Acer 5552 Notebook: funkcije, fotografije in ocene. Primerjava s konkurenti

Acer Aspire 5552 je sorazmerno preprosta naprava, vendar hkrati z večfunkcijskim "polnjenjem". Prenosni računalnik bo nepogrešljiv pomočnik za vaš delovni dan in dostojno domače zabavišče. Seveda, igranje na njem v modernih in "težkih" igračah ne bo delovalo, toda z ne zelo zahtevno programsko opremo je laptop Acer 5552 zelo dober. Poleg tega se zaradi majhne teže (samo 25 kg) pripomoček popolnoma ujema z vsemi potovanji in potovanji.

Kot razumete, je predmet današnjega pregleda prenosni računalnik Acer 5552. V članku so predstavljene značilnosti, oblika, prednosti in slabosti ter strokovna mnenja in povratne informacije uporabnikov iz tega modela.


Vsebina paketa

Linija Aspire in zlasti serija 5552 sta med najbolje prodajanimi, zlasti v velikih računalniških maloprodajnih omrežjih. Zato se ni treba spraševati, da so naprave pakirane v precej povprečen paket poceni kartona - še vedno bodo kupovali. Ko odprete polje, boste videli:
 • sam laptop;
 • akumulatorska baterija s šestimi deli;
 • Napajalni kabel z napajalnikom;
 • potni list in garancijska kartica;
 • navodila za uporabo;
 • Gadget Presentation Drive + gonilnik Acer 5552.
 • V paketu dostave ni nič odveč, kaj potrebujete za začetek. Posebna zahvala proizvajalcu za razpoložljivost pametnega operacijskega sistema Winds 7, naj bo domača izdaja, vendar64-bitni in popolnoma ruski.

  Videz

  Konstrukcija serije Acer 5552, kot je omenjeno zgoraj, ne privablja nekaj rafiniranega in reprezentativnega. Kljub temu, če pogledate pozorno, lahko vidite ne samo prvotno teksturo na površini, temveč tudi visoko kakovosten material (plastični in aluminijasti vložki). Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se model odlično počuti v pisarniških delavcih in študentih.


  Poleg tega matirana prevleka Acer Aspire 5552 ne dopušča, da bi bile puščene oznake, zato bo večina prstnih odtisov skrita. Delovna površina naprave je izdelana iz iste mat plastike, za katero je podjetje še posebej zahvalno. Edini kraj, ki bo "zbral prste", je sijajni okvir zaslona. Zakaj prav tako ni mat, ni povsem jasno, vendar je dejstvo očitno: vsaka odpiranje /zapiranje pokrova bo pustilo vaše odtise. Kar zadeva sam primer, je videti bolj ali manj monolitno. Nekaterih kritičnih backlashes ali razpoke niso opazili, vendar nekateri uporabniki v svojih odzivih pritožujejo zaradi majhnih upogibov v delovnem prostoru. Za ljubitelje prenosnih računalnikov na kolena so ustvarjeni vsi pogoji: odprtina je 160 stopinj in trdna pritrdilna kapica.

  Zaslon

  Acer 5552 je opremljen z 156-palčnim zaslonom s standardnim razmerjem med 16 in 9. Razločljivost je nekoliko zastarela (1366 x 768 slikovnih pik), vendar je dovolj, ne samo za gledanje filmov s fotografijami, temveč za popolno fotografiranje. pisarniško delo. Obstajajo nekatere izjemne funkcije na zaslonu, žal, ne: povprečen kontrast, enakobarvna nasičenost in to kljub sijajnemu zaslonu. Svetlost ohišja je približno enaka - povprečna in nič izjemna raven. Če želite uporabljati prenosni računalnik iz prostora, Acer 5552 ni vaša izbira. Prikaz na soncu takoj zaslepi, zasije in ne deluje normalno. Če primerjamo model z najbližjimi konkurenti družbe Lenovo IdeaPad in Satellite pri Toshibi, je naš respondent tukaj očitno izgubil, medtem ko so zasloni teh naprav na soncu precej dobri. In to s podobno "nadevom" in eno cenovno kategorijo.
  Poleg tega koti gledanja nimajo sprejemljivih lastnosti. Če je horizontalna ločljivost nekako sprejemljiva, potem je navpičnica popolnoma popačena tudi z rahlim odstopanjem zaslona. Pregledi lastnikov dobesedno napolnijo z ogorčenostjo glede vizualnih zmožnosti pripomočka: nameščanje zelo dobrega "nadeva", ki je veliko sposoben zagotoviti napravo s povprečnim zaslonom - to ni najpametnejša možnost.

  Zvok

  Kar zadeva zvok, ima Acer 5552 jasne prednosti in slabosti. Po eni strani gre za dve zelo dobri stereo zvočniki, ki sta na priročnem mestu tik nad delovnim prostorom. Avdio tok povsem ustreli uporabnika in ima poleg tega dober zalogo maksimalne glasnosti. Po drugi strani pa je kakovost zvoka. Precej slabo ravnovesje visokih in nizkih frekvenc, pa tudi kakofonija pri visoki glasnosti, vam ne bo omogočilo, da bi uživali v najljubši glasbi ali filmu. Edini je primerenRešitev v tem primeru je priključitev zunanjih slušalk ali pametne akustike. Takšna pomanjkljivost ne trpi le za Acer 5552, temveč tudi za najbližje konkurente: IdeaPad, "Satellite" in "Samsung" R-serije. Lastniki pustijo ustrezne povratne informacije o zvočnih zmogljivostih prenosnega računalnika in vidijo le en izhod - zunanjo akustiko.

  Delovno območje

  Skoraj vsa delovna površina prenosnega računalnika je tipkovnica in z ločeno digitalno enoto, kar pa ne more zadovoljiti. Vsaka od 103 tipk ima sprejemljivo velikost in jasne povratne informacije.
  Kljub dejstvu, da se lastniki v svojih odgovorih pogosto pritožujejo nad miniaturnimi gumbi s puščicami in z nejasnim označevanjem tipk za znake, je zelo priročno ravnati s tipkovnico. Za pisarniške delavce bo prenosni računalnik postal nepogrešljivo orodje za hiter vnos številskih podatkov. Za razliko od istega "Lenovo" (IdeaPad) in "Samsung" (Satellite) tega segmenta: ne morejo se pohvaliti s podaljšano tipkovnico.

  Sledilna ploščica

  S precejšnjim premikom v levem delu delovnega območja je prisrčen manipulator z dotikom občutljiv na dotik. Delo s sledilno ploščico je zelo priročno zaradi globoke površine: prsti vedno ostanejo v kontrolnem območju. Pozicioniranje je več kot udobno: občutljivi senzorji in gladka površina se nemudoma odzovejo na vsak uporabnik. Poleg tega lahko sledilna ploščica izvaja vertikalno in horizontalno pomikanje, katerega zmogljivost lahko prilagodite z vdelano programsko opremo.

  Zmogljivost

  Acer5552 (PEW76) ustreza dvojedrnemu procesorju Athlon 2 serije P340, ki deluje pri 22 GHz. Obstaja precej pameten predpomnilnik druge ravni z 1 MB z 45-nanometrsko tehnologijo. Kljub skromnim tehničnim specifikacijam lahko zbirka čipov obravnava večino običajnih opravil: vsak pisarniški paket, urejevalnike slik, kot so "Photoshop" in "Corel" itd.
  Stanje standardnega RAM-a prenosnega računalnika je zelo majhno - le 3 GB, vendar se lahko (in mora) razširiti do 8 GB, kar je dovolj za delo "težkih" programov. Vgrajeni video čip iz "Radone" serije HD 5470 podpira Direct X tehnologijo 11 in dobro deluje z igricami srednjega in nizkega razreda. Poleg tega, če govorimo o grafični komponenti, se slika na izhodu izkaže za zelo realistično in podrobno obdelana. 512 MB pomnilnika GDDR3 lahko z lahkoto obdeluje dekodiranje videa, kar močno razkladuje procesor. Poleg tega se video čip enostavno sooča z HD-formatom in ima možnost, da dela z dvema monitorjema hkrati. Lastniki se zelo toplo odzivajo na polnjenje prenosnega računalnika: cenili so dobre lastnosti naprave za relativno nizko ceno.

  Vmesniki

  Vrata in komunikacije v pripomočku bi morali zadostovati tudi za najbolj zahtevne "zunanje naprave". Na krovu je več USB vrat, video izhodov za vsak okus, kot tudi vmesniki za povezovanje slušalk in zunanjih zvočnikov. Na levi strani pripomočka boste videli vrata USB (2.0), izhod za slušalke, vhod za mikrofon, HDMI (19-polni) in analogni VGA vmesnik. IbidNa voljo je vtičnica za omrežno napajalno napravo in LAN vrata.
  Na desni strani prenosnega računalnika sta dve zunanji napravi USB, ključavnica Kensington in notranji DVD pogon, ki se lahko imenuje "vsejedi". V nasprotju s svojimi najbližjimi konkurenti (Satellite in IdeaPad) je sklop vmesnikov več kot popoln, kar je večkrat opaženo v pozitivnih povratnih informacijah uporabnikov.

  Življenjska doba baterije

  Devays so opremljeni z litij-ionsko baterijo 4400 mAh. Šestodelna naprava omogoča delo v povprečnem načinu obremenitve približno 3 ure. Če povečate obremenitev, na primer gledate film v HD ločljivosti, se bo delovni čas zmanjšal za približno pol ure. Z maksimalno svetlostjo zaslona in močnim procesorjem (sodobne igre, zmogljivi grafični programi itd.) Baterija ne bo trajala več kot eno uro.
  Poseben polnilnik ima dobre lastnosti in lahko polno napolni akumulator na uro z majhno količino. Če primerjamo življenjsko dobo baterije z najbližjimi konkurenti, se Acer 5552 nahaja približno na sredini (52 točk v klasičnem testu) med IdeaPad od Lenovo (79 točk) in satelitom Samsung (51 točk). Na splošno, sodeč po pregledih, večina uporabnikov avtonomije laptop je zelo zadovoljna.

  Če povzamemo

  Model je popolnoma primeren za zahtevne uporabnike, ki niso zaklenjeni v sodobne igrače in sverhrealistične grafike. Poleg tega naprava ni primerna za ljubitelje glasbe in ljubitelje glasbekakovosten zvok. Za vsakodnevne potrebe in pisarniško delo je Acer 5552 precej pametna izbira: dobra zmogljivost skupaj z dobrim naborom funkcij bo obravnavala vse vrste rutinskih opravil. Dawis bo veliko darilo za študenta ali študenta. Poceni pripomoček v praktičnem primeru z mat finišem se odlično ukvarja tako z matematičnimi izračuni kot z igrami, tudi pri najnižjih grafičnih nastavitvah. Prednosti modela:
 • razlagalno telo z mat zaključkom (ne pušča prstnih odtisov);
 • je dober nabor čipov, kot tudi zmogljivost;
 • visokotemperaturni vitel;
 • tihi hladilni sistem;
 • je zelo demokratična cena.
 • Cons:
 • po dveh ali treh urah produktivnega dela telo začne močno segreti;
 • Zaslon ima preveč skromne lastnosti in zmogljivosti;
 • zvok na izhodu iz standardnih zvočnikov je še daleč od želenega;
 • Neudobne puščične tipke na tipkovnici.
 • Sorodne publikacije