"Ural-5323": tehnične značilnosti, pregledi. Tovornjaki Ural

"Ural-5323" je štirikolesni pogon na vsa kolesa s pogonom na vsa kolesa. Prve kopije so začele proizvajati leta 1989. Vsako leto je bil tovornjak popravljen. Izdajo serijsko in do danes. "Ural-5323" je uradno oborožen z vojsko Ruske federacije. Ampak tudi sprosti in civilne različice. Kaj je Ural-5323? Tehnične specifikacije in ne samo pogled v naš današnji članek.

Izgled

Vsi smo navajeni, da "Ural" povezujemo z dolgotrajnim "dinozavrom" razporeda pokrova. Ampak "Ural-5323" je postal izjema. Tukaj je še ena instalacija kabine. V razvoj avtomobila vključeni inženirji iz podjetja "Iveco". Da, avto je dobil nemoteno postavitev s preprosto kotno kabino. Spredaj je masivni kovinski odbijač in preprosta okrogla optika. Nad njim so plastični signali zavoja (zelo podobni "trati"). Steklo je trdno, brez ločevanja. V kabini je tudi kabina. Na strehi je mehanska loputa in tridimenzionalne luči. Tovornjaki "Urala" so se vedno razlikovali po svoji prehodnosti. In ta model ni bil izjema. Tukaj je izvedena kolesna formula 8x8. Tovorna platforma je lahko šotor ali preprosto na vozilu. Na voljo je tudi oprema za popravilo in evakuacijo REM-CL, zgrajena na podlagi modela 5323. Tudi tovarna v Miassu izdaja različice za uro.

Specifikacije

"Ural-5323" je eden redkih ruskih tovornjakov, ki ima tako široko paleto motorjev. Ta je nameščen na tem avtupet obstoječih motorjev. Med njimi:
 • KamAZ-7403.
 • "Ural-745".
 • Deutz-413.
 • YAMZ-238B.
 • YAMZ-7601.
 • Razmislite o vsakem posebej.

  Kamazovski motor

  Ta motor je eden prvih v vrsti. To je dizelski agregat z razporeditvijo valjev v obliki črke V. Delovna prostornina motorja Kamaz znaša 10850 kubičnih centimetrov. Največja moč, ki jo razvije, je 260 konjskih moči.
  Enota se razlikuje po 16-kilogramskem kompresijskem razmerju in visokem navoru 765 Nm. Ta motor je nizke hitrosti, kar je za tako tehnologijo zelo pomembno. Največja moč je realizirana že pri 26 tisoč obratov.

  Uralni motor

  To je močnejša pogonska enota. Velika moč je bila dosežena zaradi večjega volumna in števila valjev. "Ural-745" je 290-konjski cilindrični dizelski motor. Maksimalni navor je 863 Nm. Posebnost te enote je prisotnost zračnega hlajenja.

  "Doits-413"

  Tudi "Ural-5323" je bil opremljen z nemškim dizelskim motorjem "Doyce-413". Ima zračni hladilni sistem in razvija moč 290 konjskih moči. Obstaja precej redek motor, na katerem je težko najti rezervne dele. "Ural-5323" s takim motorjem je bil ustvarjen posebej za športne traktorske preizkuse. Zahvaljujoč temu motorju "Ural" je prevzel vodilno mesto na evropskem prvenstvu v kategoriji C5.

  YAMZ vladar

  Yaroslavlski motorni obrat je zelo močno podjetje, ki proizvaja motorje za različne vrste tovora in posebne opreme. To ni bila izjema za "Ural-5323".Pregledi pravijo, da je YAMZ-238B eden najboljših v seriji. To je dizelski osemvaljni motor s turbopolnilnikom in tekočinskim hladilnim sistemom. S prostornino 14.860 kubičnih centimetrov oddaja 300 konjskih moči. Navor - 1180 Nm pri 12.000 obratih.
  Leta 2004 je bila linija napolnjena z drugim motorjem jaroslavske proizvodnje. To je enota YMZ-760110, ki ima konfiguracijo valjev V6. Delovna prostornina te enote je 11150 kubičnih centimetrov. Največja moč - tudi 300 konjskih moči. Tako so inženirji uspeli zmanjšati prostornino in stroške motorja, obenem pa ohraniti svoje nekdanje močne in vlečne lastnosti. Mimogrede, poraba goriva tega motorja - 145 gramov na 1 konjsko moč na uro ali 435 litrov na 100 kilometrov poti. Za razliko od prejšnjega Yaroslavl motorja, ta motor ustreza standardom Euro-2.
  Stopnja stiskanja v tem motorju je ena najvišjih v celotni liniji (175 kilogramov na kvadratni centimeter). YAMZ-7601 je odličen vir. Proizvajalec trdi, da ta motor "gre" do 800 tisoč brez večjih popravil.

  Prenos

  Poleg linije motorjev tudi obseg prenosov ni omejen na eno škatlo. Kamazovi in ​​Uralovi motorji so opremljeni z ročnim menjalnikom brez razdelilnikov pri 5 stopinjah. Motorji YAMZ so opremljeni s škatlo z 8 in 9 stopinjami za 149 - in 1115 - litrski motor.

  Dinamika, nosilnost

  Največja hitrost vseh sprememb (razen športa) je bila omejena na 85kilometrov na uro.
  Nosilnost je do deset ton. Tudi avtomobil je opremljen s priklopnikom in lahko deluje kot del priklopnika s skupno težo do 34 ton.

  Tekalno orodje

  Na sprednji strani "Urals" se uporablja vzmetenje vzmetenja na pol-eliptičnih vzmetih s palicami za brizganje in hidravličnimi amortizerji. Odvisno od tipa vzmetenja. Zadnji del je sestavljen iz dveh vzmeti s podsklopi. Ni stabilizatorjev prečne stabilnosti. Na hrbtni strani so tudi teleskopski amortizerji. Toda, kot navajajo pregledi, je vzmetenje zelo težko.
  Ko je popolnoma napolnjen, postane mehak. Ampak ne pozabite na prednosti avtomobila. Zaradi uporabe 4-osne obesne naprave ima vozilo visoko prepustnost. Mimogrede, spredaj dve osi - rotacijski. To zmanjšuje polmer obračanja na 13 metrov s skupno dolžino 86 metrov. Tudi viličar ima visok odmik 40 centimetrov in sistem daljinskega črpanja koles.

  Sprememba 5323-23

  Ta "Ural" se odlikuje po prisotnosti oklepne kabine za izvedbo proti bulletu. Prvi vzorec je bil izdan leta 2000. Serijska izdaja se je začela pred dvema letoma. Kaj izgleda kot oklepni tovornjak "Ural", bralec lahko vidi na sliki spodaj.
  Avto je opremljen z osmocilindričnim motorjem YAMZ-238B in rezervoarji, odpornimi proti eksplozijam. Kabina je popolnoma varjena. Debelina oklepa je 8 milimetrov. Očala - 33-milimetrski, sposobni vzdržati kroglo 762 kalibrarazdaljo 300 metrov ali razpok granat, ki tehtajo do pet gramov. Modifikacija lahko prevaža blago, osebje in vlečne prikolice na vseh vrstah terena. "Ural" premaga rast z 58-odstotnim naklonom in metle višine do 120 centimetrov. Tudi tovornjak lahko premaga vertikalne ovire do 55 centimetrov. Ima enotno podvozje s sistemom zamenjave koles in vgrajenim telesom.

  Sklep

  "Ural" - tovornjaki, ki so bili časovno preverjeni. Ta tehnika podpira rusko zimo in terensko vožnjo. V tem primeru lahko vozilo prevaža težke tovore in prevaža več tonsko prikolico. To je njena glavna prednost. Strošek novega tovornjaka v izvedbi "šasije" z YAMZ-238 motorjem je 1 milijon 550 tisoč rubljev.

  Sorodne publikacije