QQPCMgr: Kako odstraniti iz računalnika (navodila)

Kako pogosto se srečujete z računalniškimi virusi? Nedavno so postali množični napadi na organizacije v državni lasti. Za navadne uporabnike taki virusi niso vedno ustrezni. Poskusi so namenjeni predvsem spodkopavanju gospodarstva in gradnji političnih konfliktov. Vendar pa obstajajo tudi takšni virusi, ki lahko osebno vplivajo na vaš računalnik. Kako odstraniti QQPCMgr in kje se pojavi, pogovorimo še naprej.

Opis

To je ena najbolj nevarnih datotek, ki so bile lani povzročene številnim uporabnikom osebnih računalnikov. Zanimivo je, da se sam šteje za antivirus kitajske proizvodnje. Tencent je delal nad njim. Razvijalci so prepričani, da bo program zaščitil vaš računalnik pred napadi hekerjev in virusi. Hitro zazna vohunsko programsko opremo ali druge grožnje in jo odpravi.Pravzaprav se izkaže, da gre za en trden virus. Mnogi uporabniki jo najdejo, ker so opazili, kako se namesti z operacijskim sistemom. In ljudje ne morejo vedeti za to.

"Snag"

Seveda Tencent QQPCMgr ni grozen virus, kot so "črvi" in vse vrste "trojancev". Redko izbriše vaše osebne podatke, ne blokira dostopa, itd. Ker pa ne boste niti vedeli, kaj je program v računalniku, se lahko pojavijo težave z združljivostjo. Če želite postaviti zanesljiv anti-virus, bo kitajski konkurent v vseh pogledih posegal in ga oviral. Poleg tega boste sčasoma opazili veliko nepotrebnih informacij, neskončnih sistemov, itd.

Kako pride?

PredDa bi ugotovili, kako odstraniti QQPCMgr, bomo poskušali razumeti, kako je prišel do nas na računalniku. Seveda obstaja veliko možnosti, in vse so precej preproste. Težko je reči, kje lahko naletite na qqpctray.exe zaradi nepazljivosti. Ampak, kot kaže praksa, je to zelo enostavno. V splošnem obstajata dve možnosti, kjer se lahko skrije namestitvena datoteka:


 • Pri prenosu navadnih programov, še posebej ne najbolj priljubljenih, vedno naletite na veliko število arhivov in dodatnega adwarea. Tam lahko shranjujete škodljivce.
 • Možnosti programa za namestitelje so še en način za pridobivanje virusa. Tudi največji in najbolj priljubljeni softwares je nepravilno vgradil takšne programe. Torej, s klikom na "Naprej", celo neizkušen uporabnik morda ne bo opazil, da je skupaj z urejevalnikom besedil nastavil kup oglasov in "smeti".
 • Kljub temu, da po mnenju razvijalcev, to je super program za čiščenje računalnika, optimizacijo zmogljivosti, zaščito in drugo, na koncu sploh ne poznate kitajskega jezika. Kako naj to ugotovite? To je glavni problem, kako odstraniti QQPCMgr iz računalnika.

  Škoda

  No, preden se odstranimo, morate razumeti, kaj nas čaka, če zapustimo program na vašem računalniku. Morda nam ne škoduje. Prvič, popolnoma je neuporabna. To je zaradi dejstva, da pred nami kitajski vmesnik, nismo vroče ali hladno od njega. Takšen protivirusni program lahko spremeni začetno stran brskalnika. Enako velja za majhen adwareškodljivci, ki nas pogosto napadejo z iskanji, dodajo nepotrebne zaznamke in spremenijo orodno vrstico.
  Poleg tega obstaja možnost, da lahko program uporablja podatke na trdem disku. Na primer, če je nenadoma videla, da redko uporabljate eno ali drugo korist, jo bo brez opozorila odstranila. Prav tako ne mara dvojnikov, ki so vam lahko pomembni.

  Ročno

  Mnogi uporabniki, ki ne vedo, kako odstraniti QQPCMgr, lahko naključno poskusijo to storiti. Seveda obstaja verjetnost, da se bo "zank" znebil protivirusnega programa, vendar je zelo majhen. Zato je najbolje slediti navodilom.
  Če želite to narediti, pojdite skozi "Start" - "Nadzorna plošča". Prepričajte se, da je v zgornjem desnem kotu vrstice pogleda izbrano Big Badges. Zdaj iščemo "Programi in komponente", v oknu bomo iskali tiste pripomočke, ki se nam zdijo sumljivi. Tukaj nam morda ne bo všeč PC Manager, Download Manager, QQ Phone Manage. Kot kaže praksa, kljub dejstvu, da bodo odstranjeni iz sistema, bo antivirus še vedno delal svoje umazane posle. Zato preidimo na Task Manager. V ta namen uporabite kombinacijo Ctrl + Alt + Delete. Opazili boste kartico "Procesi". Pojavilo se bo veliko vrstic. Tukaj je treba poiskati procese z imenom AntivirusCentral Tencent QQPCMgr. Kot veste, je to program, zato zaključimo postopek s kitajskimi znaki. Proces qqpctray.exe tudi za nas ni potreben. Ko bo računalnik sam moral poiskati mapo s programom. Morate iti po potiC: Programske datoteke (x86) TencentQQPCMng. V zadnji mapi izberite serijsko številko protivirusnega programa, ki je predstavljena s preprostim naborom številk, kot je 101016434.218. Ta datoteka namestitve se nahaja v tej mapi. Ima pripono .exe. Treba ga je zagnati. Ampak hkrati, ne razmišljajte o izbiri Uninstall.exe. To je možnost namestitve. Iščemo Uninst.exe in zaženemo datoteko.
  Videli boste kitajski protivirusni namestitveni program. V tem primeru ni smiselno govoriti o nekaterih besedah ​​in imenih, ker je vse v angleščini. Postopek "na prste" bo lažje opisati. Kliknite na levi gumb. In to je glavni recept za odstranitev podobnih programov. V naslednjih oknih vedno izberite levi gumb.
  Po vsem tem boste morali znova zagnati računalnik in počistiti register. Urednik bo moral "raztegniti" vse veje z imeni, ki izvirajo iz virusa, in opazovati vse. Za iskanje uporabite Ctrl + F3.

  Ni datoteke

  Če se nič ni zgodilo in še vedno iščete način, kako odstraniti QQPCMgr iz Windows 7, potem najverjetneje niste našli datoteke namestitvenega programa. Izkazalo se je, da je v nekaterih različicah protivirusnega programa kitajski skril Uninst.exe ». Če te datoteke niste našli, poskusite naslednje:
 • Odvijte sistem Windows na obnovitveno točko. Trenutek pred namestitvijo virusa.
 • Uporabite zaščiten način in izbrišite mape z imenom virusa.
 • Pojdite v varen način in nato dokončajte vse vprašljive postopke z upraviteljem opravil. Odstranite program z orodjem Uninstall.
 • Zaustavite virusTOOLBAR (na plošči z uro). Dokončajte procese v upravitelju opravil in samodejno nalaganje. Izbriši vse v brskalniku.
 • Sklepi

  Kako odstraniti QQPCMgr, veste. Seveda včasih pride do situacij, ko morate prelomiti operacijski sistem. Če ne izgubite ničesar, ali ste vzeli virus, ko ste vse namestili, je najbolje, da to storite znova, bolj previdno.
  Če ste pomotoma pobrali ta program in našli datoteko -instalater, ste zelo srečni. Ostanke virusa lahko očistite z zanesljivim protivirusnim programom. Lahko poskusite prenesti dober namestitveni program, vendar ne dejstva, da vam bo kitajski virus dovolil namestitev.

  Sorodne publikacije