Kako vklopiti Wifi na prenosnem računalniku Lenovo? Povežite in konfigurirajte Wifi na prenosnem računalniku Lenovo

Prenos podatkov prek omrežja Wi-Fi je ena od prednosti vseh prenosnih naprav. Podatki se prenašajo z visoko hitrostjo, ni potrebnih žic ali dodatnih naprav, povezava je zelo preprosta: dovolj je le najti dostopno točko in računalnik bo vse naredil. Vendar pa lahko celo popolnoma nove naprave zahtevajo konfiguracijo Wifi. Na prenosnem računalniku Lenovo to lahko stori uporabnik, saj praviloma ni tehnična napaka, ampak nastavitve operacijskega sistema.

Nastavitve

Kaj storiti, če Wifi ne deluje na prenosnem računalniku Lenovo? Strokovnjaki tega podjetja radi ponujajo prenosne računalnike z različnimi dodatnimi gumbi, pa naj gre za NovoButton - gumb za vstop v BIOS ali preklop na brezžično omrežje. To včasih povzroča težave uporabnikov. Proizvajalec bo verjetno kmalu dobavil pripomočke z referenčno literaturo, vendar pa jih ni, lastniki sami iščejo informacije.


Kako vklopiti Wifi na prenosnem računalniku Lenovo? Prvi način je, da uporabite bližnjico na tipkovnici Fn + F5. Vendar pa so nekateri zvezki tega podjetja opremljeni z dodatnimi gumbi, katerih lokacija se razlikuje glede na model, vendar se praviloma stikalo nahaja v bližini vhoda v mikrofon in slušalke ali blizu gumba za vklop. Tretja možnost se nahaja poleg priključka za napajanje.

Stikalo

Če je stikalo Wifi na prenosnem računalniku Lenovo na strani ob strani, bo to najverjetneje v obliki drsnika s sposobnostjopreklop na levo in desno, če je zraven on, ima obliko običajnega gumba z zeleno ikono računalnika. V tem primeru bo poleg njega tudi tako imenovani NovoButton, ki je odgovoren za vnos BIOS-a in ponastavitev naprave na tovarniške nastavitve. Ne, s klikom ne boste takoj zagnali in vrnili računalnika v prvotno stanje, tako da se nič ne zgodi, če ga uporabnik slučajno klikne.


Vendar, na primer, Lenovo G580 in nekatera druga taka stikala niso na voljo, uporabniki pa imajo pogosto vprašanja o vključitvi brezžičnih omrežij, saj tudi s pritiskom na tipke Fn + F5 ne deluje: Način »Na letalu« je vklopljen, na nekaterih prenosnih računalnikih te družbe pa lahko deluje kombinacija Fn + F2, če pa je operacijski sistem znova zagnan, se lahko kombinacije spremenijo, v tem primeru je najlažje videti seznam vročih tipk na nadzorni plošči.

Vroče tipke

Kako vklopiti Wifi na prenosnem računalniku Lenovo, če ta metoda ni delovala? Uporabnik mora preveriti razpoložljivost ustreznih gonilnikov. Dejstvo je, da če je bila ponovna namestitev operacijskega sistema izvedena in da mojster (ali sam lastnik) ni bil zaskrbljen zaradi namestitve gonilnikov za strojno programsko opremo, ampak z uporabo standardnih, ki prihajajo iz paketa iz samega sistema Windows, te vroče tipke morda ne bodo delovale. Če želite izvedeti, ali obstaja takšna težava, se morate prepričati, da so funkcijske tipke ali druge vroče tipke F in Fn in ali je med njimi gumb Wifi.
Program za prenosni računalnik, ki je odgovoren za delovanje funkcijskih gumbov, lahkozahteva ločen prenos s uradne spletne strani proizvajalca.

Vklop brezžičnega prenosa

Če upoštevate navodila, vendar še vedno ne delujejo na Wi-Fi na prenosnem računalniku Lenovo, preverite, ali je način Vklopljen. V primeru aktiviranja so vse povezave odklopljene, najpogosteje pa je lahko tako preprosta rešitev rešitev problema. Če je način vklopljen, se morate prepričati, da je brezžično omrežno kartico v samem operacijskem sistemu. Kliknite meni Start in pojdite na nadzorno ploščo tako, da jo vnesete v iskanju (Windows 8 in novejši lahko uporabite kombinacijo tipk Win + X), nato pa pojdite v upravitelj naprav. Uvede kartico »Omrežni adapterji«. Glede na modele se lahko ime naprave, ki jo iščete, razlikuje (na primer: omrežni adapter Broadcom 80211 g, iskanje naj bo podobno).


Ko je zahtevana naprava najdena, se mora uporabnik prepričati, da je aktivirana: z desno tipko miške kliknite in izberite »Omogoči«. Če je aktivna, jo lahko izklopite in ponovno vklopite, včasih pa pomaga tudi pri reševanju težave. Po ponovni namestitvi gonilnikov ali vklopu /izklopu vmesnika je treba napravo ponovno zagnati.

Odstranite adapter

Še vedno obstajajo možnosti, kako vklopiti Wifi na prenosnem računalniku Lenovo? Da, odstranite adapter. V istem meniju z desno miškino tipko kliknite adapter, vendar izberite »Izbriši« namesto »Vključi«. To ne pomeni, da računalnik trajno izgubi funkcijo povezovanja z brezžičnimi omrežji, vendar ga bo treba prenesti in namestiti s strani proizvajalca.najnovejše gonilnike posebej za ta operacijski sistem in model prenosnega računalnika.
Na ta način najpogosteje rešujemo problem z brezžičnimi omrežji na prenosnem računalniku Lenovo G580.

Če je Wi-Fi že deloval

Vsi prejšnji načini vklopa Wifi na prenosnem računalniku Lenovo se morajo soočiti s težavo, če nov računalnik nikoli prej ni bil povezan z brezžičnim omrežjem. Če pa je bilo vse v redu in je prenosni računalnik zaznal omrežje, zdaj pa ikona omrežja z rdečim križem visi na pladnju, operacijski sistem pa poroča, da ni na voljo povezav, je lahko situacija drugačna. Seveda boste morali najprej preizkusiti vse prejšnje načine, kako rešiti problem, in če ne pomagajo, preberite priročnik. Ta težava je pogosta pri lastnikih prenosnih računalnikov v operacijskih sistemih Windows 7 in starejših. Najprej mora uporabnik preveriti, ali usmerjevalnik deluje, druge naprave pa so uspešno povezane z brezžičnim omrežjem. Če vse deluje, potem operacijski sistem tega prenosnika misli, da je Wi-Fi adapter izključen. Prvi korak mora biti testiranje aktivnosti brezžične povezave na seznamu omrežnih povezav (najprej pojdite na Center za omrežje in skupno rabo, pojdite na zavihek »Omrežje in internet« in iz njega v meniju »Omrežne povezave«). V operacijskem sistemu Windows 8 in novejših, v desnem podoknu, bi morali najti možnost »Možnosti«, nato »Spremeni nastavitve računalnika« in v oknu, ki se pojavi, izberite meni »Omrežje« in v 8 različicah OS - »Brezžični klic«. jezik ". Tam se morate prepričati, da ste aktivnistanje brezžičnih modulov.

Vključitev storitev

Poleg tega lahko pogosta težava je zaustavitev potrebnih storitev. Pogosto uporabniki deaktivira številne komponente operacijskega sistema, da pospešijo svoj računalnik, in to lahko resnično pomaga. Dejstvo, da lahko Windows opravljajo različne naloge, in v okviru vsake od njih, da nekaterih orodij, vendar sistem ne more vedeti, kateri od njih naslednjič, ko se lahko zahteva uporabnik, kot je vključeno vodenje večina od njih. To pripelje do upočasnitve, še posebej, če ima vaš računalnik malo RAM-a. Na primer, zakaj morate, da je storitev vključena tiskalnik, napravo za faks, če lastnik ne potrebuje in jih ne bo uporabljal? Prav tako lahko poveljnik računalnik (ali uporabnik onemogoči storitve, povezane z omrežjem, če se ne pričakuje, da povezati z internetom, in bistveno pospeši delo.

seznam

V nadaljevanju je seznam osnovnih storitev, brez povezave internet ne bo nastala ali ne bo delovala pravilno.
  • DHCP-naročnik: Storitev za povezovanje. Je treba izbrati vključujejo avtomatsko in ne ročno.
  • DNS-odjemalec, je treba določiti tudi "avtomatsko vključevanje".
  • omrežne povezave: Kot pove že ime, je odgovoren za te funkcije. Lahko nastavite "Manual", tudi če se uporablja internet.
  • Sorodne publikacije