Nikolay Dybowski je oblikovalec računalniških iger, Ice-Pick Lodge

Do sedaj je oblikovalec računalniških iger Nikolaj Dybowski najbolj znani ruski igrodel. Njegov prispevek k razvoju kulture je neprecenljiv, dela pa so videti kot mojstrovine umetnikov. Igre, ki jih je ustvarilo podjetje Ice-pick Lodge, so splošno znane ne samo v Rusiji, ampak tudi daleč zunaj njenih meja. Dela se razlikujejo po nestandardnem pristopu k ploskvi, nelinearnosti in posebni čar animacije.

Biografija Nikolaja Dibovskega

Kljub ogromni priljubljenosti je skorajda nemogoče najti nekaj informacij o oblikovalcu. Trenutno je znano, da je starost Nikolaja Dibovskega 41 let. Rodil se je v Moskvi in ​​diplomiral na Ruskem inštitutu za humanistične vede, kjer je prejel filološko specialiteto. Od začetkov žanra sem imel rad video igre. Odraščal je na prvih mojstrovinah industrije računalnikov in konzol. Vedno je bil na valu z progresivno mladino. Starši so zahtevali, da mladi fant dobi resno specialiteto in jo je poleg tega prejel tudi na Visoki šoli za ekonomijo. V poznih devetdesetih se je začel ukvarjati s proizvodnjo iger na srečo. Nikolaj Dibovsky je že začel združevati umetniške igre z igralskimi veščinami.


Do leta 2001 je pridobil dovolj izkušenj, da bi odprl svoj studio. Ice-pick Lodge je bil prvi ruski studio, ki je ustvaril izvirno vsebino.

Značilnosti del Dibowskega

Označevanje avtorskih del je res težko, saj je stilima izjemno pristnost. Dybowski dela omogočajo občutek popolne svobode delovanja, o kateri prej nihče ne more sanjati. Analiza iger Ice-pick Lodge lahko primerjamo z razmišljanjem o temi abstraktne umetnosti. Mnogi lahko v njej vidijo le niz nejasnih znakov in slik. Pravzaprav je vse veliko bolj zapleteno. Igra obstaja neodvisno od uporabnika, lahko počne vse, kar lahko. Igralec ima pravo izbiro. Obstaja možnost, da se zavrne rešitev zapletenih problemov, zavrnitev iskanja v prid drugemu, rešitev vseh nalog, ki so v interesu igralca.


"Morje utopije"

Prva igra, ki jo je izdal studio Dybowski. "Morje. Utopija" je nastalo štiri leta po nastanku studia, kar je sprožilo vprašanje: "Kaj so avtorji počeli ves ta čas?" Na prvi pogled je igra mešanica strelec, iskanje besedila in podobnost RPG. Do leta 2005 je motor izjemno šibek in grafika lahko prestraši sodobnega igralca. Kakšna je skrivnost uspeha tega projekta?
Gre za nadev. Zgodba je kompleksna zgradba z množico možnih vrstic zgodbe. V igri je mesto polno atmosfere eksistencialne krize, depresije in divjega ne prvega leta peskovne kuge. Igralec se mora ukvarjati ne samo s črto zgodbe, ampak tudi s tem, kar se dogaja. Na internetu še vedno ni soglasja o tem, kaj je avtor želel povedati o svojem delu. Ampak od tega je le bolje - vsakdo sam izbere odgovor na to vprašanje. Na splošnodelo je postalo nekakšen umetniški eksperiment. Med delom in prodajo igre je postalo jasno, da je Nikolai Dibovsky lahko ustvaril ogromno tridimenzionalno podobo praznine in žalosti. Igra je bila ponovno izdana leta 2015 na platformi Steam. Stari uporabniki so bili zadovoljni z več novostmi, kot so akrili, izboljšane grafične teksture in znižane cene izdelkov.

Turgor

Drugi velik projekt Nikolaja Dibovskega in najbolj prodana studijska igra. "Turgor" je še en izziv za sodobno umetnost, drug način privabljanja iskalcev smisla. Igra, kot tudi prejšnja, je prejela nagrado "Najbolj nenavaden projekt leta". Tokrat so avtorji naredili še bolj neverjetno igro - zamenjali so besedilno interakcijo na vizualni.
Celotna zgodba je zbirka različnih metafor in aluzij. Med kaleidoskopskimi igricami je presenetljivo skrito erotično iskanje. Igra je treba najprej obravnavati z estetiko - oblikovanje in abstraktne zgodbe so očarane s prvimi minutami igranja. Ekipa Ice-pick Lodgea je bila dolgo časa obtožena plagiranja. Sistem bojišča v igri je bil zelo podoben delu Clover studia. V obeh delih je treba narisati posebne znake. Kot rezultat, se je izkazalo, da so bile "ledene luknje" vključene v to idejo že dolgo pred izhodom iz Okamija.

Evrika

Ena od zadnjih iger Mykola Dibovsky, izdana leta 2011. Projekt je prejel številne pozitivne ocene in je bil bolj osredotočen na zahodni trg. Za razliko od prejšnjih studijskih del je bila stopnja nadrealizmaveliko nižje, čeprav še vedno preobremenjeno.
Kravata igre je izjemno izvirna in predstavlja svet, iz katerega so sile gravitacije popolnoma izginile. Igralec pa se vrne z zaporednim zagonom posebnih proizvodnih naprav. Če želite narediti analogijo s prejšnjimi projekti podjetja, potem lahko najdete jasno razliko od običajnega stila. Razlog za to je najverjetneje razlog, ki ga je napisal nov scenarist. Oboževalci so bili zelo presenečeni nad tem potekom dogodkov, saj so bile običajne alegorije in reference skoraj odsotne. Studio je pridobil veliko slave, vendar je izgubil veliko zvestih navijačev.

"Tuk-tuk-tuk" in "Kikstarter"

Pridobivanje novega vala slave v tem, kar je postalo povezano s povečanjem zahtev Dibovsky in njegova ekipa. Da bi ustvarili nov izvirni projekt, smo se odločili za uporabo platforme za zbiranje sredstev. V prikolici so se delom udeležili že dolgo priljubljeni trenutki udarcev "Mora" - konceptualni pogled na stvari, umetnost izvirne zgodbe in zanimiva igra. Ideja je prišla do oboževalcev, medtem ko je Ice-pick Lodge uspel prehiteti razvojni načrt za 136%. Za takšno spletno stran je bil pravi čudež, saj nihče ni bil vključen v projekt. Edini način, da bi izvedeli o zbiranju denarja, je bil obisk strani "Kikstarter".
In kljub pomanjkanju oglaševalske kampanje, intervjuju z razvijalci in posodabljanju vira je igra dobila zeleno luč. "Tuk-tuk-tuk" se je pojavil na strani Steam. Igra je nastala v starih dobrih tradicijah "ledenih tokov".Čudna grafika, nenavadna ploskev - igralec se mora poskusiti kot hotelski manager z duhovi. Da bi rešili življenje svojega lika, morate vedno vključevati svetlobo v različne prostore in zbirati zapiske.

Novi projekti

Nikolaj Dibovski se leta 2018 še naprej ukvarja s projekti na področju razvoja. Po uspehu "Tuk-tuk-tuk" se je podjetje odločilo, da bo izdalo nadaljevanje svoje prve mojstrovine iz leta 2005 "Morje. Utopija". Ice-pick Lodge je prejel od navijačev več kot 300 tisoč dolarjev, kar je omogočilo začetek razvojnega procesa. Igra bo obljubila, da bo izšla med letom, imena najbolj originalnih donaterov bodo zapisana v naslovih.

Sorodne publikacije