcool Lucifer

  Ta model spada v srednjo cenovno kategorijo. Šteje se, eden najboljših za 3 tisoč rubljev. Hladilnik ima obliko stolpa in en del. Deluje z ventilatorjem 140 mm.

  Ocene o Deepcool Lucifer

  Uporabniki imajo veliko pozitivnih mnenj o Deepcool Lucifer V2. Tihi hladilnik za procesor 1151 ima nizke stroške in vam omogoča namestitev še enega ventilatorja. Težave se lahko pojavijo pri namestitvi RAM-a: izbrati morate nizko profilne module.

  Tiho! Dark Rock Pro 3

  Ta proizvajalec je že dolgo znan s kakovostnimi izdelki, njegovo ime pa samo dokazuje, da je res tihi hladilnik za procesor 775 in druge "inteligentne" izdelke. Izgleda kot hladilnikMočna in spodbudna. Deluje na enak način. To bo stalo kupca 7200 rubljev.

  Ocene o Tiho! Dark Rock Pro 3

  Veliko kupcev odobrava videz. Seveda to ni najpomembnejša stvar. Hladilnik se je izkazal za učinkovitega in tihega. Nekateri so bili nezadovoljni s stroški, saj na trgu obstajajo modeli, ki bodo stali manj, a ne slabše.

  Zalman CNPS10X Optima

  To je dober model vleke, ki je lahko dober tihi hladilnik za vaš procesor AM3. Njegov videz ni tako impresiven kot prejšnji. Kljub temu naprava izgleda zanesljivo in rezultati testov so pokazali, da lahko hladilnik postane odličen pomočnik za produktivne sisteme.

  Ocene o Zalman CNPS10X Optima

  Uporabniki so ugotovili, da ima ta model najboljšo vrednost za denar. To je eden izmed najcenejših modelov na lestvici, zato je tudi pritegnila pozornost kupcev. Pritrditev je zanesljiva, z navodili pa se z njo lahko spopade.

  Thermalright Macho

  Izdano v dveh revizijah. Cena je enaka, zato je najbolje, da si ogledate Rev. B. Posodobljeni model ima izboljšan ventilator in izboljšano obliko. Edina stvar, ki jo je treba razumeti je, da ta SU zahteva veliko prostora v ohišju, zato ni primerna za kompaktne sisteme. Če vas ne prestraši, lahko varno kupite hladilnik.

  Ocene o Thermalright Macho Rev. B

  Deluje z visokim TDP 240 W. To je zelo tihi hladilnik za procesor AMD, saj podpira plošče pod Ryzen. Opremljen s tihim ventilatorjem. Uporabniki so bili zelo prestrašenivelikosti, vendar stroški 4 tisoč rubljev nasprotno veliko zadovoljni.

  Deepcool Assassin

  Zgodilo se je že, da imajo skoraj vsi najtišji modeli stolpni tip. Praviloma so take možnosti dražje od horizontalnih. Ker je ta model razdeljen na dva dela, stane še več in spada v vrhunske hladilnike. Uporabnik bo stala 6 tisoč rubljev.

  Ocene uporabnikov Deepcool Assassin

  imajo visoko zmogljivost, tiho delovanje in velikodušno konfiguracijo naprav. Ampak nisem jim bilo všeč, da bi jih bilo še bolj zapleteno. Nekateri imajo težave pri dostopu do komponent na tabli.

  Deepcool Gammaxx 400

  To je dober proračunski model za samo 1800 rubljev. Njegova značilnost so štiri bakrene cevi in ​​konstrukcija stolpa za nizko ceno. Vse to dopolnjuje tudi ventilator 120 mm. Najboljši model je primeren za AMD.

  Ocene o Deepcool Gammaxx 400

  Uporabniki so pohvalili ta tihi hladilnik za procesor AM4. Zadovoljni so bili s preprosto montažo naprave in majhno širino. Mnogi lastniki so vztrajali, da je najbolje kupiti model za procesorje AMD, saj je nosilec 775 /11xx zelo slab.

  Thermalright HR-22

  No, ne smemo pozabiti na pasivno hlajenje. To je eden najboljših hladilnikov te vrste. Stane malo več kot nekateri aktivni modeli ocenjevanja - 2300 rubljev. Značilnost hladilnika - njegova konstrukcija stolpa, ki zahteva ventilator kabineta. Naprava deluje takoj z 8 cevmi odvajanja toplote.

  Ocene o Thermalright HR-22

  Kupci ugotavljajo, da je kljub pasivnemu tipu hlajenje resničnoučinkovito Seveda ne gre za močne igralne sisteme ali osebne računalnike za overclocking. Tudi mnogi so bili veseli, da imajo posebno napravo za vgradnjo ventilatorja. Kupci opozarjajo, da sta teža in višina hladilnika pomembni, zato mora biti matična plošča robustna.

  Sorodne publikacije