Omrežni zaslon: Kaj je to in kakšne so njegove naloge?

Med delom ali igranjem iger je treba razumeti, da se uporabnik pojavi na svetovnem spletu, kjer so prisotni njihovi lopovi. Takšni ljudje se imenujejo hekerji. Živijo tako, da poskušajo prodreti v računalnik drugega in iz njega ukrasti informacije. To je mogoče z različnimi virusi in zlonamerno programsko opremo, kot tudi nekatere druge ranljivosti v operacijskem sistemu. Če je za protivirusno zaščito protivirusen že dolgo zamišljen, potem je prikazan omrežni zaslon za zaščito računalnika in lokalnega ali internetnega omrežja. Kaj je to?


Omrežni zaslon

Mnogi neizkušeni uporabniki verjamejo, da jih lahko protivirusni program zaščiti pred vsemi nesrečami. Vendar pa to ni tako. Za popolno zaščito računalnika je potrebno tudi omrežni zaslon. Kaj je to in kako deluje? Zaznavanje omrežnega zaslona in njegova konfiguracija je lahko v središču zaščite. Da bi zagotovili maksimalno varnost računalnika, ta program urejajo določena pravila. To se nanaša na dejanja, ki jih bo požarni zid ustvaril, ko bo odkril poskus povezave z drugim virom. Ta pravila so lahko dovoljena in prepovedana. Pomembno je tudi razumeti, da ta program varuje osebne računalnike na dveh ravneh. Prva je omrežna, druga pa je uporabljena. To pomeni, da če odgovorite na vprašanje o omrežnem zaslonu, kaj je in kako deluje, potem lahko oblikujete naslednji odgovor. To je vgrajena programska oprema, ki ščiti vaš osebni računalnik pred poskusi povezave od zunaj.

Omrežjezaščita

Kot je bilo že omenjeno, ima požarni zid dve ravni zaščite. Prva stopnja je omrežna varnost računalnika. Zaščita temelji na globalnih pravilih, ki so nastavljena na omrežnem zaslonu in jih uporablja pri odkrivanju povezave. Odvisno od več parametrov program blokira povezavo ali dovoli:


 • Ciljni paket omrežja.
 • Protokol prenosa omrežnega paketa.
 • Namembno pristanišče ali izstop iz paketa.
 • Za širši odgovor na vprašanje, kakšen je omrežni zaslon, je treba ugotoviti, kateri omrežni paket, s katerim deluje zaslon. Načeloma je vse preprosto. Omrežni paket je informacija, ki se interno prenaša kot blok. Zaslon zaznava takšen paket kot blok, razdeljen na tri dele. Prvi del se šteje za naslov in vsebuje informacije o datumu nastanka, naslovu, velikosti bloka itd. Drugi del bo neposredna vsebina, tretji del pa se imenuje ud in nosi informacije, ki potrjujejo, da se med prenosom blok ni spremenil. strani.

  Applied Protection

  Če se za informacije, ki pridejo na osebni računalnik od zunaj, uporabi prva vrsta varnosti, potem druga vrsta dela s tistim, kar je že nameščeno v računalniku. Za to določbo veljajo druga pravila. Vendar je treba opozoriti, da analiza, v kateri bo odločitev sprejela odločitev, ostane enaka kot pri zaščiti omrežja. Vendar pa obstaja nekaj razlik. Leži v tem, razenskeniranje bloka z informacijami, zaslon omrežja bo preveril in varnost, ki naj bi prejel informacije ali jo poslal. Število pregledov in pravil, ki urejajo varnostni program, omogočajo izkušenemu uporabniku, da prilagodi varnost računalnika na najvišji ravni.

  Omrežni zaslon in Zona

  Na internetu obstaja veliko programov za hitro nalaganje vsebin. Ena od njih se imenuje Zona. To omogoča hitro nalaganje številnih filmov, iger ali programov, vendar so se nekateri uporabniki pritožili, da je program, ko je bil vklopljen omrežni zaslon, prenehal delovati. Ta napaka je posledica delovanja varnostnega sistema.
  Da ne bi izklopili zaslona, ​​ampak tudi prisilili sledilca, da dela, morate narediti nekaj sprememb. Takoj po vklopu zaščite predpostavlja, da je zlonamerna programska cona. Nastavitev zaslona omrežja ima razširitev, imenovano »Izključitve«. Da bi prilagodili delo sledilca in se znebili napake, je potrebno, da se vključi v te iste izjeme. Lokacija nastavitev se lahko razlikuje glede na različico zaslona in dejstvo, ali je vdelana ali zunanja.

  Funkcije zaslona

  Požarni zid je nastavljen za reševanje več zelo pomembnih nalog. Katere funkcije omrežnih zaslonov počnejo po namestitvi?
 • Prva takšna naloga je zaščititi notranjo majhno omrežje, domnevati, da je družba zunanjaprodor Opozoriti je treba, da varnost ne razlikuje med zunanjimi ali notranjimi uporabniki. Preveril ga bo enako kot zaposleni v podjetju, njegovi partnerji in hekerji, ki poskušajo prodreti v omrežje.
 • Druga naloga je urediti dostop uporabnikov do zunanjih virov. Z drugimi besedami, požarni zid lahko konfigurirate tako, da blokira dostop svojih osebnih računalnikov do sredstev, ki niso potrebna za opravilo. Prav tako je treba opozoriti, da trenutno ni splošne klasifikacije takih programov in naprav.
 • Sorodne publikacije