Asus: država proizvajalca, pregled izdelka

Verjetno ne obstaja ali skoraj nobena oseba, ki nikoli ne bi slišala imena podjetja Asus. Ta blagovna znamka proizvaja veliko vseh vrst izdelkov, kot so pametni telefoni, prenosniki, usmerjevalniki, modemi, monitorji, matične plošče in še veliko več. Vendar pa malo ljudi ve o zgodovini te velike družbe in o tem, kaj se je vse začelo. No, to je treba popraviti. V naslednjih člankih vam bomo povedali, kako je blagovna znamka nastala, v katerem letu se je pojavil, kateri proizvajalec države Asus pripada in bo šel na nekatere izdelke podjetja.

Zgodovina

Podjetje se je začelo leta 1989. Takrat je bila računalniška industrija v samem središču razvoja, v svetu pa so skoraj vsak dan nastajale nove družbe, ki so si prizadevale za svoje mesto pod soncem. "Asus" je nastal v Republiki Kitajski, Taipei ali, kot se imenuje, Tajvan. Kljub dejstvu, da je Kitajska republika (Tajvan) - kljub temu priznala mednarodno neodvisno državo. Zdaj pa ne gre za to.


Takrat se je vse, kar je bilo izpuščeno pod okriljem Nebesnega, obravnavalo kot zelo skeptično, in kitajski izdelki niso uživali velikega uspeha. Kljub temu so se leta 1989, 1. aprila, štirje mladi iz znane družbe Acer odločili v eni od stanovanj za ustanovitev svoje družbe. In imenovali so ga Asus, natančneje Asustek Computer Inc. "Asus" je del besede PegASUS, ki v prevodu pomeni "Pegasus - konj s krili". Glavni namen podjetja v tistem času je bilo posvetovanje s proizvajalci iz tretjih držav v Tajvanuproizvodnja matičnih plošč za računalnike. Na žalost, ideja ni uspela in nihče ni hotel niti poslušati fantov. Vsa lokalna podjetja so bila v celoti zadovoljna z naročili drugih znanih proizvajalcev. Nato so se v istem letu ustanovitelji odločili za precej krepko stopnjo - da bi takrat izdali svojo matično ploščo pod novo razvitim procesorjem Intel 80486. To je ravno ta korak in prinesel uspeh bodočemu računalniškemu velikanu.
Materija je bila ustvarjena samo z razpoložljivimi podatki o procesorju in temelji na osebnem znanju in izkušnjah. To ni trajalo veliko časa, v istem letu leta 1989 pa je bilo v tehnični laboratorij podjetja Intel poslano že pripravljeno plačilo.

Strokovnjaki so visoko ocenili končno delo in priznali Asusove gospodarje. Od takrat je bilo vzpostavljeno tesno sodelovanje med obema družbama, kar je Asusu omogočilo, da je dobilo ne le svetovno priznanje, ampak tudi, da se iz rednega podjetja v veliko korporacijo.

Proizvajalec države Asus

Kot je že bilo omenjeno na začetku, je Tajvan država, v kateri se proizvajajo izdelki podjetja. Pravzaprav je to kraj, kjer se je začela zgodovina korporacije. In čeprav je na embalaži ali nekaj nalepk na izdelku, je proizvajalec države Asus uvrščen na seznam Kitajske, to je Made in China, kjer so koncentrirani vsi večji proizvodni centri. Poleg tega Asus tesno sodeluje s proizvajalci drugih proizvajalcev, ki prav tako izdajo svoj izdelek. Ti partnerji so Foxconn, Quanta Computer, Pegatron. In čeprav izdelki prihajajo iz pod krila proizvodnje tretje osebe, katere rastline se nahajajo nekoliko drugačekraj proizvodnje Asusa je še vedno Tajvan, Kitajska pa bo označena na embalaži.
Prav tako je navedeno, da je več tovarn v podjetju v Mehiki in na Češkem. Ampak vsaj ni bilo niti ene matične plošče, niti monitorja ali pametnega telefona, na embalaži, ki bi bila kot proizvajalec Asusa Mehika ali Češka.

Izdelki

Izdelki Asus ima precej velik izbor. Pod blagovno znamko so izdani prenosni računalniki, pametni telefoni, matične plošče, grafične kartice, tablični računalniki, monitorji, omrežna oprema, periferne naprave in še veliko več. Seznam je odličen in lahko ga najdete dolgo časa. Najbolj priljubljene so seveda matične plošče, prenosni računalniki, še posebej serije iger ROG, grafične kartice in nazadnje pametni telefoni.

Pametni telefoni podjetja

"Asus" ima ločeno linijo pametnih telefonov, ki se imenuje ZenPhone. Tu je veliko modelov in vsi so zelo kompetentno razporejeni v različnih cenovnih kategorijah, kar omogoča uporabniku, da izbere najprimernejšo možnost za njega. Pri nakupu Asusovega telefona oseba prejme visoko kakovostno in dobro izdelano napravo, ki zagotavlja maksimalno funkcionalnost in enostavnost uporabe.

Prenosniki

Prenosni računalniki Asustek Computer Inc. so pri potrošnikih vedno zelo zahtevni. Tukaj je približno isto načelo kot v pametnih telefonih. Obstajajo proračunski modeli, obstaja povprečna cenovna kategorija in, seveda, drage variante. Predstavljeni so igralniški računalniki ROG (Republic of Gamers). Ti modeli stanejo veliko denarja, polnilo pa dobi ustreznoceno.

Praviloma so prenosniki ROG izdelani iz zelo kakovostnih materialov in vrhunskega železa, kot so procesorji Intel Core i7 in grafične kartice Nvidia GTX 1050-1070. Takšna kombinacija tudi za namizni računalnik bo stala peni, in tukaj je na voljo kompakten in eleganten prenosnik, ki ga lahko vzamete s seboj kjerkoli in ga uporabite za različne naloge.

Matične plošče in grafične kartice

\ t
Pri Asusu so še posebej priljubljeni matične plošče in grafične kartice. Glavna značilnost tega izdelka je odlična zmogljivost. Uporabljajo najkakovostnejše komponente, vključno s kondenzatorji, tranzistorji, termistorji, mikrovezji itd. Matične plošče, Asus grafične kartice, so večkrat prejele nagrade na različnih razstavah in postavile različne svetovne rekorde. Vse to je mogoče prebrati ločeno.

Drugi izdelki

Poleg telefonov in računalniške strojne opreme podjetja Asus se podjetje ukvarja tudi s proizvodnjo monitorjev, perifernih naprav, omrežnih naprav, manipulatorjev iger itd. Seveda ima Asus na nekaterih točkah še veliko za obvladovanje, vendar je tudi ta izdelek v veliko povpraševanje. Monitorji podjetja dajejo čudovito sliko in imajo odličen prenos barv. Tipkovnice in miške nudijo tudi udobno delo. O igralnih perifernih napravah in absolutno ničesar za povedati, ker je odlične kakovosti in velja za eno najboljših na svetu. Karkoli je že bilo, "Asus" je všeč, ga lahko zdraviteravnodušen, a zanikanje njegovega ogromnega prispevka k razvoju računalniške tehnologije, IT-področja in opreme je nemogoče. Kaj želijo podjetja? Velike uspehe, še bolj kakovostne izdelke in nekoliko nižje od cene.

Sorodne publikacije