Pregled prilagodljive silikonske tipkovnice

Ljudje, katerih delo je tesno povezano z nizom besedil, je zelo znana situacija, ko pretiran hrup tipkovnice med aktivnim delom povzroča precejšnje nelagodje. Še posebej, ko gre za delo v nočnem času, ko je kakršno koli sereh nezaželeno, je vprašanje hrupa najpomembnejše. In ena od rešitev tega problema je nova, prilagodljiva tipkovnica. Ustvarjalci tega futurističnega pripomočka vam obljubljajo popolno tišino pri delu, majhnost in težo, kompaktnost in spektakularno podobo, da bi dosegli, da na nekaterih modelih tudi osvetlitev silikonske prilagodljive tipkovnice. Poglejmo, ali so takšni pripomočki učinkoviti?

kompaktnost

Zgornja slika jasno kaže eno najbolj očitnih razlik med prilagodljivo tipkovnico in tisto, ki jo najpogosteje vidimo v vsakdanjem življenju. Ta sposobnost je posledica telesa iz elastičnega sintetičnega materiala, ki spominja na njegove lastnosti silikona. Vendar pa je za razliko od bolj znanih analognih, telo material je veliko bolj trpežne, ki znatno podaljša življenjsko dobo tipkovnice. Druga prednost silikona je druga struktura materiala v primerjavi z običajno plastiko. Zato je naprava na koncu lažja. Iz podobnega materiala so ključi, ki so v bistvu membrane, enaki tistim na običajnih tipkovnicah. Edina prilagodljiva naprava naprave je elektronska enota, ki obdela vse signale, ki jih prejme od pritiskov tipk in jih pretvori v binarno kodo.


Vendar pa ima ta oblika pomembno pomanjkljivost - to je izjemna zaveza za togo in celo delovno površino. Z drugimi besedami, silikonska tipkovnica ne bo delovala pravilno brez, na primer, mize ali druge ravne površine. To je posledica prilagodljivosti modela.

Besedilo

Kdo je iskal tišino, bi jo našel. Silikonska tipkovnica dejansko zagotavlja minimalno raven hrupa pri tipkanju. Vse to zahvaljujoč silicijevemu ohišju, v katerem je vsak gibljivi del dovolj elastičen, da ugasne kakršne koli vibracije. Toda med pripravo na nakup morate vedeti, da prožna silikonska tipkovnica zahteva neko odvisnost. Zaradi svoje oblike, za pravilno delovanje tipk, morate pri tiskanju natančneje namestiti konice prstov in jih potisniti točno v sredino ključa.


Med drugim je treba upoštevati, da nekateri modeli, kot so tisti, prikazani na sliki zgoraj, nekateri ključi niso urejeni. V tem primeru ima tipkovnica ločeno prostorsko tipko, vendar so še bolj nenavadne možnosti postavitve. V večini primerov je to povezano z bolj kompaktnimi modeli, kjer je treba upoštevati manjše dimenzije.
Čiščenje
S preučevanjem forumov in pregledov različnih modelov fleksibilnih tipkovnic se večkrat srečate z izjavo, da se silikonska tipkovnica ne boji vode, ki jo je mogoče brez strahu oprati pod tekočo vodo in celo prati v pralnem stroju . Zadnje še vedno svetujemo, da ne preverja, ampak vdruga je resnična resnica. Absolutno vse silikonske tipkovnice so brezhibne in popolnoma zaprte, tako da, ko se naslednji del vročega sladkega čaja zlije v vašo napravo, vam ne bo treba skrbeti. Je to zaradi razlitega čaja, seveda.
Vse kar morate storiti je, da tipkovnico namočite z brisačo, nato jo sperite pod curkom čiste vode in ga obrišite. In vaš silikon je pripravljen, da se vrne na delo. Mimogrede, tipkovnico je treba oprati precej pogosto - to je pomembna pomanjkljivost. Dejstvo, da silikon preprosto drži na sebi prah, umazanijo, znoj in volno, tako na koncu dneva, tudi v zelo čisti sobi, je odlična priložnost, da ugotovimo, da je silikonska tipkovnica precej neprijetna.

Povzetek

Prilagodljiva tipkovnica ima nedvoumne prednosti v primerjavi z običajno "težko" tipkovnico in precejšnje pomanjkljivosti. Je zelo kompaktna in lahka, vendar je poleg tega nemogoče delati z njo na trdni in enakomerni površini. Besedilo na njem je tiho, vendar zahteva posebno skrb. Lahko se opere, ne boji se namočiti, vendar je treba vodne postopke izvajati precej pogosto.

Sorodne publikacije