Nastavitev KAMAZ sklopke z lastnimi rokami

Ti avtomobili so uspeli osvojiti ogromno popularnost zaradi svoje visoke zanesljivosti. Kamaz tovornjaki se aktivno in uspešno uporabljajo v gradbeništvu, v agrarnem sektorju, kakor tudi na vseh drugih področjih, kjer je potrebno prevažati velike tovore. Da ta tehnika ne bi opustila lastnika, je treba spremljati uporabnost in stanje vseh elementov. Še posebej priporočljivo z vsem spoštovanjem do mehanizma sklopke avtomobila. Oglejmo si, kako se izvaja spojka KamAZ.

Konstruktivne značilnosti spenjanja

Ekstremni tovornjaki imajo veliko moč. Najpogosteje so opremljeni s suhim dvo-diskovnim mehanizmom. Manj pogosto se uporablja trenje z enim diskom. V procesu uporabe oprijema na težkih vozilih ima ogromne obremenitve. Pogosto je mehanizem sklopke v teh tovornjakih vzdržljiv in trajen. Življenjsko dobo lahko podaljšate le, če redno vzdržujete.
Pogon v sistemu sklopke ima visoko odpornost na trenje. Življenjska doba je precej dolga. Pedal za sprostitev sklopke je opremljen z obešalnim nosilcem. To poveča tesnost kabine avtomobila. Za pritrdilni sistem pedala so pritrjeni posebni rokavi iz kovine-plastike, ki ne zahtevajo mazanja. Razporejen je oprijem več elementov. To je:
 • Caster block.
 • Vrtljivi pogon.
 • Dvižne vzmeti in vzvodi.
 • Dva pogona (vodilna in nevtralna).
 • Košara je pritrjena na vztrajnik motorja s pomočjo zatičev in sornikov. Plošče sklopk imajo posebne ročice, ki so vključene v kanale na vztrajniku motorja. Elementi za stiskanje se nahajajo v reži med ohišjem mehanizma in kompresijsko ploščo. Podrobnosti o vzvodih, ki so v povprečju, kot tudi na vodilnem disku, vzpostavijo njihov nevtralni položaj, ko je sklopka izklopljena.

  Sistem nagibanja

  Naprava je posebna potisna noga ali vzvod, ki se nahaja na stiskalni plošči. Naprava ima tudi posebne vilice. Pritrjene so na gredi in na prižganem mestu izjeme. Sistem vključuje tudi valjčne ležaje.

  Pogon sklopke

  Zato je pogon sestavljen iz pedala, glavnega valja sklopke, rezervoarja z delovno tekočino. Tudi zasnova pogona vključuje pnevmatsko-hidravlični pogon. Sistem ima tekoče in zračne linije.

  Kdaj je treba prilagoditi mehanizem sklopke?

  Prilagoditev KamaZ-ovega oprijema lahko pomaga pri reševanju različnih problemov. Da, diski se lahko poganjajo pri visokih vrtljajih motorja, gibanje pedala je moteno. Prav tako je eden od simptomov različni zvoki in gaggles v času prenosa spremembe. Če imate vsaj enega od teh simptomov, morate narediti prilagoditev. Če tega postopka ne izvedete, lahko to resno vpliva na prenosni mehanizem vozila.

  Kako se izvaja uredba?

  Postopek vzpostavitve mehanizmav več fazah. Pri tem se morate držati stroge strogosti in uporabljati merilne instrumente. Nastavitev sklopke Kamaz vključuje prilagajanje vrzeli med otiralnikom in odmikačem vzvoda.
  Prilagodite tudi hod pedal, prilagodite delo aktuatorja sklopke. Dodatno nastavite tlačno stikalo CCG. Iz tega priročnika lahko prilagodite številne modele avtomobilov. Na primer, izvede se regulacija sklopke KamAZ-55111.

  Kako prilagoditi hitrost pedala?

  Po mnenju proizvajalca so normalne hitrosti vožnje za ta viličar 6-12 mm. Izmerite te podatke neposredno iz središča pedala. Priporočljivo je sprostiti sklopko, dokler se glava cilindra ne začne s pravilnimi merilnimi podatki. Če se dobljeni rezultati razlikujejo od rezultatov, ki jih je določil proizvajalec, je potrebna prilagoditev zračnosti, ki mora biti med potisnim elementom napajalnika in zgornjim omejevalnikom.
  Nastavitev sklopke KAMAZ-5320 v tem primeru se izvede s pomočjo posebnega prsta v obliki ekscentra. Pri prilagajanju je pedal nameščen tako, da je pritisnjen do konca v zgornjem delu.
  Ekscentrični prst je treba obračati tako, da razdalja med potisnim drogom PSU in batom ne presega 12 mm. Po prilagoditvi dela ovijte krono matico. Nato izmerite polno hitrost, na kateri je pritisnjen pedal sklopke avtomobila. Kazalnikisestavljajo od 185 do 195 cm. Prilagoditev oprijema kamaz-74010 na tej stopnji se izvede na povsem enak način. Mehanizmi so skoraj enaki.

  Nastavitev sklopke

  Sklopka se mora prosto gibati do dolžine največ 4 milimetre. Za merjenje vzvoda se je potrebno premakniti tako, da se premakne v smeri matice na potisnem gumbu, ki se nahaja na CCU. Merjenje prostega teka je boljše, če se vzmeti odstranijo.
  Če se ročica lahko prosto giblje v območju več kot 3 mm, se vrtenje sferične matice spremeni v smeri. V trenutku, ko je razmik med 4 in 5 mm, se bo sklopka prostega teka normalizirala.

  Nastavitev giba potisne palice

  Nastavitev priključka Kamaz vključuje tudi to nastavitev. Pri meritvah je pomembno, da je sklopka popolnoma privita. Če se potiskalnik premakne na razdalji manj kot 25 mm, se sklopka ne izklopi popolnoma. Nato preverite prosti hod pedala in količino tekočine v valju. Prostornina mora biti 380 cm 3. Če so kazalniki normalni, se znebite zraka v hidrosistemu. Po uvedbi vsega tega v normo bodo drugi kazalniki dosegli standardne vrednosti.

  Nastavitev košare za oprijem v Kamazu

  Nastavitev nog na vozičkih se izvede z dvema metodama - lahko jo izvedemo tako z razstavljenim pritisnim kolesom kot z avtomobilom. Najprej, potrebno jamo za demontažo kontrolne točke. Bolje je, da odstranitev opravite z vitlom. Potem se ključ privije z vijaki, ki pritrjujejo kontrolno točko na karoserijo avtomobila. Nato se škatla odstrani. PoPreverite, v kakšnem stanju so tlačni ležaj, zložljiv element in sklopka sklopke.
  Nato odvijte vijake, ki držijo ploščo na vztrajniku. Nato z vzdrževanjem pogonskega diska odstrani stisnjeni del. Če je potrebno, naredite napako. Nastavitev krakov sklopke kAZA se izvede glede na delovno površino, ki se nahaja na disku za stiskanje. Če je potrebno, vzemite ključ in zavrtite nastavitvene vijake. Vsaka svetilka košare mora biti nameščena tako, da je med delovno površino in zgornjimi robovi notranjosti ramen dolga vsaj 40 milimetrov. Nato preverite s posebno ploščo.
  Ta prilagoditev košarice pnevmatik kiosk je bila končana. Mehanizem se zbira in vsi vijaki so priviti do konca.

  Nujnost rednega vzdrževanja lokacije

  Da bi mehanizem deloval pravilno in da ne moti lastnika okvar, je priporočljivo, da se vzdrževanje izvaja skupaj z deli po meri. Zato je dobra ideja, da zategnete vijak, ki drži pnevmatski ojačevalnik. Preverite tudi mehanizem za prisotnost puščanja delovne tekočine. Če se odkrije uhajanje, ga je treba odpraviti. Potem morate izčrpati sistem, da iztisnete zrak. Nato je treba namažiti ležaje in puše, preveriti raven delovne tekočine in jo po potrebi dodati.

  Sorodne publikacije