Hladilnik Indesit BIA 18: značilnosti, pregledi

Danes so hladilniki blagovne znamke Indeks ena najbolj zahtevanih aparatov na trgu. Ker proizvajalec ohranja ravnotežje med ceno in kakovostjo, uživa nespremenjen uspeh potrošnikov. Tako kot modeli drugih blagovnih znamk se hladilniki razlikujejo po številnih značilnostih: višina lege kamere, barva, sistem za odmrzovanje, razred porabe energije itd.

Hladilniki z spodnjo kamero: Indesit BIA 18

Če pogledate ime blagovne znamke Indesit, lahko vidite črko T ali ime nekaterih modelov. T pomeni naprave z najvišjim položajem zamrzovalnika in spodnjo. Prvi uživajo majhno priljubljenost prebivalstva - zdaj je malo ljudi, ki se želijo zviti na tla, da bi dobili želeni izdelek iz škatle ali s police. Toda hladilniki z nižjo kamero so v povpraševanju veliko bolj, zlasti - Indesit BIA 18. Zakaj ta model?


videz

Indesit BIA 18 je hladilnik višine 185 cm z nižjo lego zamrzovalnega predela. Širina enote je 60 cm, globina je nekoliko večja - 63 cm. Ta model je opremljen z zaobljenimi stranskimi stenami na vratih, tako da je vizualno videti kot širši analog. Peresa so skrita v vratih in ne delujejo nad površino. Najemodajalci opozarjajo, da takšno načrtovanje bistveno olajša nego hladilnika. Poleg tega, takšne ročaje, reže ni mogoče razdeliti. V tovarniški montaži se vrata hladilnika odprejo od leve na desno, vendar po željilahko ga premagate. Od zadaj hladilnika 2 kolesa, sprednje noge, ki jih je mogoče prilagoditi po višini.


Specifikacije

Hladilnik Indesit BIA 18 se nanaša na modele z ekonomično porabo energije. To dokazuje črka A, ki je v njenem imenu. Nekaj ​​časa je razred A veljal za način maksimalne energetske učinkovitosti, zdaj pa lahko najdete modele A + ali celo A ++. V zamrzovalni komori lahko temperatura pade na -18 stopinj.
V hladilniku doseže največ +5. Zmogljivost zamrzovanja tega modela je 2 kg na uro. Navedena raven hrupa je 39 dB, za napravo No Frost je nekoliko višja - 43 dB. Kupci morajo upoštevati tudi, da se velikost hladilne komore, odvisno od nameščenega sistema za odmrzovanje, nekoliko razlikuje. To je posledica dejstva, da "No Frost" ne uživa v delu uporabnega prostora. Prostornina hladilnega prostora je Indesit BIA 18 NF 308 l, model z avtosamplerjem pa je za 5 litrov več.

Sistem za odmrzovanje

Enako kot pri drugih sodobnih modelih se lahko v hladilnik Indesit BIA 18 namesti sistem za samodejno odtajanje. S svojo prisotnostjo se na zadnji steni naprave nabere kondenzacija in se skozi drenažni sistem prikaže v posodi nad kompresorjem. Obstaja tudi sistem No Frost, v katerem se hladni zrak porazdeli po vsej kamero z vgrajenim ventilatorjem. V tem primeru se črki NF dodajo imenu modela in se zapišejo kot Indesit BIA 18 NF. Povratne informacije strank kažejo, da je model No Frost lažji za nego in nepotrebujejo odmrzovanje. Toda hkrati izsušijo izdelke na račun stalnega kroženja zraka in ustvarjajo hrup pri delu.

Zamrzovalnik

V hladilnikih Indesit BIA 18 je zamrzovalnik prostornine 85 litrov. Sestavljen je iz 3 izvlečnih plastičnih škatel različnih velikosti. Srednji in zgornji sta enaki globini, vendar različni višini, dno pa je krajše zaradi nameščene za zadnjo steno kompresorja. Spodnje in stranske škatle so izdelane iz trdne neprozorne plastike. Tudi če nekaj izdelka pade iz embalaže ali ko je električna energija izklopljena, se bo odmrznila in pretakala, ne bo onesnaževala celotne kamere, ampak samo vsebnik, kjer je sedel. Sprednji del škatle je nasprotno izdelan iz prozorne plastike, ki vam omogoča, da si ogledate vsebino, ne da bi jo postavili zunaj in jo pustili hladnega. Če je model opremljen s sistemom No Frost, zamrzovalnik ne potrebuje odmrzovanja. In, nasprotno, s sistemom za odtajanje odcejanjem mora biti hladilnik 1-2-krat na leto odklopljen iz omrežja, za pranje in čiščenje iz majhnega ledu, ki se bo tako ali drugače tam kopičil.

Hladilna komora

V hladilnici modela Indesit BIA 18 so 4 police, 2 predali in območje svežine. Police so narejene iz trpežnega prozornega stekla in lahko prenesejo težo 5-litrskega soka z juho. Na straneh so opremljeni z plastičnim robom, ki lahko drži majhno količino tekočine. Višje sile seveda ne bodo prihranili, če pa boste izgubili nekaj kapljic, bodo ostali na polici in neizteka po hladilniku.
Hladilnik Indesit BIA 18 NF, kot tudi njegov analog z avto-krekerjem, je opremljen s svežino. Pravzaprav je plastična posoda za pokvarljiva živila, kot so ohlajeno meso ali ribe. Zunaj podobni in imajo enak namen so še vedno nekoliko drugačni. V modelu Indesit BIA 18 NF se območje svežine nahaja neposredno pred odprtinami, skozi katere teče mraz. In v hladilnikih z avtomatskim vzorčenjem je to le posoda na dnu fotoaparata. Prostor se hermetično ne zapre, po želji pa se lahko preuredi na drugo mesto. Dejstvo je, da je nič stopinj, ki jih je treba ohraniti v območju svežosti, dosežena na račun naravne razlike. Škatle v komori so dve, obe sta zložljivi in ​​izdelani iz prozorne plastike, kar olajša pregled.

Vrata

Vrata hladilnika Indesit BIA 18 imajo police za shranjevanje izdelkov. Spodaj - najširši. Takšna polica bo z lahkoto prilegala 2-litrski sok. Nekateri kupci ob nakupu bodite pozorni na pritrjen na njen "čuden" fleksibilni plastični trak. To je nosilec za steklenico. Če so vrata ostro odprta, lahko zmogljivosti, ki stojijo trdno, padejo ven. Nosilec stisne majhne steklenice na ploščo in jih tako trdno pritrdi. Police na vratih se lahko preuredijo v majhnem razponu, odvisno od zahtevane višine. Zgornji ima pokrov na tečajih. Namenjen je za zdravila, ki jih je treba hraniti pri določeni temperaturi. Pokrov vam omogoča, da preprečite širjenje določenegaVonj po vsem fotoaparatu.

Nadzorna plošča

Ti modeli nimajo zaslona, ​​zato je nadzorna plošča zelo preprosta: gumb za nadzor temperature in lučka za vklop. Zadnja se prižge, ko je enota vključena v omrežje. V Indesit BIA 18 vrtljivi gumb spremeni temperaturo v hladilniku in v zamrzovalnem predelu. Toda pri modelih s sistemom No Frost obstaja dodatni kontrolni gumb, ki je povezan z vtičem na zadnji steni. Namesti se nad škatle v hladilnem prostoru in spremeni temperaturo v njej, ko se obrne na večjo ali manjšo stran. Na nadzorni plošči lahko vidite tudi način "Super". Ko je vklopljen, kompresor deluje brez ustavljanja s hitrim zbiranjem temperature, potrebne za zamrzovanje velikega števila izdelkov.

Kompresor

Danski kompresorji DaNFoss so vgrajeni v hladilnike tega modela. V celoti izpolnjujejo sodobne zahteve glede varnosti, zanesljivosti in stroškovne učinkovitosti.

Barva

Hladilniki Indesit BIA 18 so izdani v več različicah. Najpogosteje na kabinah trgovin je ta model viden v belih izvedbah. Je klasična barva, ki ustreza vsaki kuhinji.
Srebrni modeli, kot je hladilnik Indesit BIA 18S, so nekoliko manj pogosti ali pa so izdelani "pod nerjavečim jeklom" (na koncu imena imajo črko H). Barvna površina je bolj originalna, čeprav zahteva določeno notranjost. Srebrni hladilniki so mat, ne vidijo trikov in odtisov. Toda na sijajnih modelih, izvedenih podnerjavečega jekla, bo pustilo vaš pečat vsak dotik. Druga možnost, ki jo občasno vidimo v trgovinah, so črni hladilniki, tako imenovani "antracit". Idealne so za nego, vendar niso primerne za vsako kuhinjo.

Mnenja

Kljub temu, da pred nakupom ljudje predvsem upoštevajo videz in tehnične značilnosti modela, so potencialni lastniki zaskrbljeni tudi zaradi zanesljivosti hladilnika Indesit BIA 18. Mnenja kažejo, da je večina lastnikov zadovoljna s pridobitvijo. . Zamrzovalna in hladilna komora, hitro hlajenje, ugodna cena, priročna lokacija polic in balkonov - to je nepopoln seznam prednosti tega modela. Vendar pa ne more storiti brez pritožb. Poleg pomembnih napak, ki se pojavijo prvi dan po nakupu, na primer zlomljenega kompresorja ali zlomljenega termostata, lastniki upoštevajo tudi manjše. Med njimi so visoke ravni hrupa (rezultat sistema No Frost), hitra votla tvorba, nizka kakovost gradnje. Nekateri kupci opozarjajo, da se po več letih izkoriščanja začnejo slabo in zadrževati gumo na obodu vrat, vendar je ta problem značilen za mnoge proizvajalce. Včasih lahko najdete pritožbe zaradi slabe kakovosti plastike, ki sčasoma postane krhka (zlasti v zamrzovalnem prostoru pod vplivom negativnih temperatur). Vendar, če menite, da ta hladilnik ne spada v premium razred in je poceni, glede na njegove večnamenske "kolegi" od drugih proizvajalcev, potem lahko nakuprazmislite o uspešni pridobitvi. Če so poškodovane police ali balkoni, če je potrebno, naročite preko blagovnih znamk servisnih centrov.

Sorodne publikacije