Kako ustvariti uporabniško ime in geslo za pošto

Računalnik in internet sta močno vstopila v naše življenje in močno olajšala rešitev številnih nalog. Eden od značilnosti osebe, ki je posodobljena, je aktivna uporaba svetovnega spleta: elektronska pošta, različni tematski forumi, spletni dnevniki, spletna mesta z novicami in še veliko več. Večina storitev na internetu zahteva ustvarjanje uporabniškega imena in gesla. Oglejmo si, kako ustvariti uporabniško ime in geslo ter katera pravila slediti, da se lahko uspešno prijavite. O vsem tem - še v članku.

Kako pravilno ustvariti uporabniško ime in geslo?

Postopek registracije na katerem koli mestu ali storitvi se začne z ustvarjanjem prijave. To je edinstveno ime, ki ga bo sistem prepoznal. Zahteve za prijavo so označene poleg polja, v katerem ga morate registrirati. Če je ime, ki ste ga izbrali, že zasedel drug uporabnik, sistem ne bo dovolil, da se tam registrirate. Na nekaterih mestih lahko prijavo sestavljata le črke angleške abecede in številke, nekje je dovoljeno uporabljati cirilico in posebne znake.


Po uspešni izbiri imena je treba pripraviti geslo. Pravila izbire se lahko razlikujejo, vendar skoraj vse storitve danes priporočajo uporabo zapletenega in zato varnejšega gesla. Pogosto na storitvah in spletnih mestih obstaja samodejno preverjanje zanesljivosti, in če je vaše geslo preveč preprosto, vas bo sistem prosil, da izberete drugo ali zapletete vneseno kodo.

Kaj?e-poštne storitve obstajajo?

Do danes je veliko spletnih mest, ki ponujajo brezplačne e-poštne storitve. Seznam najbolj znanih in priljubljenih med uporabniki omrežja:
 • Mail.ru (Mail.ru);
 • Rambler, Mail (Mail.rambler.ru);
 • poštna storitev iz Googla (Mail.google.com);
 • Yandex.Post (mail.yandex.ru).
 • Zgoraj navedene storitve so velikani in veterani poštnih storitev. Vendar pa poleg njih obstajajo tudi druga spletna mesta, kjer lahko ustvarite »srčkane« in storitve, ki zagotavljajo storitve za enkratne in anonimne nabiralnike. To je zelo priročno za uporabo, če iz nekega razloga ne želite določiti glavne e-pošte. Opisovanje, kako ustvariti prijavo, geslo in elektronsko pošto na takšnih storitvah, nima smisla - postopek registracije se tukaj ne razlikuje od standardnih brezplačnih spletnih mest za e-pošto.
  Izbira, kje ustvariti e-pošto
  Pri izbiri storitve, na kateri nameravate ustvariti e-pošto ali "srčkano", kot jo imenujejo številni uporabniki interneta, je treba naslednje koristi voditi:
 • uporabnost ali enostavnost uporabe;
 • visokokakovostni filter za neželeno pošto, ki izključuje oglaševanje;
 • velikost nabiralnika;
 • zaščita pred vlomom, dostop do funkcionalne restavracije;
 • zaščita pred virusi.
 • Skoraj vse storitve danes omogočajo povezavo številke mobilnega telefona s poštnim računom. To vam omogoča, da spremljate vsa dejanja, ki ste jih izvedli s svojim poljem. Ko se na primer prijavite v Google Mail v drugo napravo, se bo telefon prikazalto je sporočilo, in če spremenite geslo miljo od Mail.ru, bo sistem poslal sporočilo na telefon.

  Registracija e-pošte

  Če želite ustvariti e-poštni predal, izberite poštno storitev. Bolje je izbrati med najbolj priljubljenimi - imajo višjo zaščito, visoko kakovostne spam filtre in priročne mehanizme za obnovitev dostopa.
  S klikom na gumb "Registracija" začnite izpolnjevati polja. Običajno morate vnesti svoje ime in priimek, prišli do uporabniškega imena in gesla. O tem, kako ustvariti svoje uporabniško ime in geslo, na primer na Mail.ru, je opisano neposredno na strani za registracijo. Takoj takoj preverite pravilnost vnesenih podatkov. Če boste morali izbrati drugo prijavo. Pogosto sistem sam ponuja različice prijav, ki temeljijo na vašem imenu in priimku. Pri izbiri gesla ne dajete preveč preprostih kombinacij - enostavno jih je pobrati in razbiti. Po izpolnitvi vseh polj in uspešnem zaključku postopka registracije bo poštna storitev samodejno odprla stran z vašim poštnim nabiralnikom. Če ga želite vnesti, na primer, ko zaprete okno brskalnika, vnesite poštno storitev v naslovno vrstico, v oknu kliknite gumb »prijava« in vnesite geslo in se prijavite.

  Kako pripraviti lepo prijavo?

  Preden razmislite, kako ustvariti uporabniško ime in geslo za pošto, določite, kako nameravate uporabiti ta poštni predal. Za delovno prijavo je sprejeto ime in priimek. V nekaterih primerih ime uporablja tudi poštni naslovorganizacija, v kateri delate. Za nabiralnik, ki je namenjen samo za osebno uporabo, lahko uporabite svoje ime in priimek ter na primer svojo telefonsko številko - si lahko predstavljate tukaj.

  Za lažje in preprostejše prijavljanje sledite tem smernicam:
 • Ne uporabljajte črk, ki jih lahko zamenjamo z narekovanjem prijave. Ta pisma vključujejo, na primer, S in C - daleč od vseh uporabnikov interneta vem angleško in pravilno izgovorjavo črk. Morda vas napačno razumejo in pismo ne bo prišlo do naslovnika.
 • V dnevniku ni smiselno določati trenutne starosti, ker je ime pošte v naslednjem letu zastarelo.
 • Če nameravate uporabljati pošto za delo, ne navedite leta rojstva - potencialne stranke in partnerji lahko zavrnejo sklicevanje na neustrezno ali preveč častno starost.
 • Kako ustvariti močno geslo?

  Za zagotovitev varnega gesla je dovolj, da upoštevamo nekaj preprostih opomb:
 • Ne uporabljajte enakih gesel za različne vire - če jih napadalec prevzame na enem viru, bo samodejno dostopal do vseh drugih mest pod vašim imenom.
 • Uporabljajte velike in male črke.
 • Dodajte posebne znake (ločila, simbol dolarja, narekovaje itd.).
 • Spremenite razporeditev tipkovnice. Na primer, kot geslo ste izbrali besedo "kladivo". če spremenite postavitev v angleščino, se zdi geslo težko zapomniti: vjkjnjr.
 • Ne uporabljajte razpoložljivih podatkov o geslihjavno dostopna. To pomeni vaše ime in priimek, imena sorodnikov, imena hišnih ljubljenčkov, pomembne datume življenja, ki jih je mogoče najti, na primer, preko socialnih omrežij.
 • Kje shraniti vaše prijavno ime in geslo za pošto?

  Poleg ustvarjanja uporabniškega imena in gesla za pošto, se boste zagotovo morali registrirati pri drugih storitvah, kot tudi pri prijavi v račun na delovnem računalniku. V tem primeru je zelo pomembno vprašanje, kako in kje shraniti takšne informacije, saj je težko obdržati v glavi. Da ne bi pozabili vaših registracijskih podatkov, morate:
 • Zapisati geslo in se prijaviti na papirni medij. Res je, da boste v tem primeru vedno morali nositi podatke s seboj, in če jih izgubite, boste morali trdo delati, da boste obnovili dostop do storitev.
 • Na računalniku ustvarite dokument z besedilom, ki bo vseboval gesla in prijave za različne storitve. Da jih ne bi poznali vsi, ki imajo dostop do računalnika, spremenite razširitev. Na primer, .txt lahko spremenite v .jpg. V tem primeru bo datoteka prikazana kot slika in za dostop do informacij v njej morate najprej spremeniti pripono.
 • Da ne bi shranjevali prijav in gesel v računalnik, lahko datoteko kopirate na kartico flash in jo uporabite, kot jo potrebujete.
 • Za shranjevanje gesel lahko uporabite posebno programsko opremo. Torej bodo vsi podatki na enem mestu in za dostop do njih boste morali zapomniti samo eno šifro.
 • ​​

  Obnovitev dostopa do elektronske pošte

  Iz enega ali drugega razloga se lahko dostop do e-pošte izgubi. Če ga želite obnoviti, lahko uporabite orodja, ki so posebej zasnovana za takšne situacije. To je lahko odgovor na kodno vprašanje, ki se zapolni pri registraciji, ali pa obnovitev gesla prek mobilnega telefona (za to pa morate na pošti povezati številko objave). Če dostopa ne morete obnoviti sami, se lahko obrnete na tehnično podporo ali ustvarite novo prijavo in geslo za pošto. Res je, da bodo v tem primeru vsi stiki in korespondenca, shranjeni v starem poštnem predalu, izgubljeni.

  Sorodne publikacije