Pomnilniška kartica ni formatirana: kaj storiti? Vzroki in rešitve

Kako narediti, če pomnilniška kartica ni formatirana? Kaj storiti v tem primeru? Razlogi in možni načini reševanja tega problema bodo podrobneje obravnavani v članku. Danes brez digitalne tehnologije tega ne moremo storiti. In če ne uspe, potem obstaja vrsta neprijetnosti. Na primer, s pomnilniško kartico, ki je preprosto potrebna za nekatere naprave, se pogosto pojavijo številne težave. Veliko je bilo primerov, ko ga računalnik ali telefon pravzaprav ni videl. Če pomnilniška kartica ni formatirana, kaj storiti? O rešitvah bomo nadalje razpravljali. Številna vprašanja se pojavijo, ko se soočamo s podobnimi razmerami. Najpogostejši problem je lahko v protivirusnem programu. Protivirusna orodja ne dovoljujejo formatiranja. Priporočljivo je, da onemogočite varnostni program in nato nadaljujete delo.


Pred začetkom morate zapreti tudi vse programe, sicer formatiranje ne bo uspelo. Seveda obstaja veliko možnosti za reševanje tega problema. Najlažji - to je storitev pomnilniško kartico, ali pa samo razpolagati z njo in kupiti novo, ker so cene za njih na voljo.

Flash Doctor

Ena od možnosti je formatirati kartico skozi konzolo. Obstaja tudi preprost in priročen program, ki ga je mogoče zlahka razumeti - Flash Doctor. Zahvaljujoč temu lahko ustvarite sliko diska, skenirate napake in obnovite sam medij. Ta program morate namestiti v računalnik. Nato prenesite in kliknite gumb "Obnovi program". Pomnilniška kartica SD ni formatirananarediti? Za naše naprave je na voljo veliko vrst zemljevidov. Priljubljene so zaradi nizke cene. Kartice Micro SD so vstavljene v mobilne naprave. Njihovo povpraševanje je, da podatke dobro shranjujejo, poleg tega lahko izberete veliko količino pomnilnika. Vse podatke lahko enostavno prenesete v katero koli drugo napravo. Imajo tudi svoje pomanjkljivosti. Na primer, zgodi se, da pomnilniška kartica v tem primeru ni formatirana, ne vsi vedo.

Oblikovanje preko konzole

Ena od možnosti za obnovitev bliskovnega pogona je lahko oblikovanje skozi konzolo. Tako lahko dosežete želeni rezultat. Vredno je uporabiti preproste kombinacije in vsi boste uspeli. Za začetek uporabljamo kombinacijo Win + R.

Nato se prikaže okno "Run", vnesite ukaz diskmgmt.msc. Po pritisku na OK. Nato se prikaže okno Upravljanje diska. Poiščite naš bliskovni pogon, pritisnite na desni gumb miške "Format". Vse bi moralo biti popolno in proces se uspešno zaključi.

Format SD

Če pomnilniška kartica telefona ni formatirana, kaj storiti? Razlogi so različni in obstajajo številne možnosti za njihovo reševanje, odvisno od tega, kje je bliskovni pogon. Telefon na primer ne more formatirati pomnilniške kartice SD. Kaj naj naredim potem Obstaja preprost program, imenovan SD Format.
Pomagala vam bo pri formatiranju pomnilniške kartice. S telefonom morate priključiti posebno žico na računalnik, prenesti ta program in ga zagnati. Ampak, če to ne pomagakaj storiti, če pomnilniška kartica ni formatirana? Kaj storiti? Ko ste popolnoma obupani in niste našli pravega izhoda, se lahko obrnete na pomoč strokovnjakov in pretiravate.

Pravila

Da bi se izognili težavam z zemljevidom, se je treba držati določenih pravil:
 • Ni vam treba opraviti več slik v vrsti. Ker kartica nima časa za zapomnitev, se lahko zgodi napaka. Sharp izklop fotoaparata povzroči napako slike.
 • Jasno je, da mora biti zemljevid suh, da ga ni treba izpostavljati visokim temperaturam. V nasprotnem primeru ne bo uspelo. Ta kartica je zasnovana za dolga leta, pravilna nega pa bo omogočila podaljšano življenjsko dobo in pomagala preprečiti potrebo po formatiranju kartice. Tudi pri nakupovanju razmislite, ali bo ustrezala vaši napravi, še posebej, če jo vzamete za telefon.
 • Zaščita kartic microSD

  Če format kartice microSD ni formatiran, kaj naj storim? Najprej se prepričajte, da ni vključena nobena zaščita pred kakršnimi koli spremembami. Če je priključen, ga je potrebno onemogočiti. Najlažji način je preklop mehanskega zapaha. Lahko se vklopi, če se je nenamerno dotaknila naprave z roko. Treba je skrbno preveriti in izklopiti, včasih celo samo ponovno zagnati napravo. Če pomnilniška kartica ni formatirana, kaj storiti? Ob preučevanju številnih programov je vredno reči, da ne morejo vsi pomagati pri tej zadevi.
  Da, nekateri programi nimajo časa za nove spremembe v svoji bazi podatkov. Preizkusiti morate več programov za "zdravljenje"šele nato se odločite za zamenjavo kartice. Nekatere aplikacije morda ne bodo pomagale, če je v krmilniku prišlo do napake. V tem primeru lahko poskusite oblikovati telefon ali fotoaparat.

  Ponovni zagon naprave in namestitev gonilnikov

  Smo že ugotovili, zakaj pomnilniška kartica ni bila formatirana, kar je bilo dodatno pojasnjeno. Najpogosteje računalnik ne vidi tega bliskovnega pogona ali ga sploh ne prepozna. Mnogi v tem obdobju začnejo panike. Ker so na voljo vse fotografije in videoposnetki. Ne pozabite na ponovni zagon računalnika ali telefona. Če ni pomagala, uporabite enega od pripomočkov. Najpomembnejša točka je obnovitev podatkov. Lahko jih ponastavite na drug medij, ki je v dobrem stanju. Če podatkov o bliskovnem pogonu ne potrebujete, ste ga prenesli na drug medij, lahko sprejmete oblikovanje.

  Problem je lahko tudi pomanjkanje namestitve gonilnikov. Če želite pojasniti to težavo, pojdite v razdelek Upravitelj naprav. Ko je vprašaj osvetljen, bo to označilo odsotnost voznika. V našem času se je treba paziti ponaredkov, saj se prodajajo v originalni embalaži. Vendar pa obstaja izhod - to je pregled s posebnimi orodji.

  Prednosti in slabosti kartic

  Pomnilniška kartica je nujna stvar v našem času, brez katere je težko uporabljati računalniško opremo in telefon. Po velikosti je precej majhen in tanek, vendar mu ne preprečuje opravljanja številnih funkcij. Če ga odstranite iz naprave, potem ne izgubi informacij, je velik plus.
  Cena za njih je majhna in z napako kartice lahko kupite novo. Slaba stran je njegova majhnost. Na splošno je udoben in udoben za uporabo, primeren za vse priključke, za različne naprave.

  Nasveti

  Pri nakupu pomnilniške kartice bodite še posebej pozorni na to težavo. Pomembno je, v katero napravo jo boste vstavili. Če je to potrebno za profesionalno snemanje, potem je potrebno veliko pomnilnika.
  Za uporabo doma, lahko naredite malo. Za zmanjšanje tveganja izgube informacij je na več kartic izdelana profesionalna fotografija. Ko skrbno preučite podatke o pomnilniški kartici, morate poiskati nasvet v trgovini. Priporočljivo je, da preverite na mestu nakupa, da se izognete ponarejanju. Kvalificirani prodajalci bi morali pomagati pri izbiri in izbiri možnosti za vaše individualne posebnosti. Če upoštevate vsa navodila za uporabo pomnilniške kartice, je ne poškodujte in jo lahko uporabljate več let. Ne pozabite, da kartica ne mara visoke temperature. Hranite ga v temnem prostoru, v nobenem primeru ne pregrevajte in ga ne namakajte. Občasno je treba napravo formatirati v napravi, da se izognemo njeni polni zamašitvi, sicer lahko pride do napake pri delu. Pomnilniške kartice so trdno vključene v naše običajno življenje in skrbno shranijo potrebne informacije. In če ne uspe, vam svetujemo, da težavo odpravite sami, tako da namestite različne pripomočke in se po potrebi obrnite na servisni center. Če pomnilniška kartica sploh nipopraviti, ga lahko preprosto odstranite. Stara pomnilniška kartica se zato pogosto zamenja z novo, pri čemer se upoštevajo individualne potrebe.

  Majhen sklep

  Če pomnilniška kartica ni formatirana, kaj storiti? Razlogi za ta pojav so zdaj znani. Upamo, da vam bodo informacije v članku pomagale.

  Sorodne publikacije