Nissan Oil: Lastnosti in lastnosti

Sposobnost skrbeti za vaš avto vam bo pomagala voziti največ milj brez težav ali okvar. V kompleksu izdelkov za nego je pomembno vlogo motorno olje. Od kakšne kakovosti bo stanje motorja odvisno. Za avtomobile Nissan je najboljša možnost isto ime olje. Zasnovan tako, da ustreza vsem zahtevam blagovne znamke, pomaga preprečiti okvare in doseči največjo zmogljivost ob cesti.

Motorna olja: vrste in lastnosti

Tudi tisti, ki so teorijo slabo poučevali v avtošolah, razumejo pomembnost razpoložljivosti olja. Če ga ne boste pomotoma našli v motorju, ne boste mimo še 100 metrov. To je zato, ker je motor z notranjim zgorevanjem skoraj v celoti sestavljen iz gibljivih kovinskih delov. Soočeni drug proti drugemu, povzročajo trenje. Motorno olje mehča njegov učinek in preprečuje, da bi avto prešel v odpadno kovino. Po uporabi vozila brez motornega olja, je skoraj ni treba popraviti, najverjetneje, boste morali zamenjati celoten motor.

Če se lastnik avtomobila odloči shraniti in potovati nekaj let v staro maslo, ga bo tudi moral zamuditi. Konec koncev se sčasoma zgosti in izgubi svoje lastnosti, kar pomeni, da se razgradnjam ni mogoče izogniti.

Koristne lastnosti olj

Olja za motorje in menjalnike so potrebna za vzdrževanje zdravja motorja in delov avtomobila.
 • ščitijo motor pred okvarami in obrabo;
 • preprečiti korozijo:
 • očistiti motor;
 • zaščito pred pregrevanjem.
 • Edini izhod iz teh slepih situacij je pravočasna sprememba tekočine in skrbno spremljanje njene kakovosti. Izbor motornega olja je širok in njegova izbira je odvisna od vremenskih razmer. Poleti morate izbrati olja z indeksom viskoznosti okoli 40. To bo rešilo problem visokih temperatur. Za zimo je bolj primerno olje SAE 10W. Povečana viskoznost preprečuje "zagozditev" motorja in olajša zagon avtomobila tudi v močnem hladu. Poleg indeksa viskoznosti se motorna olja razlikujejo po molekularni strukturi. Trenutno so sintetična olja najbolj optimalna, saj pomagajo doseči največjo učinkovitost. Z večjo fluidnostjo in prodorno sposobnostjo se pogosteje kažejo pri nizkih temperaturah in delujejo dlje.

  Nissanovo motorno olje

  Avtomobilsko podjetje Nissan je že dolgo obstajalo na ruskem trgu. Vsakdo pozna takšne modele avtomobilov, kot so Qashqai, Almera, Juke. Z visokimi tehničnimi karakteristikami avtomobili japonske proizvodnje zahtevajo enako od motornih olj. Torej, brez dolgo časa razmišljanja, je avto koncern začel proizvajati olja pod svojim imenom. To je njihova priporočena uradna prodaja avtomobilov za uporabo v avtomobilih teh blagovnih znamk. Strogo upoštevanje razvojnih svetov ohranja motor čist in zagotavlja nemoteno uporabo stroja. In čeprav je vrednost nafte "Nissan" lahko dražji, v prihodnosti, vam omogoča, da prihranite bistveno vloženega denarja z izogibanjem različnih popravil. Kaj?isto tako dobro olja "Nissan"?

  Značilnosti motornega olja "Nissan"

  Proizvajalci olj in avtomobilov so vedno v dialogu. Za njih je sodelovanje medsebojno prenos najnovejšega razvoja. In tako je olje najbolj skladno z najnovejšim razvojem avtomobilizma Nissan. Tudi pri nakupu najnovejšega modela avtomobila ima Nissanova oljna olja, ki popolnoma zadovoljijo njene zahteve.
  Če se v motorju uporablja originalno olje, proizvajalec poveča garancijo na življenjsko dobo "srca" stroja. Široka paleta izdelkov pomaga pri vsakem modelu in med sezono je ta, ki maže tekočino, ki najbolje deluje. Tudi v poletnih mesecih Nissanovo motorno olje zagotavlja odlično trenje zaradi tvorbe tankega oljnega filma, ki ščiti motor pred obrabo. Proizvajalci vedno jasno sledijo najnovejšim zahtevam in standardom kakovosti. Ko kupujete olje, ste lahko prepričani v njegovo najvišjo raven. Kaj olje "Nissan" zdaj obstaja na trgu?

  Najbolj priljubljena motorna olja Nissan

  Nissan 0W-30. Zasnovan je bil posebej za ekstremne vremenske razmere. Ne zamrzne niti pri temperaturi 55 stopinj pod ničlo. Interval zamenjave v tem olju je daljši in zahteva manj nadzora. Narejeno na sintetični osnovi. Nissan 5W-30. Ena izmed najbolj priljubljenih blagovnih znamk. Motoristi ga spoštujejo zaradi visoke zaščite motorjev, univerzalnosti v urbanih okoljih. Idealen je za prometne zastoje in promet med semaforji, ki jih je pogosto potrebnoustavite takoj po štartu. Uporablja se lahko celo leto. Osnova je sintetična.

  Nissan 5W-40. Sintetično motorno olje je namenjeno bencinskim in dizelskim motorjem. Olje "Nissan 5W40" ima podaljšano obdobje zamenjave. Je vsestranski in primeren tako za zimo kot poleti. Lahko vzdrži temperature do -40 stopinj Celzija z Nissanovim maslom. "Sample", "Beetle" in "Almera" bodo odlično delovali s tem skladiščem! Dodatek za pranje ohranja motor čist do naslednje zamenjave. Nissan 10W-40. Za najnovejše Nissanove proizvajalce avtomobilov, ki imajo sistem neposrednega vbrizgavanja, so razvili polsintetično maslo. Primerno za bencin in dizelsko gorivo.

  Olje v škatli "Nissan"

  Podjetje Nissan ne proizvaja samo motornih olj. V svoji liniji lahko zadovolji prenosnik tekočino, ki je namenjen za menjalnik. Seveda motorno olje ni primerno za kontrolno točko in obratno. Mazivo za menjalnike ima iste cilje (dobro delo pri različnih temperaturah, preprečevanje okvar). Tekočina tvori trdno trdno folijo, ki ščiti dele pred obrabo in trenjem. Sintetična olja veljajo za bolj kakovostna, vendar tudi dražja. Idealen kompromis bo polsintetičen. Olje v škatli "Nissan" se razlikuje glede na viskoznost in temperaturne pogoje, za katere je izdelano.
  Proizvajalec priporoča različne različice za različne tipe prenosa (avtomatsko, škatlo ali variator). Olje v avtomatskem menjalniku "Nissan" se bo razlikovalo od olja v mehanskem menjalniku:
 • ATF D -za AKPP avtomobilov "Nissan".
 • CVT NS-2; CVT NS-1 - olja za variatorje.
 • GL-4 MT-XZ SPORT GEAR 1L - olje za MKPP.
 • Kako ne kupiti ponaredka?

  Nissan se hitro nagiba na trg za prodajo svojih izdelkov. Kupci visokokakovostnega izdelka po precej visoki ceni kupci pričakujejo dolgo življenjsko dobo. Kaj je presenetljivo in ogorčeni ljudje, ko namesto želenega rezultata dobijo napačno delovanje motorja in lomljenje. Da bi se temu izognili, morate pred nakupom izvesti vrsto majhnih pregledov:
 • Razpoznavni znak Nissanovega olja se stisne v stožec na posodi;
 • Na dnu originalnega kanisterja je poseben znak: kodna številka, povezana s peščeno uro;
 • Na nalepki bo znamka "Nissan" izvedena v kvalitativni 3D izvedbi;
 • na dnu je jasno "splet";
 • na dnu puščice in datum proizvodnje je jasen in jasno viden, s ploščato pisavo.
 • Ko skrbno pregledate videz izdelka, ki ga kupujete, poglejte v posodo. Prvotno olje je temnejše ponarejanje. Če ponaredek zamrzne, bo dobil modro-bel odtenek. Na žalost, zdaj tudi nakup na dokazano mesto ne bo mogel 100% zaščititi pred nakupom blaga neustrezne kakovosti. Večina podjetij sodeluje s stotinami dobaviteljev in ne morejo spremljati spodobnosti vsakega od njih. Zato bodite previdni pri nakupovanju. Ker je motor v vaših rokah.

  Kako pogosto morate zamenjati Nissanovo olje?

  Vsako olje ima svoj vir,po razvoju katere ga je treba zamenjati. Na primer, za avtomobile z bencinskim motorjem je treba zamenjati olje "Nissan" vsakih 15 tisoč kilometrov ali enkrat letno. Dizelski motorji zahtevajo zamenjavo nekoliko pogosteje: vsakih 10 tisoč km. Prenosna olja je običajno treba zamenjati precej manj in življenjska doba je odvisna od njihove vrste. Mineralno olje je potrebno menjati vsakih trideset petdeset tisoč kilometrov. Polsintetični - 45-50 tisoč km. No, sintetična olja za prenos bodo trajala dlje: od 60 do 70 tisoč kilometrov.

  Kako neodvisno nadomestiti maslo?

  Če se odločite, da boste olje zamenjali sami, vendar ne veste, katera znamka je bila prej uporabljena, je najbolje, da opravite izpiranje in napolnite novo olje iz nič. Pomembno je vedeti, da lahko mešanje olj različne viskoznosti in strukture povzroči zelo negativen rezultat.
  Pri menjavi menjalnika se ohišje motorja ne splakne. Skupaj z magnetom zbira žetone, temeljito očisti umazanijo in šele nato nalije novo olje. Za zamenjavo olja v motorju avtomobila je potrebno odzračiti staro skozi okrov ročične gredi, zamenjati oljni filter, namestiti nov in nato vlijte svežo tekočino. Vendar pa je takšno delo najbolje zaupati strokovnjakom in uporabljati le visoko kakovostne izdelke. Nato vam bo avto dolgo služil, brez napak in težav, ki prinašajo veliko nevšečnosti. Ne pozabite, da so preventivni ukrepi vedno bolj učinkoviti pri nadaljnjem popravilu.

  Sorodne publikacije