Nokia 900 Lumia: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Nokia je katastrofalno potrebovala vrhunski pametni telefon z odličnim dizajnom, hitrostjo, funkcijami in ceno, ki bi zadel vse tiste, ki dvomijo o možnosti te blagovne znamke. Z izdajo Nokia 900 Lumia skuša ta proizvajalec dokazati, da še vedno lahko konkurira na trgu. Ampak ali je res?

Ali se lahko Lumia 900 imenuje revolucionarna naprava, ki je na voljo s proračunskimi stroški? Njegove funkcije so visoke z vgrajenim sistemom Windows Phone, vendar telefonu še vedno manjkajo nekatere funkcije, ki so prisotne v drugih modelih istega razreda (na primer Nokia Pure View z 41-megapixel kamero). Kljub temu je Lumia 900 danes najbolje prodajani pametni telefon na Windsorju in je idealen za množični trg. Ker je njegova vrednost le okoli sto dolarjev, je dostopna vsem segmentom prebivalstva.

Kaj je vključeno?

Lumia 900 je podobna Lumia 800 in N9. V škatli skupaj z napravo je na voljo le osnovna oprema. Polnilec je standard - popolnoma enak zgoraj navedenim modelom konkurentov. Belo žico lahko uporabljate istočasno in kot kabel USB. Ostala dodatna oprema vključujejo Headsets and MicroSim Removal Tool.
Lumia 900 je popolnoma enaka modelu 800, vendar je zaradi velikega zaslona njegova večja velikost. Najbolj opazna razlika je dodatna prednja kamera, razen dejstva, daPametni telefon je višji, širši in težji od predhodnika. Nokia Lumia 900 je na voljo v štirih barvnih možnostih - tradicionalni črno-beli, svetlo vijolični in modri.

Oblika in videz

V letih razcveta so bili telefoni Nokia večinoma povezani z robustno zasnovo in premišljenim dizajnom. Na videz, ta naprava takoj želi, da se imenuje avantgarde. Njegovo nekoliko bizarno trdno telo in žive barve privabljajo pozornost od daleč. Kaj je Nokia 900 Lumia tako privlačna? Tudi če menite, da možnost ni na voljo v svetlo modrem ali vijoličastem ohišju in ne želite izbrati črnega ali belega modela, naprava še vedno izstopa iz množice. Ohišje je popolnoma ravno in spodaj, zaobljene strani in rahlo ukrivljena sprednja plošča, okronana z velikim sijajnim zaslonom.

Mere in kompaktnost

Ker so njegove dimenzije 12 cm v višino, 7 cm v širino in 12 cm v debelino, se lahko pripomoček imenuje kompaktna. Ohišje je gladko in mat, kar omogoča enostavno namestitev v žepih in denarnicah, vendar zaradi velike širine in ravne hrbtne plošče Lumia 900 ni zelo udobna za držanje z eno roko. Kljub temu, govorimo o tem je zelo priročno. Devays se zdi nekoliko težka na račun 190 gramov teže, vendar je zelo trpežna.

Krmilni elementi

Lep zaslon 43-palčnega AMOLED-a je opremljen s tehnologijami ClearBlack. Nokia Lumia 900 je opremljena z GorillaGlass. Barve so sočne, svetle in kontrastne. Poleg tega je sprednja stran naprave čelnakamero in tri navigacijske elemente na dotik. Značilen za naprave Nokia je elegantna minimalizem v tem primeru izražena v obliki srebrnih kontrol na desni strani. Obstaja dvojna tipka za glasnost, ki jo pritisnete od zgoraj navzdol, kot tudi gumbe za napajanje in zaklop fotoaparata.
Na vrhu telefona so vrata: 35-mm vtičnica za slušalke, Micro-USB za polnjenje in reža za mikro SIM kartico. Tako kot pri znani iPhone, lahko v luknjo vstavite ozko "tipko" (ali tanko obrezano zaponko), da potisnete majhno kartico SIM. Hrbtna stran telefona je gladka, brez lukenj. Vendar pa ima 8 milijona slikovnih pik kamero in dvojno LED bliskavico sistem. Ker sta Nokia in Microsoft zdaj tesno partnerstvo, Lumia 900 deluje na eni od distribucij Windows Phone OS (različica 7.5 Mango). Zato lahko ta model izvede vse programske naloge, ki so na voljo za večino telefonov na tej platformi.

Zaslon in pripomočki

Ko kliknete gumb za odklepanje, se na zaslonu prikaže trenutni čas in datum ter prikažejo dogodki v koledarju, e-poštna sporočila in neodgovorjeni klici. Uporabniški vmesnik je predstavljen kot standardne ploščice "Vetrovi", ki se lahko prerazporedijo po vaših željah. Poleg glavnih pripomočkov obstajajo tudi lepi dodatki. Da, ploščica Marketplace prikazuje število razpoložljivih posodobitev, slika pa je v bistvu diaprojekcija vaših fotografij.Skoraj vse informacije so na voljo na prvi pogled, kar pozitivno označuje Nokia Lumia 900. Značilnosti namizja so precej dobre za poceni napravo.


Prednameščene aplikacije

Vendar pa uporabnikom ne dajejo dovolj diskrecijske pravice pri nameščanju programske opreme (zunaj vgrajenih aplikacij). Za razliko od Androida, Microsoft shrani svoje operacijske sisteme precej zaprte, zato ima proizvajalec le malo možnosti za dodajanje lastnih razvojnih aplikacij. Ker je programska oprema Nokia Lumia 900 zelo specifična, je privzeta tema Nokia nastavljena v čudoviti modri barvi. Obstaja tudi komplet aplikacij Marketplace, ki vključuje Drive, Maps, Transit in ContactsTransfer. Na voljo so nekatere aplikacije ESPN in CNN drugih ponudnikov. Vprašanje, kako nadgraditi Nokia Lumia 900 in dodati katero koli drugo aplikacijo, je velik izziv. Na žalost naprava nima niti vgrajene glasbene storitve Nokia (MusicMixRadio), za razliko od drugih konkurenčnih modelov.

Multimedia

Vdelana programska oprema Nokia Lumia 900 se je dotaknila tudi dejstva, da video predvajalnik ne prepozna datotek .avi, z drugimi besedami, podpore za DivX ali XviD na tej napravi ni pričakovati. Vendar pa vam bo storitev Zune omogočila samodejno pretvorbo takih datotek .mp4. To je pomanjkljivost, saj bo obdelava datotek trajala nekaj časa. Večpredstavnost se predvaja z glasbo & amp; Video, ki vsebuje logotip Zune. Ko zaženete aplikacijo, se prikaže zgodovina prejšnjih vnosov, kar vam omogoča hiter dostop do zadnjih dveh izgubljenih posnetkov. Imate lahko tudi enegaPritisnite, da odprete celoten meni in začnete glasbo ali video iz seznama, vklopite radio ali prenesete želeno datoteko. Treba je omeniti, da je Zune za Nokia Lumia 900 edini možni način za sinhronizacijo z vašim računalnikom, ne samo za večpredstavnost, ampak tudi za celoto. Skupna storitev ima tri oddelke. Kartica »Glasba« je sestavljena iz zvočnih posnetkov, razvrščenih po albumih, skladbah, seznamih predvajanja, zvrsti in avtorjem. »Video« vključuje televizijske oddaje, glasbene posnetke, filme in osebne posnetke. Tretje podpolje shranjuje vse prenesene zvoke in videoposnetke.

Komunikacija in omrežje

Prav tako ni programov, ki bi omogočali zagon pretočnega radia. Obstajajo Wi-Fi, GPS in Bluetooth standardi, čeprav na žalost Nokia 900 Lumia prihaja z različico Blues 2.1. To je praktično "starinsko" v primerjavi s standardno novo Bluetooth 4.0, ki je prisotna v sodobnih mobilnih telefonih. Operacijski sistem omogoča integracijo e-pošte in socialnega mreženja prek shranjevanja računov v nastavitvah. Možno je povezati več različnih računov in konfigurirati podporo za skupinska sporočila. Obstaja standardna funkcija za pošiljanje besedilnih in večpredstavnostnih sporočil ter uporabna funkcija, ki lahko združuje sporočila, poslana na različne načine. Vključeno je tudi preklapljanje, iskanje glasu in iskanje rezultatov iskanja z uporabo funkcije Bing, kot so konferenčni klici, glasovno klicanje.
Osnovne aplikacije Nokia Lumia 900 za delo v omrežju so naslednje: ura, koledar,kalkulator, Internet Explorer 9 (s podporo za HTML5, vendar brez Flash-a). Obstaja tudi aplikacija "Zemljevidi", ki lahko pomaga tako pešcem kot voznikom.

Fotoaparat in funkcije snemanja

Fotoaparat je visoke kakovosti - svetlost in kontrast sta pri vsakem fotografiranju. Vendar pa imajo fotografije, ki jih je posnela Lumia 900, pogosto rahlo rumen odtenek. Še ena značilnost fotografiranja tega fotoaparata je dejstvo, da je večina slike v ozadju. S kamero Lumia 900 lahko snemate visoko kakovostne posnetke predmetov iz bližine. Zamuda pri fotografiranju je še ena značilnost, da pametni telefon ni zelo dober pred konkurenti. Vzemite si nekaj časa, da posnamete fotografijo. Fotografije s 13-megapixelno sprednjo kamero Lumia 900 so prav tako dobre: ​​fotografije so dovolj jasne, da prepoznajo obraz. Na koncu je sprednja kamera v glavnem zasnovana za video klepete ali za priložnostne sefi. Na splošno lahko trdimo, da fotoaparat snema dober videoposnetek, ki se snema s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Vendar pa je mogoče slabosti pripomočka pripisati dejstvu, da snemanje v ločljivosti 1080p HD ni na voljo, obstaja format 720p. Še vedno pa se slika izkaže jasna, zvok se dobro sliši in nadaljnja reprodukcija posnetka je gladka. Če fotografirate s pravilno osvetlitvijo, se izkaže, da je video zelo dober.

Kakovost klica

Glede na povratne informacije nekaterih uporabnikov se zdi, da je glas sogovornika pri klicu videti utišan in stisnjen, vendar se sliši glasno. Omrežje je dobro vzdrževanopraktično brez prekinitve.

Nokia Lumia 900: Specifikacije procesorjev

Kljub dejstvu, da je večina proračunskih telefonov danes dual-core (in bolj napredni quad-core modeli), Microsoft trdi, da so enojni procesorji Lumia 900 tako učinkoviti kot osnovni nalog Ta arhitektura je posledica dejstva, da je nameščena različica operacijskega sistema Windows Phone nezdružljiva z večjedrnimi procesorji. Načeloma je takšna izjava resnična - pri zagonu glavnih vgrajenih aplikacij ni težav. Procesorska frekvenca je 14 GHz, kar je dovolj za pravilno delovanje naprave. Kot kaže testiranje, pametni telefon brez kakršnih koli zapletov omogoča prenos in ogled slik in spletnih strani ter zagon enostavnih iger, ki ne zahtevajo veliko sredstev. Pretakanje videa in zvoka je mogoče predvajati z nekoliko upočasnjevanjem in povečevanjem.

Večopravilnost

Nokia Lumia 900 se pozicionira kot večopravilna naprava, tako kot kateri koli drug pametni telefon na WP7. Po eni strani je opis resničen, po drugi strani pa delo platforme spominja na stare različice IOS-a. Odprti programi, ki niso v ospredju, se ustavijo, ko pa se nadaljujejo, hitro začnejo delovati. Če želite preklapljati med aplikacijami, morate klikniti in držati gumb »Nazaj«. Meni Video Mixer je podoben meniju Symbian ali WebOS: prikazane so lahko zmanjšane ikone za storitve, ki so urejene kronološko od leve proti desni. Seznam se lahko pomaknete zavodoravno, da izberete program, in se bo odprlo v enakem stanju kot prejšnji obisk. Devays deluje pravilno s 5-6 odprtimi programi hkrati. Če odprete več aplikacij, bodo stare začele padati s seznama. Če se to zgodi, ga boste morali znova zagnati s seznama in neshranjeni podatki bodo izgubljeni. Kljub temu bo na primer brskalnik še naprej nalagal nazadnje obiskano stran. Programi z aktivnimi nalogami v ozadju (na primer on-line radio) bodo še naprej delovali tudi v grobi obliki. Večopravilnost lahko onemogočite v nastavitvah, da prihranite moč baterije. Če odprete meni z nastavitvami, prikažete dva niza možnosti: na začetnem zaslonu in v sistemskih nastavitvah. Najnovejše so vse možnosti, ki vplivajo na napravo: zvok, barva, teme, Wi-Fi, Bluetooth, računi itd. Nastavitve aplikacij vam omogočajo, da nastavite vsako storitev posebej.

Možnost nadgradnje platforme

Vprašanje je, ali je mogoče nadgraditi napravo Nokia Lumia 900. Nadgradnja na Windows 8.1 trenutno ni na voljo, saj ta platforma ni podprta z enojnimi procesorji. Pripomoček boste lahko nadgradili le na različico 7.8, kar je precejšnja pomanjkljivost.

Življenjska doba baterije

Nokia 900 Lumia ima dokaj zmogljivo baterijo. Čas za neprekinjen telefonski pogovor je 7 ur, poslušanje glasbe je 60 ur, ogled video posnetka je 65 ur. V stanju pripravljenosti lahko naprava deluje brez polnjenja do 125 dni. Celotna napravadovolj za dan zmerne uporabe.

Kdo bo ustrezal napravi Nokia Lumia 900?

Mnenja o tem pripomočku so precej sporna. Dober nabor funkcij in zmerna cenovna oznaka naredita pametni telefon dobro izbiro za oboževalce Windows, ki ne potrebujejo razširjenega seznama aplikacij. Hkrati pa ima veliko pomanjkljivosti, ki mu omogočajo, da ga prehitevajo. Prvič, to je zastarela različica operacijskega sistema, ki je vgrajen v napravo Nokia Lumia 900. Nadgradnja platforme je lahko le nepomembna, poznejše in novejše distribucije OS pa so na voljo samo na pogonih z več napravami. Prav tako so pomanjkljivosti povezane s težavami pri sinhronizaciji z računalnikom in omejenim številom razpoložljivih aplikacij. Obstajajo celo nobenih programov, ki so nameščeni na druge proračunske pametne telefone Nokia. Po mnenju uporabnikov je večopravilnost pogojena tudi, ker je uporaba aplikacij hkrati težka. Ker je moč strojne strojne opreme premajhna, je nemogoče reproducirati pretočni videoposnetek in moderne igre, ki zahtevajo veliko virov. Z drugimi besedami, danes za isto ceno lahko kupite pametni telefon drugega modela z veliko zmogljivejšimi funkcijami in izboljšano funkcionalnostjo.

Sorodne publikacije