Pametni telefon Nokia E6: opis, funkcije, pregledi

Kot taka je mobilni razred QWERTY-pripomočkov ustvarila blagovna znamka "Nokia". Do izdaje ključnega modela podjetja - E71 - naprave niso bile posebej priljubljene. Samo ena ta naprava je lahko zamenjala idejo tega segmenta in postala tako merilo, iz katerega so bile shranjene druge naprave.

Nekaj ​​pozneje je svet modelov E72 in E5 še naprej spoštoval uveljavljene tradicije. Potem, zamenjava E72 vodilni model je prišel popolnoma novi telefoni Nokia E6, ki vključuje najboljše lastnosti svojih predhodnikov. Seveda se nastali hibrid ne more imenovati univerzalen, vendar njegove značilnosti niso primerne za številne običajne akcije, vendar pa so prednosti gadgeta dovolj.

Torej je junak današnjega pregleda telefon Nokia E6. V tem članku bomo obravnavali značilnosti, prednosti in slabosti modela, pa tudi mnenja strokovnjakov v tej industriji, skupaj z odgovori lastnikov navadnih pripomočkov. Kljub specifični funkcionalnosti in mladoletni platformi "Symbian", naprava še naprej uživa zavidljivo priljubljenost ne le med uglednimi poznavalci blagovnih znamk, ampak tudi med novimi uporabniki.

Videz

Značilnosti serije E71 in E72 so v Nokia E6 in so vrhunske v segmentu monoblok. Klasičen primer se ni spremenil in novi izdelek je bil presenetljivo znan. Če postavite naslednje modele E72 in E6, potem nobene razlike v dimenzijah, funkcionalnem položaju in celo teži ne bomo videli. Oblikovalci so nekoliko popravili videz posameznih elementov pripomočkov in postali malcepodobno lepoti C7 (obroba okoli oboda, zadnja stena).

Pogled je bil precej bolj privlačen in bogatejši v novi Nokia E6. Telo je prejelo več barv (črna, bela in srebrna), zato bo model kupcem zanimiv. Še posebej zadovoljen z uporabo kovinske konstrukcije telefona. Zadnji del pripomočka je narejen iz nerjavečega jekla, po obodu pa je podoben rob. Na splošno, plastike v Nokia E6 ni toliko, in če upoštevate, da je mat, celotna slika ne pokvari vstavljanje. Uporabniki se na videz pripomočka v glavnem odzivajo. Tisti, ki so delali s preteklimi generacijami te serije, so videli znane lastnosti in težave pri prilagajanju ne čutijo, in začetniki oblikovanja so imeli rad klasično preprostost in obenem prisotnost trdnih opomb.

Vmesniki

V Nokia E6 ni veliko funkcij: nekaj gumbov za nadzor glasnosti, ključ za izklop, diktafon (večfunkcijski), svetovni USB vmesnik z vtičem, običajni mini vtič. in polnilnik. Na desni strani je tudi drsnik, ki je odgovoren za zaklepanje zaslona. Nahaja se zelo priročno, zlasti pod palcem desne roke. Edina stvar, ki jo uporabniki v kritikah kritizirajo, je, da je resnično nelagodje na levi. Uporabiti morajo kazalec, kar je seveda neprijetno.

V zgornjem zadnjem delu naprave Nokia E6 se nahaja objektiv fotoaparata s fotoaparatom s samodejnim ostrenjem velikosti 8 milijonov slikovnih pik. V bližini objektivaObstaja LED bliskavica, ki lahko deluje tudi kot svetilka. Pokrov, ki zapira predal za baterije, je tesen, vendar je minimalna zračnost še vedno posledica oblikovnih značilnosti. Pod pokrovom je popolnoma enak napajalnik, ki je priložen mobilnemu telefonu Nokia E72.

Zaslon

Uporabljeni zaslon in matrica sta ključni novosti v seriji E6. Proizvajalec je prvič uporabil VGA z ločljivostjo 640x480 slikovnih pik. Na splošno velja, da za platformo Symbian to dovoljenje ni povsem normalno, zato so uporabniki v svojih pregledih večkrat opozorili na nekatere težave z združljivostjo za ta operacijski sistem.
Barvni zaslon na dotik ima 25-palčno diagonalo s praktično največjo gostoto točk. Kakovost slike pripomočka je primerljiva z iPhone 4. serijo v smislu enake vrednosti dpi. TFT matrika nima največjih kotov gledanja, vendar se ob nagibanju barvni zaslon ne združi in se ne obrne, kar je prijetno.

Značilnosti matrice

Na sončen dan so informacije na zaslonu dobro berljive, zahvaljujoč zrcalni oblogi, ki odseva svetlobo, zaslon ne slepi, kot v seriji E5. Nokia E6 mobilni telefon dobil zaščito od slavnega Gorilla Glass, tako da ne bi smelo biti težav s praskami in umazanijo.
Glede senzorja se uporabniki na to odzivajo drugače. Po eni strani se zdi, kot da bi bilo dobro, da je gadget na QWERTY-bloku dobil zaslon na dotik, po drugi strani pa praktičnost in vrednost tega elementa kot celote ni čutiti.zaradi majhnosti slednjega.

Tipkovnica

Tipkovnica Nokia E6 je natančna kopija pripomočka serije E72. Vse tukaj je ostalo brez sprememb. Glavni blok ima še dolgo vrzel - uporabniku odvzame dva dodatna gumba, zdaj pa se vejica premakne v glavni register, kar je veliko bolj priročno.
Sodeč po povratnih informacijah lastnikov telefona, oblika tipkovnice E6 - najbolj popolna za monobloke, in najti nekaj poergonomskega (v smislu postavitve tudi) ne bo delovala. Lokalizacija tipkovnice je enaka seriji E72, tj. Cirilica se nahaja na ločenih gumbih, črke G, E, X in B pa v zgornjem primeru. Če primerjamo postavitev s konkurenčnimi modeli drugih blagovnih znamk, lahko rečemo, da je Nokia zgled za imitacijo.

Posebne značilnosti bloka

Znake v zgornjem primeru lahko vnesete ne samo s preklopom pomožne tipke, temveč tudi tako, da držite želeno tipko dolgo. Poleg tega uporabniki v svojih pregledih zabeležijo kompetentno barvanje bloka, kjer so alternativni znaki in simboli drugačne barve in se zato ne združijo s skupno maso.
Navigacijski del tipkovnice je kopiran tudi iz serij E71 in E72. Obstaja dodatna funkcija za klicanje sporočil, imenikov, menijev in koledarja. In za prekinitev imenovanja standardiziranih navigacijskih tipk je mogoče za vsako funkcijo. Poleg tega je držanje gumba ločeno dejanje, kar pomeni, da lahko programirate do šest dejanj. Prav tako se v navigacijsko polje vnese običajni kazalec zamujenih dogodkov.

Avtonomno delovanje

Pripomoček je opremljen s standardom za vrsto baterij E znamke VR-4L z zmogljivostjo 1500 mag. Po mnenju proizvajalca lahko naprava ohrani do 14 ur neprekinjenega pogovora in pri mirovanju do 30 dni. Neodvisni E6 je nekoliko nad vodilnim vozilom E72.
Dejansko gre stvari nekoliko slabše. Gre za zaslon na dotik in močnejši nabor čipov. Energijo absorbirajo veliko hitreje kot energijo istega E71 ali E72. Kljub temu pa je življenjska doba baterije sprejemljiva. Če naložite napravo, imenovano polna (wi-datoteka, glasba, GPS, itd.), Baterija traja približno dva dni. Rezultati morda niso najboljši pri E71 in E72, a celo zelo impresivni, če omenimo Androide-brats.

Če povzamemo

, je Nokia E6 precej naravna in dobra zamenjava za serijo E72. Vsi lastniki, ki so prej uporabljali to serijo, lahko varno nadgradijo. Ena od glavnih razlik med novim telefonom in predhodnikom je dobra in zelo udobna tipkovnica, kovinsko ohišje z visokokakovostnimi plastičnimi vložki in vitkim ohišjem. Edina razlika je zaslon na dotik v E6 in povečanje matrike. To je bilo izboljšanje ločljivosti, ki je čakala na številne občudovalce monoblokov, kar se je zgodilo s serijo E6. Zaslon telefona je dobil jasno in bogato sliko z maksimalno gostoto za matrico, pisave in ikone so postale opazno bolj gladke in lepše, poleg tega pa je besedilo zdaj še veliko več. Seveda ima takšna oblika in značilnosti matrike svojepomanjkljivosti Tukaj vidimo povprečno prilagoditev nekaterim programom Symbian, ki se včasih preprosto ne začnejo. Če potrebujete drugi telefon za SMS-ok in delate s posebno dokumentacijo, bo v tem primeru model E6 v veliko pomoč, še posebej, ker v seriji ni tako veliko konkurenčnih analogov. Isti "Blackberry" čuti veliko težav z lokalizacijo tipkovnice enote, medtem ko je naš respondent je v redu. Ja, in za ceno modela se razlikujejo v najboljši za E6 strani.

Sorodne publikacije