Najboljše grafične blazinice za zaslon

Za popolno ustvarjalnost umetniki pogosto potrebujejo elektronsko grafično tablico za risanje, kar močno olajša delo z digitalnimi risbami. Sodobni trg ponuja široko paleto takšne opreme različnih blagovnih znamk. Kako izbrati grafično tablico za risanje - govorimo v članku.

Wacom Intuos Paper Pro Medium

Najboljši grafični grafikon za risanje odpre pripomoček Wacoma. Model spada v proračunsko kategorijo, kljub dejstvu, da je iskanje poceni grafične tablice na trgu dejansko nerealno.


Katere so prednosti poceni Wacom Intuos Paper Pro risanje zaslona? Treba je omeniti linijo Intuos sama, tablete, ki imajo veliko različnih funkcij, ki vam omogočajo, da prilagodite stopnjo peresa in s tem tudi debelino udarcev, kot tudi postavite pomožne tipke na pero in sam pripomoček. Ta različica pripomočka je idealna za začetnike: grafična tablica vam bo omogočila hitro preklop iz skic in albumov na računalniško grafiko. Poleg tega vam edinstvena tehnologija omogoča nadaljevanje risanja neposredno na papir: pripomoček podpira liste formata A5 in modifikacijo formata Large - A4. Tableto dopolnimo s posebnim peresom za gel, ki ga lahko pobarvamo na navaden papir: dovolj je, da list položite na napravo in začnete delati s peresom Finetip Pen. Funkcija grafične tablice za risanje z zaslonom vam omogoča prevajanje slike v računalniško grafiko vvisoka ločljivost, zapomnitev vsakega premika v datoteki. Količina vgrajenega pomnilnika omogoča shranjevanje do tisoč grafičnih dokumentov, ki se lahko kasneje uporabljajo v računalniških programih za risanje. Ker je ta vrsta grafične tablice opremljena z edinstvenim digitalnim peresom Wacom Pro Pen 2, za delo z njim ni potrebno uporabljati papirja. Pros:
 • prisotnost pomožnih tipk na pripomočku in ponovno;
 • nizka cena grafične tablice z zaslonom za risanje s širokim spektrom funkcij (približno 25 tisoč rubljev);
 • sposobnost črpanja na navaden papir. • Wacom Cintiq DTH-2200

  Naslednji na seznamu najboljših risalnih plošč je Wacom pripomoček za profesionalne umetnike. Sproščeni model je težko imenovati polnopravno tablico, bolj pa ustreza definiciji zaslona za risanje. Pripomoček je monitor s ključi Express Key. Pripomoček je povezan z grafično tablico ali osebnim računalnikom, ki vam omogoča, da v procesu risanja HD prikažete in podrobno obdelate vsako podrobnost slike. Grafična tablica za risanje na računalniku podpira večino peresa Wacom. Zaslon lahko zamenja katero koli risalno napravo, ker lahko nanj neposredno narišete. Tablični računalnik lahko priključite na računalnik ali prenosni računalnik v katerem koli operacijskem sistemu. Izjemno velike dimenzije - 47x27 cm - omogočajo natančno in temeljito obdelavo vseh risb. Grafična risalna tablica Wacom je kot nalašč za profesionalne umetnike. Ne glede na toDejstvo, da je cena gadgeta precej visoka (150 tisoč rubljev), bo ustrezala tako strokovnjakom kot newbies-arteramu.
  Pros:
 • grafika visoke kakovosti;
 • velikosti zaslona;
 • združljivost in funkcionalnost.
 • Wacom Cintiq 22HD DTK-2200

  Naslednji model grafične tablice za risanje na računalniku podjetja Wacom, ki se kljub podobnosti imen razlikuje od prejšnje funkcionalnosti. Pripomoček je veliko cenejši kot model DTH-2200, vendar relativno cenovno dostopnih - 140 tisoč rubljev - ne vpliva na kakovost njenega dela in zmogljivosti. Relativno poceni grafična tableta za risanje z zaslonom je opremljena s posebnim stojalom, zaradi česar ga je mogoče namestiti v katerikoli položaj, nagibati in obračati, zaradi česar je proces ustvarjalnosti udoben in udoben. Vgrajen sistem Touch Strips v obliki dotikalnih trakov na hrbtni strani tabličnega računalnika omogoča umetniku, da spremeni velikost, zavrti, prikaže, izvede veliko drugih možnosti. Na dotikalnih pasovih lahko programirate večino funkcij programske opreme, kot je Photoshop ali SAI. Bližnji gumbi gumba Express Key, skupaj s trakovi na dotik, veliko olajšajo upravljanje grafične tablice z zaslonom za risanje: ključ lahko programirate tako, da pokliče katero koli orodje. Wacom Cintiq je zaradi visoke kakovosti in ločljivosti slike, enostavne uporabe in precej velikega zaslona prevzel bronasto pozicijo. Pros:
 • nastavljivo stojalo;
 • trakovi na dotik senzorja;
 • funkcionalnost inzdružljivost
 • Wacom Mobile Studio Pro DTH-W1320L-UA 13 "128 Gb

  Še en model tabličnega računalnika podjetja Wacom. Risba na osnovi Windows 10 lahko deluje kot standardna tableta in se uporablja za najpreprostejše aplikacije, igre in risanje. Ta prednost te vrste pušča vse tekmece daleč zadaj, ker je dostopno ceno mogoče kupiti z napravo, ki združuje grafično tableto sliko Ohranjevalnik zaslona in tablični računalnik.
  Wacom Mobile Studio Pro podpira pomnilniške kartice, ima dober notranji pomnilnik in deluje dovolj hitro, vključno z odzivom na dotik peresa. Wacom Pro Pen 2 podpira več kot 8.000 pritiskov, zmogljivost procesorja tablet pa zadostuje za podporo kompleksnih aplikacij, kot je programska oprema za ustvarjanje 3D slik in Adobe Illustrator, ki jih večina drugih naprav ne podpira. Za večnamenski pripomoček je tablični računalnik opremljen z majhnim zaslonom - ne več kot 30 centimetrov. Kljub temu naprava zavzame vodilne položaje v ocenah. Povprečna cena tablet je 140 tisoč rubljev. Pros:
 • reže za pomnilniške kartice;
 • , ki se izvaja v operacijskem sistemu Windows 10;
 • hitra reakcija na pero.
 • Wacom Cintiq Touch Pro DTH-1320-EU

  Ta modifikacija grafične tablice je bila prva, skupaj s peresom Wacom Pro Pen 2. To je ta model peresa, ki reagira na veliko številotlak, ki ni bil v prejšnjih analogih. Tableta je majhna, zato jo lahko uporabljate kjerkoli. Veliko število gumbov omogoča preprosto delo, kakovost barvnega prenosa in visoka ločljivost pa omogoča ustvarjanje živih in dovršenih slik. Cenovno ugodna cena in priročnost sta DTH-1320 tableta ena najbolj iskanih umetnikov. Prednosti modela je mogoče pripisati hitremu odzivu na dotik, veliki količini vgrajenega pomnilnika in visoki natančnosti, ki se konkurenti ne morejo pohvaliti. Iz tega razloga ta model pogosto priporočajo tisti, ki se odločijo, katero grafično tablico za risanje je bolje izbrati. Pros:
 • kompaktna velikost;
 • visoka stopnja reakcije;
 • razpoložljiva cena - 75 tisoč rubljev.
 • Wacom Cintiq 13HD DTK-1300-1

  Prednosti te grafične tablete so kompaktne velikosti, funkcionalno perje in dostopna cena. Pripomoček s pisalom Wacom Pro Pen Pen, hitro, natančno in natančno prenaša vse dotike digitaliziranega platna in posnema črnilo, kredo, svinčnik in druga vizualna sredstva. V primerjavi s tablicami in posebej z linijo Wacom Cintiq je ta model precej poceni. Kljub nizki ceni, so lastnosti in zmogljivost naprave dovolj za profesionalne umetnike, da delajo na račun visoke kakovosti, odličnega prenosa delov in barv. Pripomoček ima veliko količino pomnilnika, kompaktne velikosti in tri vrata USB. DTK-1300 je odličen za vse, ki ne potrebujejo profesionalnih visokoločljivih tabletnajbolj dostopno število funkcij. Pripomoček je opremljen z zasilnimi gumbi in visoko hitrostjo reakcije, zaradi česar je nepogrešljiv pomočnik številnim umetnikom. Pros:
 • razpoložljivi stroški - približno 60 tisoč rubljev;
 • kompaktne dimenzije;
 • veliko število funkcij peresa.
 • Wacom Intuos Paper Pro Velik PTH-860p-N

  Pro Paper serija tablet je resničen preboj med podobnimi pripomočki zahvaljujoč zmožnosti hkratnega delovanja na dveh napravah. Kljub dejstvu, da ima velika velikost, je zelo priročno delo z njim: vmesnik je jasen in enostaven za zaznavanje, večnamensko. Obstajajo gumbi za simulacijo računalniške miške nad tablico. Gadget sam priti s tipkami Express Key, ki jih je mogoče programirati na priročen način. Podpora za standardni pisarniški papir formata A4, sposobnost za delo s pen-gel pero in avtonomnim načinom delovanja s cenovno dostopno vrednostjo je Paper Pro Large eden najboljših predstavnikov svojega razreda. Cena tablete - 38 tisoč rubljev. Pros:
 • posebno pero Finetip Pen;
 • enostavnost delovanja;
 • ​​
 • sposobnost črpanja na papirju.
 • Wacom Cintiq 27HD Touch DTH-2700

  Grafična kartica DTH-2700 velja za enega najbolj naprednih in izpopolnjenih modelov v celotni seriji Cintiq. Namenski pripomoček za profesionalne umetnike in zato ima pomemben strošek - približno 200 tisoč rubljev. Tablični računalnik je opremljen z zaslonom na dotik, ki vam omogoča, da delate s platnom brez dodatnih sistemov: v nekaj dotikih lahko prikažete, obrnete in premikate.sliko Poleg funkcionalnega senzorja je v tem modelu ohranjena tudi programabilna tipka Express Key. Delo z tabličnim računalnikom je mogoče na daljavo z uporabo inovativne funkcije Touch Ring. Moč procesorja tabličnega računalnika je dovolj za delo z vsemi znanimi grafičnimi aplikacijami, vključno s programsko opremo za 3D modeliranje. Pros:
 • velika velikost in visoka občutljivost zaslona;
 • zaslon na dotik;
 • Edinstvena tehnologija Touch Ring.
 • Wacom Cintiq Companion DTH-W1310P

  Grafična tablična različica serije Cintiq deluje v operacijskem sistemu Windows 8.1, ki omogoča, da se uporablja istočasno kot mobilni telefon ali tablični računalnik. Podpora za sim kartice vam omogoča klicanje in uporabo ustrezne programske opreme. Delo z gadgetom je preprosto in priročno zaradi prvotne zasnove in širokokotnega zaslona z zaščito proti bleščanju. Poseben pokrov zaslona vam omogoča, da se izognete neravnim linijam. Tableta je opremljena s tipkami Express Key, peresom Wacon Pen in širokim spektrom funkcij, kar ga razlikuje med konkurenti. Model 1310 je eden izmed najbolj dostopnih iz celotne linije Cintiq, zahvaljujoč čem ga lahko kupijo tako profesionalni umetniki kot začetniki na tem področju. Gadget stroški - 150 tisoč rubljev. Pros:
 • operacijski sistem;
 • ergonomsko in udobno oblikovanje;
 • steklo z zaščito pred bleščanjem.
 • Yiynova MVP22U (V3) + RH

  Yiynova je izdala grafično tableto, ki lahko po svojih značilnostih konkurira s pripomočki Wacoma. Posodobljena različica tabličnega računalnika je močno izboljšala svojoMoč, zaradi katere podpira različne grafične programe in "težko" programsko opremo. Komplet je opremljen z daljinskim upravljalnikom za pripomoček. Opremljena je z grafično tablico Yiynova in programirljivimi tipkami ter posebnim obročkom za orodja, ki jih potrebuje strokovnjak ali začetnik pri delu. Zaslon tabličnega računalnika je pokrit s posebnim steklom in preprečuje, da bi peres skočil čez površino, ki poravna črte slike in izboljša kakovost slike. Kljub dejstvu, da ima tableta precej široko funkcionalnost in majhnost, spada v kategorijo proračuna, ki jo je mogoče pripisati njenim koristim. Stroški Gadgeta - 40 tisoč rubljev. Naprava je opremljena z odličnim peresom z visoko hitrostjo reakcije: podpira več kot 2 tisoč stopinj tlaka. Pros:
 • posebno steklo;
 • daljinsko upravljanje;
 • velika delovna površina.
  Apple iPad Pro
  Razvoj vrhunske tehnologije omogoča umetnikom uporabo naprav, ki združujejo funkcije grafične tablice z zaslonom, prenosnim računalnikom ali tabličnim računalnikom. Pionir na tem področju je Apple predstavil prvo tableto iPad, katere koncept se iz leta v leto izboljšuje. Najnovejši razvoj podjetja je postal tableta tablet iPad, ki je bila ustvarjena z željami umetnikov in je odlična za ustvarjanje slik. Pripomoček lahko uporabite skupaj z interaktivnim svinčnikom Apple. Uporabnik ima tri načine delovanja: tablični računalnik, prenosni računalnik ingrafična tableta. Moč pripomočka je dovolj za delo s programsko opremo za ustvarjanje 3D modelov in drugih aplikacij. Posebno programsko opremo lahko prenesete iz uradne trgovine App Store: ta programska oprema močno razširja funkcionalnost tabličnega računalnika in omogoča ustvarjanje edinstvenih slik, ki olajšujejo delo umetnikov. Številne naprave so sinhronizirane s tabličnim računalnikom. Minimalni stroški - 30 tisoč rubljev.

  Povzetek

  Grafične tablice z zasloni so odlični večnamenski asistenti za umetnike, saj vam omogočajo ne samo risanje, temveč tudi ogled slike, medtem ko delate brez prekinitve procesa. Zmogljivosti večine modelov omogočajo delo z dotikom nekaj dotikov z zaslonom na dotik, črtami, peresom ali dodatnimi gumbi. Barvna lestvica grafične tablice z zaslonom je bolj nasičena, obsežna in globoka v primerjavi z računalniškimi monitorji ali običajnimi tabličnimi računalniki. Odziv na silo potiskanja in na sam pero podobnih pripomočkov je svetlejši od standardnih grafičnih tablet. Posebnost je visoka hitrost slike. Široka funkcionalnost in napredne funkcije naredijo grafične tablice z zasloni nepogrešljiv pripomoček za umetnike. Njihova edina pomanjkljivost so visoki stroški, profesionalni modeli pa so vredni. Pri izbiri tablice je vredno posvetiti pozornost dimenzijam, velikosti delovne površine, glavnim in dodatnim funkcijam, prisotnosti gumbov, trakov na dotik, peresa ali peresa in drugih lastnosti. KarkoliOd funkcionalnosti izbire tablet je v celoti odvisna od umetnika, njegovih preferenc in ciljev v delu.
 • Sorodne publikacije