Kako zmanjšati občutljivost miške v različnih različicah operacijskega sistema Windows?

Računalniško miško je leta 1963 izumil ameriški Douglas Engelbart. Miška (miška) je manipulator, ki nadzoruje kazalec (kazalec). Nastavitev hitrosti dvojnega klika in njena občutljivost je najpomembnejša stvar pri nastavitvi te naprave. Velikost premika kurzorja z enim samim premikom miške je odvisna od njegove občutljivosti. Izberite optimalne nastavitve glede na vaš stil in posebnosti vašega modela manipulatorja.

Kaj je občutljivost?

Občutljivost se imenuje ločljivost. Če spremenite hitrost dovoljenj, nadzirate hitrost kazalca. To je na primer potrebno za ukrepe, ki zahtevajo večjo natančnost - pri računalniških igrah ali pri delu z grafiko. Zmanjšanje občutljivosti je potrebno, če ima računalnik majhne otroke, ki ne morejo nadzorovati odziva sistema na svoja dejanja.


Preden zmanjšate občutljivost vašega manipulatorja, poskusite držati kurzor diagonalno čez celoten zaslon. Ne trgajte s površine zapestne mize. Če se je izkazalo, da ni treba zmanjšati občutljivosti. Sodobni modeli manipulatorjev so opremljeni z dodatnimi kontrolami: dvema kolesoma in velikim številom gumbov. Nekateri novi modeli so opremljeni s posebnim gumbom. Zanje se zlahka reši vprašanje občutljivosti miške. Kako ga zmanjšati? To lahko dosežete s klikom na gumb.
Če imate običajen model, ki neomogoča nadzor nad občutljivostjo, programsko pa se lahko izvaja v operacijskem sistemu.

Kako zmanjšati občutljivost miške v sistemu Windows 7?

Poglejmo, kako prilagoditi miško v operacijskem sistemu Windows 7. Ta nastavitev vam omogoča, da spremenite dodelitve gumbov, kazalec miške, občutljivost, hitrost dvakratnega klika in druge funkcije. Ampak vse je v redu. Pogovorno okno, ki ga potrebujete za začetek, se imenuje "Lastnosti: Miška". To je zelo enostavno. Če želite preseči vse nadzorne plošče, izberite "Start" in v iskalni vrstici napišemo "miško". Izbrali smo rezultat. Spadamo v okno, ki ga potrebujemo, ki ima več zavihkov:


 • parametre kazalca;
 • miški;
 • kazalci;
 • oprema;
 • Kolesa.
 • V zavihku "Možnosti indeksa" v razdelku "Premakni" vidimo drsnik s podpisi "Spodnja" in "Višja". Višja kot je občutljivost, hitreje se premika miška po zaslonu. Bolj ko se drsnik nahaja, bolj je občutljiva miška. Optimalen položaj za mnoge uporabnike je nekoliko desno od sredine. Ker se soočamo z vprašanjem, kako zmanjšati občutljivost miške, potem povlecite drsnik proti "spodaj". Nato pritisnite "Uporabi" in "V redu".

  Windows 10

  Mnogi ne vedo, kako zmanjšati občutljivost miške na Windows 10. Tako smo praktično preučili problem. Naslednja točka je, kako zmanjšati občutljivost miške na "ducat". Odpremo pogovorno okno lastnosti: "Start" - "Nadzorna plošča" - "Miška". Pojavilo se je oknoNastavitve so nekoliko drugačne od primerkov v operacijskem sistemu Windows 7. Vendar so osnovne možnosti enake. Zato še naprej delujemo po shemi: "Parametri kazalca" - "Premikanje" - "Spodaj" - "Uporabi" - OK.

  Sorodne publikacije